Mini Panettone z kremem na bazie mascarpone i borówkami

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie:

Krok 1: Przygotowujemy krem

Laskę wanilii przekrawamy wzdłuż na pół i wyskrobujemy miąższ tylną częścią noża.

Miąższ waniliowy, mascarpone, śmietanę i cukier puder ubijamy mikserem ręcznym (trzepaczką) przez 2-3 minuty, aż masa stanie się sztywna i puszysta.

Krok 2: Przygotowujemy owoce

Borówki i porzeczki, w razie potrzeby, oczyszczamy, myjemy i osuszamy.

Krok 3: Podajemy deser

Mini panettone przekrawamy na pół i układamy na talerzach. Podajemy z kremem mascarpone i świeżymi borówkami oraz porzeczkami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne przepisy


zobacz więcej

Komentarze (0)

Dodaj swój komentarz
Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

Wróć do gotowania
kuchnialidla.pl