Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Zagotowujemy cukier
Cukier trzcinowy gotujemy z wodą do momentu całkowitego rozpuszczenia się cukru. Dodajemy miód, gotujemy na wolnym ogniu ok. 1 minuty, cały czas obserwując, czy masa za bardzo się nie skarmelizowała. Gdy stwierdzimy, że ma złoty kolor, dodajemy uprażone ziarna sezamu i słonecznika oraz nasiona amarantusa.
Krok 2: Masę wylewamy na papier do pieczenia
Wszystko razem mieszamy i wylewamy całą masę na wcześniej przygotowany papier do pieczenia. Rozsmarowujemy, przykrywamy drugim kawałkiem papieru do pieczenia i rozwałkowujemy na grubość ok. 4 mm. Odstawiamy do wystygnięcia. Gdy masa jest chłodna, ale jeszcze plastyczna, ściągamy z góry papier do pieczenia. Masę kroimy w dowolne kształty.
Zobacz podobne
przepisy
Herbaciane paluszki
Łatwe w wykonaniu kruche ciasteczka z dodatkiem roztartej w moździerzu herbaty!
Energetyczne batony
Domowe, energetyczne batony, które możesz zabrać do pracy lub dać dziecku do szkoły!
Kruche ciasteczka z orzechami
Pyszne kruche ciasteczka, doskonałe jako słodka przekąska na drugie śniadanie!
Ciasteczka owsiane z jabłkami
Proste ciasteczka dla małych i dużych łasuchów, które przygotujesz w mgnieniu oka. Pięknie pachną i świetnie smakują.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasto marchewkowe
- Pieczona ryba po grecku
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Zupa grzybowa z makaronem
- Sernik krakowski
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pistacjowy sernik baskijski
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciasto na pierogi
- Przekąski sylwestrowe
- Śledzie po kaszubsku
- Kompot z suszu z cytryną
- Najlepsza sałatka z tortellini
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)