Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- łyżkę do wykrawania kulek z owoców
Krok 1: Zaparzamy herbatę
Herbatę w torebkach i 6 łodyg mięty zalewamy 1,2 l wrzącej wody. Parzymy przez 2-3 minuty, a następnie wyjmujemy torebki. Herbatę mieszamy ze 100 g miodu i 3 łyżeczkami soku z cytryny. Wystudzoną wstawiamy do lodówki.
Krok 2: Wykrawamy kulki z melona
Z melona usuwamy pestki, a z miąższu wykrawamy kulki. Listki mięty z pozostałych łodyg obrywamy i kroimy w paski.
Krok 3: Doprawiamy herbatę
Z mrożonej herbaty wyjmujemy miętę, doprawiamy miodem i sokiem z cytryny według uznania. Dodajemy kulki melona i posiekane listki mięty. Przekładamy wraz z kostkami lodu do szklanek i podajemy.
Zobacz podobne
przepisy
Aromatyczna mieszanka do kawy lub herbaty
Jesienią i zimą kawa i herbata – to także pyszny sposób na rozgrzanie. A szczególnie z dodatkiem takiej mieszanki przypraw!
Granita herbaciana z marakują
Granitę od sorbetu odróżnia grudkowata i mniej zbita konsystencja. Możesz ją podać w formie napoju bądź deseru.
Gorąca lemoniada
Pyszny, rozgrzewający napój herbaciany bogaty w witaminę C i wyjątkową miodową słodycz – najlepszy w chłodne dni!
Syrop imbirowy
Pyszny pomysł na imbirowy napój rozcieńczony wodą lub idealny aromatyczny dodatek do herbaty, lodów albo lemoniady!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka waldorf
- Ciasto drożdżowe z figami i żurawiną
- Pizza 4 sery
- Zapiekanka z makaronem i kabanosami
- Limes z mango i limonki
- Sernik limonkowy
- Sernik limonkowo-miętowy
- Wegańska ryba po grecku
- Sałatka z grillowaną marchewką
- Ciasto salceson z jabłkami
- Jesienna owsianka
- Tarta z owocami kaki
- Muffiny z nasionami konopi
- Placki bananowe z jogurtem i brzoskwiniami
- Obiad jednoblaszkowy
- Pesto z rukoli
- Tort z kremem maślanym i malinami
- Pikantne kulki z morelami
- Trifle makaronikowe
- Zupa prowansalska z francuskim serem
- Cytrynowe Orzeźwienie
- Grillowane szaszłyki z kurczaka
- Serowe ziemniaki hasselback
- Rolada czekoladowa z musem kawowo-rumowym
- Jabłkowy chutney z piwem
- Pesto z liści rzodkiewki
- Omlet z makaronem
- Sałatka ze szpinaku z trzema serami
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Pesto z kolendry
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)