Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- łyżkę do wykrawania kulek z owoców
Krok 1: Zaparzamy herbatę
Herbatę w torebkach i 6 łodyg mięty zalewamy 1,2 l wrzącej wody. Parzymy przez 2-3 minuty, a następnie wyjmujemy torebki. Herbatę mieszamy ze 100 g miodu i 3 łyżeczkami soku z cytryny. Wystudzoną wstawiamy do lodówki.
Krok 2: Wykrawamy kulki z melona
Z melona usuwamy pestki, a z miąższu wykrawamy kulki. Listki mięty z pozostałych łodyg obrywamy i kroimy w paski.
Krok 3: Doprawiamy herbatę
Z mrożonej herbaty wyjmujemy miętę, doprawiamy miodem i sokiem z cytryny według uznania. Dodajemy kulki melona i posiekane listki mięty. Przekładamy wraz z kostkami lodu do szklanek i podajemy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Piernik świąteczny
- Burek ze szpinakiem
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Domek z piernika
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Boczek pieczony
- Łazanki
- Makowiec japoński
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Golonka pieczona po bawarsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Guacamole
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Klasyczna sałatka grecka
- Ryba z piekarnika
- Uszka z grzybami
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Sernik pistacjowy
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Zupa grzybowa z makaronem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)