• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • łyżkę do wykrawania kulek z owoców

Krok 1: Zaparzamy herbatę

Herbatę w torebkach i 6 łodyg mięty zalewamy 1,2 l wrzącej wody. Parzymy przez 2-3 minuty, a następnie wyjmujemy torebki. Herbatę mieszamy ze 100 g miodu i 3 łyżeczkami soku z cytryny. Wystudzoną wstawiamy do lodówki.  

Krok 2: Wykrawamy kulki z melona

Z melona usuwamy pestki, a z miąższu wykrawamy kulki. Listki mięty z pozostałych łodyg obrywamy i kroimy w paski.

Krok 3: Doprawiamy herbatę

Z mrożonej herbaty wyjmujemy miętę, doprawiamy miodem i sokiem z cytryny według uznania. Dodajemy kulki melona i posiekane listki mięty. Przekładamy wraz z kostkami lodu do szklanek i podajemy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram