Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- forma do muffinów
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY FORMĘ DO MUFFINÓW
Każde wgłębienie w formie do muffinów wykładamy plastrem prosciutto.
KROK 2: ROZDRABNIAMY SER
Do pojemnika miksującego dodajemy ser cheddar i rozdrabniamy go – używamy programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 10 sekund / obroty 6. Rozdrobniony ser przekładamy do miski.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY WARZYWA
Do pojemnika miksującego przekładamy szpinak, szczypior z cebuli i suszone pomidory. Składniki rozdrabniamy – używamy programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 4 sekundy / obroty 6 – i przekładamy do miski z serem.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA MUFFINKI
Do pojemnika miksującego wbijamy jajka, wlewamy mleko i doprawiamy je solą i pieprzem do smaku. Całość mieszamy – używamy programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 5. Następnie do masy jajecznej dodajemy posiekane składniki i ponownie mieszamy – używamy programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 10 sekund / obroty 3.
KROK 5: PIECZEMY MUFFINKI
Gotową masę przelewamy do wyłożonych szynką prosciutto wgłębień w formie do muffinek. Pieczemy je przez ok. 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C, aż nabiorą złotego koloru.
Zobacz podobne
przepisy
Sycące muffinki z kukurydzą i szynką
Wytrawne babeczki podawane na zimno lub na ciepło. Zdrowy przysmak, który Twoje dziecko może mieć zawsze pod ręką!
Muffiny jajeczne z papryczkami padron
Zaskocz rodzinę nowym pomysłem na śniadanie! Przygotuj muffiny jajeczne z papryczką padron, szpinakiem i cebulą!
Wytrawne muffinki
Muffinki smakują doskonale także na wytrawnie! Poznaj przepis na serowe muffiny ze szpinakiem.
Jajka faszerowane suszonymi pomidorami i oliwkami
Spróbuj jajek z farszem w nieco innym wydaniu – z oliwkami, suszonymi pomidorami i orzeszkami pinii z listkiem bazylii.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Grillowany jeleń z pieczarkami i ziemniakami
- Sałatka warzywne ciastko
- Deser buraczano-truskawkowy z sosem wiśniowym i musli
- Kisiel z czerwonych owoców
- Cukinia w koperkowej marynacie
- Wegańskie i bezglutenowe ciasteczka kokosowo-pomarańczowe
- KRUSZONKA MIGDAŁOWA I ZAPIEKANE POD NIĄ ŚLIWKI
- Beza migdałowa z truskawkami i bitą śmietaną
- Ravioli con uovo – przepis na ravioli z płynnym żółtkiem
- Ravioli z dynią
- Pizza z patelni
- Wytrawne cake popsy w kształcie choinek
- Grzanki z wędzonym na zimno halibutem
- Bezmięsne udka serowe
- Zupa marchewkowa z pomarańczą
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)