Muffinki śniadaniowe z warzywami i prosciutto

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • termorobota MC Smart
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
  • forma do muffinów

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY FORMĘ DO MUFFINÓW

Każde wgłębienie w formie do muffinów wykładamy plastrem prosciutto.

KROK 2: ROZDRABNIAMY SER

Do pojemnika miksującego dodajemy ser cheddar i rozdrabniamy go – używamy programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 10 sekund / obroty 6. Rozdrobniony ser przekładamy do miski.

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY WARZYWA

Do pojemnika miksującego przekładamy szpinak, szczypior z cebuli i suszone pomidory. Składniki rozdrabniamy – używamy programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 4 sekundy / obroty 6 – i przekładamy do miski z serem.

KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA MUFFINKI

Do pojemnika miksującego wbijamy jajka, wlewamy mleko i doprawiamy je solą i pieprzem do smaku. Całość mieszamy – używamy programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 5. Następnie do masy jajecznej dodajemy posiekane składniki i ponownie mieszamy – używamy programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 10 sekund / obroty 3.

KROK 5: PIECZEMY MUFFINKI

Gotową masę przelewamy do wyłożonych szynką prosciutto wgłębień w formie do muffinek. Pieczemy je przez ok. 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C, aż nabiorą złotego koloru.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!