Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- robot kuchenny
- foremkę do muffinek
- papilotki
Przygotuj wcześniej:
Masło przechowuj w temperaturze pokojowej.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Truskawki kroimy w kostkę. Masło przekładamy do niewielkiej miseczki, dolewamy do niego olej i roztapiamy w mikrofali.
KROK 2: MIESZAMY SKŁADNIKI CIASTA
Jajka ubijamy z erytrolem na średnich obrotach do połączenia składników. Do ubitych jajek dodajemy przestudzone i roztopione masło wymieszane z olejem. Mąkę mieszamy z sodą oczyszczoną i proszkiem do pieczenia. Następnie zmniejszamy obroty do minimum i stopniowo na zmianę dodajemy wymieszane suche składniki i mleko.
KROK 3: PRZEKŁADAMY CIASTO DO FORMY
Do gotowego ciasta dodajemy pokrojone w kostkę truskawki i całość dokładnie mieszamy. Następnie ciasto przekładamy do worka cukierniczego, odcinamy końcówkę tak, aby mogły przez nią przejść kawałki truskawek, i wyciskamy ciasto do wyłożonej papilotkami formy na muffiny.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY KRUSZONKĘ
W miseczce umieszczamy miękkie masło, erytrol i mąkę. Całość wyrabiamy w dłoniach, aż powstanie kruszonka, którą następnie oprószamy muffiny.
KROK 5: PIECZEMY MUFFINY
Muffiny pieczemy przez ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Zobacz podobne
przepisy
Muffinki bananowe z czekoladą
Smakowite, wilgotne muffiny, pełne bananów i czekolady sprawdzą się na każdym przyjęciu – będą smakować dzieciom i dorosłym!
Muffiny z owocami lasu
Szukasz pomysłu na prosty i smaczny wypiek? Wypróbuj ten przepis! Babeczki z leśnymi owocami zasmakują każdemu.
Muffiny orkiszowe z orzechami włoskimi
Muffiny przygotujesz także z mąki orkiszowej! Z dodatkiem orzechów włoskich smakują wyśmienicie!
Muffiny marchewkowe
Korzenne przyprawy, marchew i pomarańcze – te muffinki to doskonały jesienny deser!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczona ryba po grecku
- Piernik staropolski
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Świąteczne pierniczki
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pistacjowy sernik baskijski
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Ryba po japońsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Przekąski sylwestrowe
- Sernik krakowski
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ciasto na pierogi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
179 dni temu
W przepisie jest żeby rozpuścić masło z olejem, więc co zrobić dalej z tą mieszanką bo w przepisie nic więcej o tym nie pisze?
odpowiedz
178 dni temu
Bardzo dziękujemy za uważne czytanie przepisu, faktycznie umknęło nam jedno zdanie. Mieszankę tłuszczy lekko studzimy i dodajemy do ubitych jajek.
187 dni temu
A olej.... Kiedy
odpowiedz
178 dni temu
Olej wymieszany z roztopionym masłem lekko studzimy i dodajemy do ubitych jajek.