
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: Gotowanie owoców
Gruszkę umyć, obrać, usunąć nasiona, pokroić w 3-centymetrową kostkę. Śliwki umyć, przepołowić, wypestkować, pokroić na kawałki. Do pojemnika miksującego wlać 500 ml wody. Pokrojone owoce włożyć do wkładu do gotowania, gotować (z zatkniętą miarką), ustawiwszy program steamer/5 minut.
Krok 2: Przygotowanie musu
Owoce wyjąć, opróżnić pojemnik. Ugotowane owoce miksować z olejem (z zatkniętą miarką), stopniowo zwiększając prędkość, 30 sekund/prędkość 4–7. Powtarzać miksowanie do uzyskania kremowej konsystencji. Piure z owoców przełożyć do miski. Płatki ryżowe wsypać do pojemnika, dodać 150 ml wody, gotować (z zatkniętą miarką) 2 minuty/prędkość 1/100°C, odczekać chwilę, aż płatki napęcznieją. Do papki ryżowej dodać purée z owoców, mieszać (z zatkniętą miarką) 30 sekund/prędkość 2.
Mus przeznaczony dla dzieci od 7. miesiąca.
Zobacz podobne
przepisy
Mus truskawkowy
Prawdziwy raj dla fanów truskawek! Przygotuj ten orzeźwiający mus, gdy masz ochotę na coś naprawdę smacznego i prostego!

Mus jagodowy z sosem jeżynowym
Pyszny, lekki i niezwykle owocowy deser! Koniecznie spróbuj musu jagodowego Pawła!

Mus waniliowy z truskawkami
Warstwowy deser to świetny sposób na wykorzystanie owoców. Słodkie truskawki i aromatyczna wanilia razem smakują wybornie.

Mus czekoladowy z awokado i bananami
Masz ochotę na coś mocno czekoladowego? Proponujemy puszysty mus o smaku kokosa i kawy podany z bananami w karmelu.

Komentarze (0)