
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: Gotowanie owoców
Gruszkę umyć, obrać, usunąć nasiona, pokroić w 3-centymetrową kostkę. Śliwki umyć, przepołowić, wypestkować, pokroić na kawałki. Do pojemnika miksującego wlać 500 ml wody. Pokrojone owoce włożyć do wkładu do gotowania, gotować (z zatkniętą miarką), ustawiwszy program steamer/5 minut.
Krok 2: Przygotowanie musu
Owoce wyjąć, opróżnić pojemnik. Ugotowane owoce miksować z olejem (z zatkniętą miarką), stopniowo zwiększając prędkość, 30 sekund/prędkość 4–7. Powtarzać miksowanie do uzyskania kremowej konsystencji. Piure z owoców przełożyć do miski. Płatki ryżowe wsypać do pojemnika, dodać 150 ml wody, gotować (z zatkniętą miarką) 2 minuty/prędkość 1/100°C, odczekać chwilę, aż płatki napęcznieją. Do papki ryżowej dodać purée z owoców, mieszać (z zatkniętą miarką) 30 sekund/prędkość 2.
Mus przeznaczony dla dzieci od 7. miesiąca.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Piernik świąteczny
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Śledź w oleju
- Ryba z piekarnika
- Ciasto marchewkowe
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ryba po japońsku
- Krokiety z mięsem
- Makowiec japoński
- Boczek pieczony
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Spaghetti carbonara
- Domek z piernika
- Przekąski sylwestrowe
- Pieczona ryba po grecku
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)