
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Ziemniak niewątpliwie jest najczęściej spożywanym przez Polaków warzywem i stanowi najczęstszy dodatek do typowego polskiego obiadu: kotleta i surówki. Nie ma powodów, by się dziwić – jest pożywny, sycący, tani, a do tego bardzo smaczny – trudno go więc nie kochać! Jeśli jednak gotowane ziemniaki (niezależnie od tego, czy posypane koperkiem, czy polane tłuszczykiem) już się Wam przejadły, pora odkryć ich nowe wcielenie. Ziemniak w zupie, ziemniak w sałatce, ziemniak w zapiekance. Gotowany, pieczony lub smażony. W całości, w kawałkach lub rozgnieciony na purée. W Kuchni Lidla znajdziecie mnóstwo przepisów, dzięki którym poznacie zupełnie inny smak ziemniaka!
Chrzanowo-czosnkowe purée ziemniaczane
Zupa ziemniaczana z łososiem
Hiszpańska tortilla ziemniaczana
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ryba z piekarnika
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Spaghetti carbonara
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Nuggetsy z kurczaka
- Kutia
- Domek z piernika
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Guacamole
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Łazanki
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Boczek pieczony
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Świąteczne pierniczki
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Piernik świąteczny
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Golonka pieczona po bawarsku
Trwa ładowanie komentarzy