Nowe wcielenie ziemniaka

Ziemniak niewątpliwie jest najczęściej spożywanym przez Polaków warzywem i stanowi najczęstszy dodatek do typowego polskiego obiadu: kotleta i surówki. Nie ma powodów, by się dziwić – jest pożywny, sycący, tani, a do tego bardzo smaczny – trudno go więc nie kochać! Jeśli jednak gotowane ziemniaki (niezależnie od tego, czy posypane koperkiem, czy polane tłuszczykiem) już się Wam przejadły, pora odkryć ich nowe wcielenie. Ziemniak w zupie, ziemniak w sałatce, ziemniak w zapiekance. Gotowany, pieczony lub smażony. W całości, w kawałkach lub rozgnieciony na purée. W Kuchni Lidla znajdziecie mnóstwo przepisów, dzięki którym poznacie zupełnie inny smak ziemniaka!

Chrzanowo-czosnkowe purée ziemniaczane

Chrzanowo-czosnkowe purée ziemniaczane

Zupa ziemniaczana z łososiem

Zupa ziemniaczana z łososiem

Hiszpańska tortilla ziemniaczana

Hiszpańska tortilla ziemniaczana

Trwa ładowanie komentarzy

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram