Panna cotta

Daria Ładocha


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ

  • rondelek
  • silikonowe foremki

KROK 1: ŁĄCZYMY I PODGRZEWAMY SKŁADNIKI NA MASĘ

Płatki żelatyny namaczamy w zimnej wodzie. Mleko przelewamy do rondelka. Laskę wanilii przekrawamy wzdłuż na pół, tępą stroną noża wyjmujemy ziarenka i dodajemy je do mleka. Dosypujemy ksylitol. Całość podgrzewamy na małym ogniu. Dodajemy żelatynę i rozpuszczamy, energicznie mieszając. Masę przelewamy do silikonowych foremek i wstawiamy do lodówki, aż stężeje.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MUS JAGODOWY

Jagody oczyszczamy. Połowę owoców wkładamy do garnka (resztę pozostawiamy do dekoracji), dodajemy miód i gotujemy, aż jagody się rozpadną.

Panna cottę wyciągamy z foremek na płaskie talerzyki. Serwujemy z musem jagodowym i pozostałą częścią jagód.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Kinga Paruzel

Panna cotta fit

Zobacz, jak Kinga Paruzel odchudziła panna cottę! Nawet tradycyjny deser w stylu włoskim może być fit!

Panna cotta fit
Przepis zawiera materiał wideo

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:55 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Kokosowa panna cotta

Masz ochotę na coś słodkiego? Sprawdź, jak smakuje tradycyjny deser inspirowany kuchnią Włoch. Tym razem w wersji kokosowej!

Kokosowa panna cotta

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:04 liczba porcji: 70 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Kawowa panna cotta z wiśniami

Wypróbuj przepis na panna cottę z kawą i syropem z wiśniami! To doskonały deser na każdą okazję.

Kawowa panna cotta z wiśniami

poziom trudności: średni czas przygotowania: 4:10 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (4)

Avatar
  • jane jane
    166 dni temu
    Nawet sie nie ścięła (w przepisie jest za mało żelatyny), tylko mi się rozwarstwiła. A w smaku taka średnia ale do zjedzenia. Musu już nawet nie próbowałam robić, jak cała reszta nie wyszła.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    704 dni temu
    Smaczne

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1214 dni temu
    Jak długo panna cotta powinna być schładzana w lodówce przed polaniem owocami?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1213 dni temu
    Najlepiej dać deserowi ok. 2-3 godzin w lodówce, by mieć pewność, że jego struktura będzie odpowiednio zwarta i nie rozpadnie się przy wyjmowaniu z formy. Dobrym sposobem jest również przygotowywanie deseru wieczorem i przechowywanie go w lodówce przez całą noc.

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!