Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- rondelek
- silikonowe foremki
KROK 1: ŁĄCZYMY I PODGRZEWAMY SKŁADNIKI NA MASĘ
Płatki żelatyny namaczamy w zimnej wodzie. Mleko przelewamy do rondelka. Laskę wanilii przekrawamy wzdłuż na pół, tępą stroną noża wyjmujemy ziarenka i dodajemy je do mleka. Dosypujemy ksylitol. Całość podgrzewamy na małym ogniu. Dodajemy żelatynę i rozpuszczamy, energicznie mieszając. Masę przelewamy do silikonowych foremek i wstawiamy do lodówki, aż stężeje.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MUS JAGODOWY
Jagody oczyszczamy. Połowę owoców wkładamy do garnka (resztę pozostawiamy do dekoracji), dodajemy miód i gotujemy, aż jagody się rozpadną.
Panna cottę wyciągamy z foremek na płaskie talerzyki. Serwujemy z musem jagodowym i pozostałą częścią jagód.
Zobacz podobne
przepisy
Panna cotta waniliowa z owocami lasu
Przygotuj deser inspirowanych kuchnią włoską, który pokochał cały świat! Kilka prostych produktów, świeże owoce i zachwycający efekt!
Panna cotta fit
Zobacz, jak Kinga Paruzel odchudziła panna cottę! Nawet tradycyjny deser w stylu włoskim może być fit!
Kokosowa panna cotta
Masz ochotę na coś słodkiego? Sprawdź, jak smakuje tradycyjny deser inspirowany kuchnią Włoch. Tym razem w wersji kokosowej!
Kawowa panna cotta z wiśniami
Wypróbuj przepis na panna cottę z kawą i syropem z wiśniami! To doskonały deser na każdą okazję.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pieczona ryba po grecku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Sernik krakowski
- Zupa grzybowa z makaronem
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto na pierogi
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Błyskawiczne pierniczki
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Kapusta z grochem
- Uszka z grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
494 dni temu
Smaczne
odpowiedz
1004 dni temu
Jak długo panna cotta powinna być schładzana w lodówce przed polaniem owocami?
odpowiedz
1003 dni temu
Najlepiej dać deserowi ok. 2-3 godzin w lodówce, by mieć pewność, że jego struktura będzie odpowiednio zwarta i nie rozpadnie się przy wyjmowaniu z formy. Dobrym sposobem jest również przygotowywanie deseru wieczorem i przechowywanie go w lodówce przez całą noc.