Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- rondelek
- silikonowe foremki
KROK 1: ŁĄCZYMY I PODGRZEWAMY SKŁADNIKI NA MASĘ
Płatki żelatyny namaczamy w zimnej wodzie. Mleko przelewamy do rondelka. Laskę wanilii przekrawamy wzdłuż na pół, tępą stroną noża wyjmujemy ziarenka i dodajemy je do mleka. Dosypujemy ksylitol. Całość podgrzewamy na małym ogniu. Dodajemy żelatynę i rozpuszczamy, energicznie mieszając. Masę przelewamy do silikonowych foremek i wstawiamy do lodówki, aż stężeje.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MUS JAGODOWY
Jagody oczyszczamy. Połowę owoców wkładamy do garnka (resztę pozostawiamy do dekoracji), dodajemy miód i gotujemy, aż jagody się rozpadną.
Panna cottę wyciągamy z foremek na płaskie talerzyki. Serwujemy z musem jagodowym i pozostałą częścią jagód.
Zobacz podobne
przepisy
Panna cotta waniliowa z owocami lasu
Przygotuj deser inspirowanych kuchnią włoską, który pokochał cały świat! Kilka prostych produktów, świeże owoce i zachwycający efekt!
Panna cotta fit
Zobacz, jak Kinga Paruzel odchudziła panna cottę! Nawet tradycyjny deser w stylu włoskim może być fit!
Kokosowa panna cotta
Masz ochotę na coś słodkiego? Sprawdź, jak smakuje tradycyjny deser inspirowany kuchnią Włoch. Tym razem w wersji kokosowej!
Kawowa panna cotta z wiśniami
Wypróbuj przepis na panna cottę z kawą i syropem z wiśniami! To doskonały deser na każdą okazję.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tort jogurtowo-owocowy
- Chrupiący owsiany kurczak
- Jajka po rosyjsku
- Gulasz jednogarnkowy z warzywami i makaronem
- Brownie czekoladowe z syropem klonowym oraz masłem orzechowym
- Przecier z marchewki
- Krewetki zapiekane w pomidorach
- Gulasz z sarny z kluskami śląskimi
- Kuskus z gulaszem jagnięcym
- Kiszone sałatki z warzyw na dwa sposoby
- Ziemniaki Hasselback
- Faszerowane pieczarki z sosem tatarskim
- Paella z owocami morza
- Twarożek tofu z warzywami
- Zupa parmezan pasta
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Chałka orzechowa
- Pieczeń z dzika w sosie myśliwskim z pyzami i kapustą
- Kotlety jagnięce z sałatką z groszku i mięty
- Kotleciki jagnięce
- Cronuty
- Wrapy z krewetkami i warzywami z masłem cytrynowym
- Pieczony schab wieprzowy z purèe z selera, pieczoną marchwią i sosem z ciemnego piwa
- Tarta cytrynowa z jagodami
- Nalewka z głogu
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Curry z quinoa, jarmużem i tofu
- Sałatka ze szpinakiem, pulpecikami azjatyckimi i chipsami z szynki szwarcwaldzkiej
- Letnia sałatka szparagowa
- Wegańskie drożdżówki ze śliwkami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
415 dni temu
Smaczne
odpowiedz
925 dni temu
Jak długo panna cotta powinna być schładzana w lodówce przed polaniem owocami?
odpowiedz
924 dni temu
Najlepiej dać deserowi ok. 2-3 godzin w lodówce, by mieć pewność, że jego struktura będzie odpowiednio zwarta i nie rozpadnie się przy wyjmowaniu z formy. Dobrym sposobem jest również przygotowywanie deseru wieczorem i przechowywanie go w lodówce przez całą noc.