Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

PRZYGOTUJ

  • rondelek
  • silikonowe foremki

KROK 1: ŁĄCZYMY I PODGRZEWAMY SKŁADNIKI NA MASĘ

Płatki żelatyny namaczamy w zimnej wodzie. Mleko przelewamy do rondelka. Laskę wanilii przekrawamy wzdłuż na pół, tępą stroną noża wyjmujemy ziarenka i dodajemy je do mleka. Dosypujemy ksylitol. Całość podgrzewamy na małym ogniu. Dodajemy żelatynę i rozpuszczamy, energicznie mieszając. Masę przelewamy do silikonowych foremek i wstawiamy do lodówki, aż stężeje.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MUS JAGODOWY

Jagody oczyszczamy. Połowę owoców wkładamy do garnka (resztę pozostawiamy do dekoracji), dodajemy miód i gotujemy, aż jagody się rozpadną.

Panna cottę wyciągamy z foremek na płaskie talerzyki. Serwujemy z musem jagodowym i pozostałą częścią jagód.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram