Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- folię aluminiową
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
KROK 1: Pieczemy buraka
Buraka owijamy folią aluminiową i pieczemy do miękkości, w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. Następnie studzimy go i obieramy.
KROK 2: Przygotowujemy pastę
Łączymy rzodkiewkę pokrojoną w półplasterki, 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku i suszone pomidory oraz buraka pokrojonego w kostkę. Mieszamy z twarogiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
KROK 3: Przygotowujemy kanapki
Bagietkę kroimy na kromki, nakładamy pastę i ozdabiamy plasterkami rzodkiewki.
Zobacz podobne
przepisy
Pasta z awokado
Pasta z awokado z dodatkiem aromatycznego wędzonego łososia i koperku świetnie urozmaici każdą kanapkę. Koniecznie sprawdź, jak proste i szybkie jest jej przyrządzenie!
Słodka pasta z pestek dyni
Wyjątkowa pasta z pestek dyni przyrządzona na słodko to świetny pomysł na śniadanie. Sprawdź, jak szybko i prosto ją zrobić!
PASTA Z GRILLOWANEJ CUKINII
Urozmaić swoje śniadania i przygotuj oryginalną pastę kanapkową z grillowanej cukinii z dodatkiem fety i orzeszków ziemnych według przepisu Darii Ładochy!
Pasta z wędzonej makreli
Jeśli pasta rybna, to tylko taka z wędzonej makreli, z dodatkiem koperku, szczypiorku i kiszonego ogórka. Sprawdź, jak prosto i szybko można ją przygotować!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kremowa zupa z porów z wędzonym łososiem, twarogiem i oliwą z lubczykiem
- Uda kurczaka faszerowane fetą i miętą, z greckimi plackami z cukinii
- Sycące muffinki z kukurydzą i szynką
- Lasagne z mozzarellą, dynią i suszonymi pomidorami
- Przekąski z pastą z szynki
- Pizza z mięsem mielonym i suszonymi pomidorami
- Pieczone burgery z indyka
- Tagliata z indyka z rukolą
- Pasta pomidorowa
- Marynowane rzodkiewki i sałatka ziemniaczana
- Sałatka z kuskusem, mango i awokado
- Pasta z tuńczyka
- Makaron razowy z pesto z suszonych pomidorów
- Koktajl sernikowy z malinami
- Kremowa zupa pomidorowa z papryką
- Sałatka ze śledziem, selerem i jabłkiem
- PASTA Z PIECZONEGO DORSZA
- Pizza bąbelkowa
- Bowl proteinowy z pulpecikami z indyka
- Przekąski kibica: roladki z tortilli z krewetkowym ceviche
- Wegański pasztet z orzechami włoskimi
- Ryż na mleku z jabłkiem
- Gulasz z kaczych żołądków
- Gryczanka i muffiny bananowe – lunchbox na słodko
- Kanapki z grilla ze schabem i szparagami
- Pizza na spodzie z brokułów z burakiem i kozim serem
- Bruschetta z pomidorami
- Piłkarskie ciasteczka cake pops z espresso
- Grzyby marynowane
- Sałatka z bobu z chlebowym chrustem i tofu
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)