 
                
                     
                
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- folię aluminiową
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
KROK 1: Pieczemy buraka
Buraka owijamy folią aluminiową i pieczemy do miękkości, w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. Następnie studzimy go i obieramy.
KROK 2: Przygotowujemy pastę
Łączymy rzodkiewkę pokrojoną w półplasterki, 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku i suszone pomidory oraz buraka pokrojonego w kostkę. Mieszamy z twarogiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
KROK 3: Przygotowujemy kanapki
Bagietkę kroimy na kromki, nakładamy pastę i ozdabiamy plasterkami rzodkiewki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sernik pistacjowy
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Makowiec japoński
- Spaghetti carbonara
- Boczek pieczony
- Pieczona ryba po grecku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ciasto na pierogi
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Krokiety z mięsem
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Ryba po japońsku
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Świąteczne pierniczki
- Domek z piernika
- Burek ze szpinakiem
- Golonka pieczona po bawarsku
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
                Przepisy według 
                składników
            
            
        Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
	
 
  
				
				 
				
				 
				
				 
				
				 
    
Komentarze (0)