Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- malakser
- słoik o pojemności ok. 330 g
Sposób przygotowania:
Krok 1: Przygotowujemy pastę
Pestki dyni wrzucamy do malaksera. Miksujemy. Dodajemy pastę orzechową, miód i oliwę. Jeśli masa jest za sucha, dodajemy więcej oliwy i miodu. Jeśli masa jest za mało słodka, dodajemy więcej miodu.
Krok 2: Przekładamy pastę do słoika
Gotową pastę przekładamy do słoika i szczelnie zamykamy. Tak przygotowaną pastę możemy przechowywać w lodówce przez ok. 2 tygodnie..
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sałatka gyros
- Pieczona ryba po grecku
- Kutia
- Sernik pistacjowy
- Pierniki
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Jajka na miękko
- Spaghetti carbonara
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Guacamole
- Śledzie po kaszubsku
- Uszka z grzybami
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Przekąski sylwestrowe
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Krokiety z mięsem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)