![Słodka pasta z pestek dyni Słodka pasta z pestek dyni](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/b039e69f007c-bfa0cea2a6e7-3-slodkie-pasty-kanapkowe.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- malakser
- słoik o pojemności ok. 330 g
Sposób przygotowania:
Krok 1: Przygotowujemy pastę
Pestki dyni wrzucamy do malaksera. Miksujemy. Dodajemy pastę orzechową, miód i oliwę. Jeśli masa jest za sucha, dodajemy więcej oliwy i miodu. Jeśli masa jest za mało słodka, dodajemy więcej miodu.
Krok 2: Przekładamy pastę do słoika
Gotową pastę przekładamy do słoika i szczelnie zamykamy. Tak przygotowaną pastę możemy przechowywać w lodówce przez ok. 2 tygodnie..
Zobacz podobne
przepisy
Wegańska pasta à la makrela
Odtwórz smak znanej pasty z makreli, przygotowując jej wegańską odsłonę! Ze wskazówkami i przepisem Kingi to wyjątkowo proste.
![Wegańska pasta à la makrela](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/066c2afd7ba8-01c8207b2777-kw31-weganska-pasta-a-la-makrela-kinga-paruzel-1250x700.webp)
Domowa pasta jajeczna
Tak smakują wiosenne kanapki! Prosty przepis na domową pastę jajeczną urozmaici każde wspólne śniadanie i pozwoli zacząć dzień ze smakiem. Spróbujesz?
![Domowa pasta jajeczna](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/756d8cc3e9d4-7000b43661bc-Pasta_jajeczna_1250x700.webp)
Pasta z awokado
Pasta z awokado z dodatkiem aromatycznego wędzonego łososia i koperku świetnie urozmaici każdą kanapkę. Koniecznie sprawdź, jak proste i szybkie jest jej przyrządzenie!
![Pasta z awokado](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/f23ee6b32ca3-7de085700ffd-kw23-2022-pasta-z-awokado_1250x700.webp)
![sticker MCC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/57dc65ab7c45-mcc.webp)
Pasta z wędzonej makreli
Jeśli pasta rybna, to tylko taka z wędzonej makreli, z dodatkiem koperku, szczypiorku i kiszonego ogórka. Sprawdź, jak prosto i szybko można ją przygotować!
![Pasta z wędzonej makreli](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/8d181ae1d364-06e4bd4d21e4-pasta-z-wędzonej-makreli-kuchnialidla.webp)
![sticker MCC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/57dc65ab7c45-mcc.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Palia w cytrynach
- Chrupiące ciasteczka czekoladowe
- Faszerowana dynia
- Pulpety gryczane w delikatnym winnym sosie
- Zupa gyros
- Granita cytrynowa
- Syrop piernikowy
- Makaron z pesto z bobu
- Pasta z wędzonej makreli
- Kurczak duszony w piwie
- Sałatka z wędzonym tuńczykiem i makaronem kritharaki
- Placki bananowe z jogurtem i brzoskwiniami
- Miodowy kurczak w stylu koreańskim
- Sałatka z kurczakiem i chrupiącymi talarkami ziemniaczanymi
- Hummus dyniowy
- Muffiny z nasionami konopi
- Kompot truskawkowy
- Świąteczna focaccia
- Kanapki z serem, szynką i warzywami
- Faszerowana ryba w galarecie
- Klopsiki wołowo-wieprzowe w stylu szwedzkim
- Kaszotto z młodą kapustą
- Tołpyga w jajecznicy
- Faszerowane łódeczki ziemniaczane
- Kapuśniak z kiszonej kapusty na gęsinie
- Sylwestrowe quiche z kabanosami, serem i musztardą
- Giouvetsi z jagnięciną, oliwkami i serem
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Perliczka pieczona w tymianku z ziemniakami
- Kapusta z grochem
Komentarze (0)