Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- malakser
 - słoik o pojemności ok. 330 g
 
Sposób przygotowania:
Krok 1: Przygotowujemy pastę
Pestki dyni wrzucamy do malaksera. Miksujemy. Dodajemy pastę orzechową, miód i oliwę. Jeśli masa jest za sucha, dodajemy więcej oliwy i miodu. Jeśli masa jest za mało słodka, dodajemy więcej miodu.
Krok 2: Przekładamy pastę do słoika
Gotową pastę przekładamy do słoika i szczelnie zamykamy. Tak przygotowaną pastę możemy przechowywać w lodówce przez ok. 2 tygodnie..
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sałatka gyros
 - Pieczona ryba po grecku
 - Kutia
 - Sernik pistacjowy
 - Pierniki
 - Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
 - Najlepsza sałatka z tortellini
 - Jajka na miękko
 - Spaghetti carbonara
 - Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
 - Guacamole
 - Śledzie po kaszubsku
 - Uszka z grzybami
 - Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
 - Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
 - Przekąski sylwestrowe
 - Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
 - Bardzo puszysty sernik z wiaderka
 - Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
 - Krokiety z mięsem
 
                Przepisy według 
                składników
            
            
        Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
	
 
				
				
				
				
				
				
				
				
    
Komentarze (0)