
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWANIE SKŁADNIKÓW
Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, oddzielić miąższ od skórki. Koperek umyć, osuszyć, usunąć grubsze łodyżki.
KROK 2: MIKSOWANIE I DOPRAWIANIE PASTY
Do pojemnika miksującego włożyć miąższ awokado razem z koperkiem, dodać śmietanę i rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 10 sekund/prędkość 5. Masę zgarnąć ze ścianek na dno pojemnika.
Dodać wędzonego łososia, sok z cytryny, po szczypcie soli i pieprzu. Rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 10 sekund/prędkość 5. Pastę ponownie przyprawić solą i pieprzem, przełożyć do miseczki i podać z grzankami.
Komentarze (0)