Pasta z awokado
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: PRZYGOTOWANIE SKŁADNIKÓW

Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, oddzielić miąższ od skórki. Koperek umyć, osuszyć, usunąć grubsze łodyżki.

KROK 2: MIKSOWANIE I DOPRAWIANIE PASTY

Do pojemnika miksującego włożyć miąższ awokado razem z koperkiem, dodać śmietanę i rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 10 sekund/prędkość 5. Masę zgarnąć ze ścianek na dno pojemnika.

Dodać wędzonego łososia, sok z cytryny, po szczypcie soli i pieprzu. Rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 10 sekund/prędkość 5. Pastę ponownie przyprawić solą i pieprzem, przełożyć do miseczki i podać z grzankami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!