Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- blender
- patelnię grillową
KROK 1: CUKINIE GRILLUJEMY
Cukinie kroimy w plastry. Patelnię grillową rozgrzewamy, układamy cukinie i grillujemy z obu stron, aż się przypiecze. Kilka plasterków odkładamy do dekoracji.
KROK 2: BLENDUJEMY PASTĘ
Resztę wkładamy do pojemnika blendera razem z pozostałymi składnikami. Miksujemy na gładką masę. Jeśli będzie za sucha – dolewamy oliwy. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem.
KROK 3: DEKORUJEMY KANAPKI
Pasty podajemy na chlebie. Kanapki dekorujemy wedle uznania.
Zobacz podobne
przepisy
Słodka pasta z pestek dyni
Wyjątkowa pasta z pestek dyni przyrządzona na słodko to świetny pomysł na śniadanie. Sprawdź, jak szybko i prosto ją zrobić!
Pasta z wędzonej makreli
Jeśli pasta rybna, to tylko taka z wędzonej makreli, z dodatkiem koperku, szczypiorku i kiszonego ogórka. Sprawdź, jak prosto i szybko można ją przygotować!
Chaffle, czyli gofr z jajek i sera z zieloną pastą
Szukasz pomysłu na wyjątkowe śniadanie? Wypróbuj przepis na chaffle, czyli wytrawnego gofra z jajka i sera cheddar. W połączeniu z aromatyczną zieloną pastą i świeżymi warzywami danie to będzie śniadaniowym hitem!
Pasta kanapkowa z oliwkami
Zadbaj o urozmaicenie tego, z czym podajesz chleb! Wypróbuj przepis Pauli na aromatyczną pastę z twarogu z dodatkiem oliwek i szczypiorku.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Uda kurczaka faszerowane fetą i miętą, z greckimi plackami z cukinii
- Biszkopt - przepis podstawowy
- Sałatka warzywna z dressingiem z orzeszków ziemnych
- Pstrąg w papilotach z czosnkowymi ziemniakami
- Dwie pasty na kanapki
- Gołąbki z soczewicą i grzybami
- Tabbouleh z trzech rodzajów kaszy
- Tarta z kiszoną kapustą
- Brownie z malinami
- Ajwar
- Guacamole z pomidorami
- Rollsy z warzywami i sosem orzechowym
- Pieczona feta pasta z TikToka
- PASTA Z KALAFIORA
- PASTA Z PIECZONEGO DORSZA
- Kurczak z farszem orzechowym i śliwkami
- Grillowane steki wołowe z sałatką i salsą warzywną
- Chleb z orzechów laskowych
- Czekoladowy tort orzechowo-jabłkowy
- Szwarcwaldzki shake mleczny z wiśniami
- Bruk z polędwicy wołowej podany na purée z marchwi
- Kanapki śniadaniowe
- Wielkopolski street food – pyzy z kaczką
- Kurczak po toskańsku
- Dorsz pieczony z sosem piwnym i szpinakiem
- Potrawka z kurczaka
- Pesto z papryki
- Bubble waffles z domowymi lodami, owocami i polewą czekoladową
- Zupa z topinamburu z sałatką
- Klopsiki z karpia z suszonymi owocami w sosie piernikowym
Komentarze (0)