Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- blender
- patelnię grillową
KROK 1: CUKINIE GRILLUJEMY
Cukinie kroimy w plastry. Patelnię grillową rozgrzewamy, układamy cukinie i grillujemy z obu stron, aż się przypiecze. Kilka plasterków odkładamy do dekoracji.
KROK 2: BLENDUJEMY PASTĘ
Resztę wkładamy do pojemnika blendera razem z pozostałymi składnikami. Miksujemy na gładką masę. Jeśli będzie za sucha – dolewamy oliwy. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem.
KROK 3: DEKORUJEMY KANAPKI
Pasty podajemy na chlebie. Kanapki dekorujemy wedle uznania.
Zobacz podobne
przepisy
Słodka pasta z pestek dyni
Wyjątkowa pasta z pestek dyni przyrządzona na słodko to świetny pomysł na śniadanie. Sprawdź, jak szybko i prosto ją zrobić!
Pasta z wędzonej makreli
Jeśli pasta rybna, to tylko taka z wędzonej makreli, z dodatkiem koperku, szczypiorku i kiszonego ogórka. Sprawdź, jak prosto i szybko można ją przygotować!
Chaffle, czyli gofr z jajek i sera z zieloną pastą
Szukasz pomysłu na wyjątkowe śniadanie? Wypróbuj przepis na chaffle, czyli wytrawnego gofra z jajka i sera cheddar. W połączeniu z aromatyczną zieloną pastą i świeżymi warzywami danie to będzie śniadaniowym hitem!
Pasta kanapkowa z oliwkami
Zadbaj o urozmaicenie tego, z czym podajesz chleb! Wypróbuj przepis Pauli na aromatyczną pastę z twarogu z dodatkiem oliwek i szczypiorku.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Piernik staropolski
- Sernik krakowski
- Pierniki
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pieczona ryba po grecku
- Ryba po japońsku
- Domek z piernika
- Przekąski sylwestrowe
- Kapusta z grochem
- Śledzie po kaszubsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Świąteczne pierniczki
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)