Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- blachę
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C,
- blender
- patelnię grillową
KROK 1: PIECZEMY KALAFIOR
Kalafior dzielimy na różyczki i wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Oprószamy przyprawami i skrapiamy olejem. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury do 200°C i pieczemy ok. 20 minut, aż kalafior będzie miękki. Studzimy.
KROK 2: PRAŻYMY ORZECHY
Na suchej patelni podprażamy orzechy laskowe.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY PASTĘ
Kalafior wkładamy do pojemnika blendera wraz z pozostałymi składnikami i miksujemy na gładką masę. Jeśli pasta jest za sucha – dodajemy więcej oleju.
Zobacz podobne
przepisy
Pasta z awokado
Pasta z awokado z dodatkiem aromatycznego wędzonego łososia i koperku świetnie urozmaici każdą kanapkę. Koniecznie sprawdź, jak proste i szybkie jest jej przyrządzenie!
Pasta pistacjowa z białą czekoladą
Przepyszna pasta pistacjowa, którą można przygotować z dwóch składników w 15 minut! Koniecznie wypróbuj ją na świeżym pieczywie lub jako dodatek do deserów.
Pasta z wędzonej makreli
Jeśli pasta rybna, to tylko taka z wędzonej makreli, z dodatkiem koperku, szczypiorku i kiszonego ogórka. Sprawdź, jak prosto i szybko można ją przygotować!
Pasta kanapkowa z oliwkami
Zadbaj o urozmaicenie tego, z czym podajesz chleb! Wypróbuj przepis Pauli na aromatyczną pastę z twarogu z dodatkiem oliwek i szczypiorku.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Szybka pasta alla siracusana
- Kompot z suszonych owoców
- Curry z jagnięciny z fasolką
- Gulasz niemiecki
- Pasztet z ciecierzycy
- Chilli sin carne
- Dwie pasty na kanapki
- Kotleciki z batatów i kaszy
- Sałatka z topinamburem
- 3 słodkie pasty kanapkowe
- Pasta z bakłażana i marchewki
- Kotleciki z kalafiora z dipem orzechowo-czosnkowym
- Zupa krem z pieczonego kalafiora z masłem orzechowym
- Pasta z awokado i wędzonego łososia
- PASTA Z GRILLOWANEJ CUKINII
- Wykwintne roladki rybne
- Brownie z chałwą
- Rogaliki z ciasta francuskiego
- Konfitura z rabarbaru z suszonymi figami
- Stek z udźca jelenia z rozmarynem
- Jajka po turecku z chlebkami z patelni
- Naleśniki z farszem
- Tatar wołowy w omlecie sojowym
- Warzywna potrawka w aromatycznym sosie
- Pilaw z kaszy bulgur z dorszem
- Ciasto na pizzę z suchych drożdży
- Pesto z papryki
- Sałatka z kaszy jęczmiennej z fasolą, ogórkiem i granatem
- Kisiel gryczany z boczkiem
- Grzyby marynowane
Komentarze (0)