Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- blachę
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C,
- blender
- patelnię grillową
KROK 1: PIECZEMY KALAFIOR
Kalafior dzielimy na różyczki i wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Oprószamy przyprawami i skrapiamy olejem. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury do 200°C i pieczemy ok. 20 minut, aż kalafior będzie miękki. Studzimy.
KROK 2: PRAŻYMY ORZECHY
Na suchej patelni podprażamy orzechy laskowe.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY PASTĘ
Kalafior wkładamy do pojemnika blendera wraz z pozostałymi składnikami i miksujemy na gładką masę. Jeśli pasta jest za sucha – dodajemy więcej oleju.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Jajka na miękko
- Krokiety z mięsem
- Nuggetsy z kurczaka
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Śledź w oleju
- Burek ze szpinakiem
- Pieczona ryba po grecku
- Uszka z grzybami
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ryba z piekarnika
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Świąteczne pierniczki
- Łazanki
- Ciasto marchewkowe
- Zupa grzybowa z makaronem
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)