Pasta pistacjowa z białą czekoladą
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • malakser
  • słoik o pojemności ok. 400 g

Przygotuj wcześniej:

Roztop białą czekoladę.

Sposób przygotowania:

Krok 1: Miksujemy pistacje

Pistacje obieramy z łupinek i dodajemy do malaksera. Miksujemy je do momentu, aż zacznie wydzielać się olej.

WSKAZÓWKA! Podczas miksowania dobrze jest robić przerwy, aby malakser się nie spalił.

Krok 2: Łączymy pastę z pistacji z białą czekoladą

Do gotowej pasty z pistacji dodajemy roztopioną białą czekoladę. Całość ponownie miksujemy do uzyskania gładkiej masy.

Krok 3: Przekładamy pastę do słoika

Tak przygotowaną pastę przekładamy do słoika i szczelnie zamykamy. Pastę można przechowywać w lodówce przez ok. 2 tygodnie.

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    81 dni temu
    Czy pistacji ma być 300g obranych czy 300g przed obraniem?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    80 dni temu
    W przepisie używamy 300 g obranych pistacji, krem jest baaardzo pistacjowy :)

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!