Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- malakser
- słoik o pojemności ok. 400 g
Przygotuj wcześniej:
Roztop białą czekoladę.
Sposób przygotowania:
Krok 1: Miksujemy pistacje
Pistacje obieramy z łupinek i dodajemy do malaksera. Miksujemy je do momentu, aż zacznie wydzielać się olej.
WSKAZÓWKA! Podczas miksowania dobrze jest robić przerwy, aby malakser się nie spalił.
Krok 2: Łączymy pastę z pistacji z białą czekoladą
Do gotowej pasty z pistacji dodajemy roztopioną białą czekoladę. Całość ponownie miksujemy do uzyskania gładkiej masy.
Krok 3: Przekładamy pastę do słoika
Tak przygotowaną pastę przekładamy do słoika i szczelnie zamykamy. Pastę można przechowywać w lodówce przez ok. 2 tygodnie.
Zobacz podobne
przepisy
Żółta pasta curry
Żółta pasta curry według przepisu Kingi to świetny dodatek do sosów, mięs i zup! Wypróbuj przepis i rusz w podróż po tajskich smakach!
Masło orzechowe
Tylko trzy proste składniki wystarczą, by przygotować pyszne, domowe masło orzechowe! Posmaruj nim pieczywo lub wykorzystaj je w potrawach kuchni w stylu azjatyckim.
Pasta czekoladowa à la Nutella
Domowa wersja znanej pasty orzechowo-czekoladowej to propozycja dla wszystkich miłośników słodyczy. Przygotuj ją z prażonych orzechów i zobacz, jakie to proste!
Krem karmelowy (Dulce de leche)
Dulce de leche, czyli wyjątkowy krem karmelowy pochodzący z Ameryki Południowej. Delikatnie różni się od popularnego w naszym kraju kajmaku i zdecydowanie warto przygotować go w domu!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Uszka z grzybami
- Kapusta z grochem
- Ryba po japońsku
- Piernik staropolski
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Pieczona ryba po grecku
- Pierniki
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Ciasto marchewkowe
- Golonka pieczona po bawarsku
- Kompot z suszu z cytryną
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
258 dni temu
Czy pistacji ma być 300g obranych czy 300g przed obraniem?
odpowiedz
257 dni temu
W przepisie używamy 300 g obranych pistacji, krem jest baaardzo pistacjowy :)