
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- malakser
- słoik o pojemności ok. 400 g
Przygotuj wcześniej:
Roztop białą czekoladę.
Sposób przygotowania:
Krok 1: Miksujemy pistacje
Pistacje obieramy z łupinek i dodajemy do malaksera. Miksujemy je do momentu, aż zacznie wydzielać się olej.
WSKAZÓWKA! Podczas miksowania dobrze jest robić przerwy, aby malakser się nie spalił.
Krok 2: Łączymy pastę z pistacji z białą czekoladą
Do gotowej pasty z pistacji dodajemy roztopioną białą czekoladę. Całość ponownie miksujemy do uzyskania gładkiej masy.
Krok 3: Przekładamy pastę do słoika
Tak przygotowaną pastę przekładamy do słoika i szczelnie zamykamy. Pastę można przechowywać w lodówce przez ok. 2 tygodnie.
Komentarze (0)