Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- rozdrabniacz do orzechów
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ROZDRABNIAMY ORZECHY
Orzechy wkładamy do rozdrabniacza i miksujemy tak długo, aż powstanie pasta orzechowa. Zazwyczaj trwa to maksymalnie 15 minut. Warto co jakiś czas wyłączyć mikser, aby odpoczął.
KROK 2: ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI
Do masy orzechowej dodajemy napój roślinny (np. napój kokosowy) i pozostałe składniki. Całość miksujemy, aż składniki się połączą. Jeżeli masa jest zbyt gęsta, dodajemy więcej napoju roślinnego lub syropu klonowego.
KROK 3: PRZEKŁADAMY PASTĘ DO SŁOIKA
Pastę czekoladową przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce do 2 tygodni.
Zobacz podobne
przepisy
Powidła śliwkowe z czekoladą
Smakowita propozycja dla wszystkich łasuchów – ukryty w słoiczkach smak czekolady w połączeniu ze smażonymi śliwkami.
Gorąca czekolada do picia
Wystarczy kwadrans, by przygotować aromatyczny, intensywnie czekoladowy napój. Spróbuj! Z pewnością go pokochasz.
Plastry kandyzowanych pomarańczy w czekoladzie deserowej
Pyszny i prosty w przygotowaniu deser – kandyzowane pomarańcze w gorzkiej czekoladzie. Sprawdź, jak smakują!
Wegański deser czekoladowy z chia
Napoje roślinne to świetna baza do przygotowania pożywnych i pysznych deserów roślinnych. Wykorzystaj napój sojowy, nasiona chia i czekoladę, by zdrowo osłodzić sobie dzień!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasto cynamonowe z jabłkami
- Ciasto ryżowe
- Macedoński tort chałwowy
- Burger z kurczakiem w curry na ostro
- Bigos rybny
- Pasta z bakłażana i marchewki
- Wegańska pasta à la makrela
- Ribollita: toskańska zupa fasolowa
- Stek ze schabu z dzika z miętą i tymiankiem
- Spaghetti napoli – przepis
- Ciasto salceson z jabłkami
- Nuggetsy z tempehu
- Pieczona szynka z piersi indyka
- Kociołek z dyniowym brownie i polewą z awokado
- Batony bez pieczenia idealne po treningu
- Syrniki
- Trifle kawowo-bananowy
- Zapiekanka gruszkowa z mango i orzechami włoskimi
- Ciasteczka bakaliowe
- Gęsty, domowy gulasz wołowy
- Kolorowe naleśniczki
- Lekka sałatka z rodzynkami
- Wegańskie pierożki dim sum z chlebowcem
- Warzywna kolorowa bułeczka śniadaniowa
- Kremowa grochówka z curry
- Przekąski kibica: roladki z tortilli z kurczakiem
- Wegańska pieczeń z dyni
- Sorbet z czarnej porzeczki z melisą cytrynową
- Chleb gryczany z miodem
- Rosół z gęsi z warzywami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
842 dni temu
Jakiego mleka kokosowego użyć? z puszki min 80% kokosa czy może te płynne z kartonu?
odpowiedz
842 dni temu
W tym przepisie używamy napoju roślinnego, także płynne mleko kokosowe z kartonu jak najbardziej się nada. Dziękujemy za czujność, poprawiliśmy przepis, aby to doprecyzować :)