Pasta czekoladowa à la Nutella

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ

  • rozdrabniacz do orzechów

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: ROZDRABNIAMY ORZECHY

Orzechy wkładamy do rozdrabniacza i miksujemy tak długo, aż powstanie pasta orzechowa. Zazwyczaj trwa to maksymalnie 15 minut. Warto co jakiś czas wyłączyć mikser, aby odpoczął.

KROK 2: ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI

Do masy orzechowej dodajemy napój roślinny (np. napój kokosowy) i pozostałe składniki. Całość miksujemy, aż składniki się połączą. Jeżeli masa jest zbyt gęsta, dodajemy więcej napoju roślinnego lub syropu klonowego.

KROK 3: PRZEKŁADAMY PASTĘ DO SŁOIKA

Pastę czekoladową przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce do 2 tygodni.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    842 dni temu
    Jakiego mleka kokosowego użyć? z puszki min 80% kokosa czy może te płynne z kartonu?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    842 dni temu
    W tym przepisie używamy napoju roślinnego, także płynne mleko kokosowe z kartonu jak najbardziej się nada. Dziękujemy za czujność, poprawiliśmy przepis, aby to doprecyzować :)

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!