Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- rozdrabniacz do orzechów
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ROZDRABNIAMY ORZECHY
Orzechy wkładamy do rozdrabniacza i miksujemy tak długo, aż powstanie pasta orzechowa. Zazwyczaj trwa to maksymalnie 15 minut. Warto co jakiś czas wyłączyć mikser, aby odpoczął.
KROK 2: ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI
Do masy orzechowej dodajemy napój roślinny (np. napój kokosowy) i pozostałe składniki. Całość miksujemy, aż składniki się połączą. Jeżeli masa jest zbyt gęsta, dodajemy więcej napoju roślinnego lub syropu klonowego.
KROK 3: PRZEKŁADAMY PASTĘ DO SŁOIKA
Pastę czekoladową przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce do 2 tygodni.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pieczona ryba po grecku
- Sernik pistacjowy
- Ryba z piekarnika
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Burek ze szpinakiem
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Przekąski sylwestrowe
- Śledzie po kaszubsku
- Zupa grzybowa z makaronem
- Piernik świąteczny
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
1237 dni temu
Jakiego mleka kokosowego użyć? z puszki min 80% kokosa czy może te płynne z kartonu?
Odpowiedz
1237 dni temu
W tym przepisie używamy napoju roślinnego, także płynne mleko kokosowe z kartonu jak najbardziej się nada. Dziękujemy za czujność, poprawiliśmy przepis, aby to doprecyzować :)