Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- 2 małe naczynia żaroodporne o średnicy ok. 10-12 cm
- airfryera o pojemności 2,2 l
Przygotuj wcześniej:
Masło roztop.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY RABARBAR
Rabarbar myjemy i kroimy w plastry. Następnie przekładamy je do miseczki, polewamy syropem klonowym i całość mieszamy.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY OWSIANKĘ
Płatki owsiane, mleko, ekstrakt waniliowy, cynamon i roztopione masło dokładnie ze sobą mieszamy. Do masy dodajemy ⅔ rabarbaru i ponownie mieszamy.
KROK 3: PIECZEMY OWSIANKĘ
Owsiankę przelewamy do naczyń żaroodpornych. Ozdabiamy ją pozostałym rabarbarem i przygotowujemy w airfryerze, w temperaturze 180°C przez ok. 15 minut, aż się zarumienią.
KROK 4: PODAJEMY OWSIANKĘ
Gotową owsiankę możemy jeść od razu, jeszcze ciepłą lub ostudzić i podawać z ulubionymi dodatkami np. jogurtem, masłem orzechowym lub owocami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Makówki śląskie
- Kutia
- Ciasto na pierogi
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Sernik pistacjowy
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Pistacjowy sernik baskijski
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ryba z piekarnika
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Jajka na miękko
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Sałatka gyros
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Nuggetsy z kurczaka
- Ciasto marchewkowe
- Śledź w oleju
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)