
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- 2 małe naczynia żaroodporne o średnicy ok. 10-12 cm
- airfryera o pojemności 2,2 l
Przygotuj wcześniej:
Masło roztop.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY RABARBAR
Rabarbar myjemy i kroimy w plastry. Następnie przekładamy je do miseczki, polewamy syropem klonowym i całość mieszamy.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY OWSIANKĘ
Płatki owsiane, mleko, ekstrakt waniliowy, cynamon i roztopione masło dokładnie ze sobą mieszamy. Do masy dodajemy ⅔ rabarbaru i ponownie mieszamy.
KROK 3: PIECZEMY OWSIANKĘ
Owsiankę przelewamy do naczyń żaroodpornych. Ozdabiamy ją pozostałym rabarbarem i przygotowujemy w airfryerze, w temperaturze 180°C przez ok. 15 minut, aż się zarumienią.
KROK 4: PODAJEMY OWSIANKĘ
Gotową owsiankę możemy jeść od razu, jeszcze ciepłą lub ostudzić i podawać z ulubionymi dodatkami np. jogurtem, masłem orzechowym lub owocami.
Zobacz podobne
przepisy
Owsianka na mleku
Owsianka na mleku z owocowym sokiem będzie doskonałym pomysłem na szybkie śniadanie dla całej rodziny!

Owsianka z musem jabłkowym
Owsianka z domowej roboty musem jabłkowym? Poznaj doskonały przepis na śniadanie!

Owsianka do lunchboxa
Drugie śniadanie do szkoły będzie ciekawsze, jeśli wprowadzisz do dziecięcego jadłospisu pyszną i ciekawie skomponowaną owsiankę! Sprawdź, jaki pomysł ma na nią Karol Okrasa.

Owsianka kokosowa
Sycąca owsianka to dla wielu idealne słodkie śniadanie, zwłaszcza do zabrania w drogę. Jeśli jesteś jedną z tych, osób koniecznie wypróbuj ten przepis na wegańską owsiankę kokosową z dodatkiem gorzkiej czekolady.

Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)