
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
Do pojemnika miksującego dodajemy skyr, jajka i masło pistacjowe. Składniki dokładnie mieszamy, używając programu „własne ustawienia” / czas: 20 sekund / prędkość: 5. Następnie wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia. Całość ponownie miksujemy, wykorzystując te same ustawienia.
KROK 2: SMAŻYMY I PODAJEMY PLACKI
Placki smażymy na suchej patelni (lub na odrobinie oleju), przez ok. 2-3 minuty lub na złoty kolor z każdej strony. Możemy podawać je z dodatkową porcją skyru, polane miodem lub syropem klonowym i oprószone pistacjami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (4)
23 dni temu
A czy maka Owsiana się sprawdzi ?
Odpowiedz
9 dni temu
Tak, taka zmiana powinna się udać, chociaż warto obserwować konsystencję i dodawać mąkę stopniowo :)
55 dni temu
Przydałoby się doprecyzować jaka mąka orkiszowa (jasna, pełnoziarnista)
Odpowiedz
53 dni temu
W tym przepisie lepiej sprawdzi się jasna mąka orkiszowa :)