Pistacjowe placki ze skyru

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • termorobota MC Smart

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO

Do pojemnika miksującego dodajemy skyr, jajka i masło pistacjowe. Składniki dokładnie mieszamy, używając programu „własne ustawienia” / czas: 20 sekund / prędkość: 5. Następnie wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia. Całość ponownie miksujemy, wykorzystując te same ustawienia.

KROK 2: SMAŻYMY I PODAJEMY PLACKI

Placki smażymy na suchej patelni (lub na odrobinie oleju), przez ok. 2-3 minuty lub na złoty kolor z każdej strony. Możemy podawać je z dodatkową porcją skyru, polane miodem lub syropem klonowym i oprószone pistacjami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Dodaj swój komentarz
Avatar
  • Gość Gość
    6 dni temu
    Przydałoby się doprecyzować jaka mąka orkiszowa (jasna, pełnoziarnista)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3 dni temu
    W tym przepisie lepiej sprawdzi się jasna mąka orkiszowa :)

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

Wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!