Pistacjowe placki ze skyru

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • termorobota MC Smart

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO

Do pojemnika miksującego dodajemy skyr, jajka i masło pistacjowe. Składniki dokładnie mieszamy, używając programu „własne ustawienia” / czas: 20 sekund / prędkość: 5. Następnie wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia. Całość ponownie miksujemy, wykorzystując te same ustawienia.

KROK 2: SMAŻYMY I PODAJEMY PLACKI

Placki smażymy na suchej patelni (lub na odrobinie oleju), przez ok. 2-3 minuty lub na złoty kolor z każdej strony. Możemy podawać je z dodatkową porcją skyru, polane miodem lub syropem klonowym i oprószone pistacjami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Dodaj swój komentarz
Avatar
  • Gość Gość
    23 dni temu
    A czy maka Owsiana się sprawdzi ?

    Odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    9 dni temu
    Tak, taka zmiana powinna się udać, chociaż warto obserwować konsystencję i dodawać mąkę stopniowo :)
  • Gość Gość
    55 dni temu
    Przydałoby się doprecyzować jaka mąka orkiszowa (jasna, pełnoziarnista)

    Odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    53 dni temu
    W tym przepisie lepiej sprawdzi się jasna mąka orkiszowa :)

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

Wróć do gotowania
kuchnialidla.pl