Pomarańcze deserowe
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY POMARAŃCZE

Pomarańcze przekrawamy na pół i wyciskamy z nich sok. Następnie wnętrza dokładnie czyścimy z błonek tak, aby powstały gładkie półkule.

KROK 2: ŁĄCZYMY CZEKOLADĘ Z SOKIEM Z POMARAŃCZY

Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Następnie dolewamy do niej sok wyciśnięty z pomarańczy i dodajemy kilka kropli aromatu waniliowego. Całość dokładnie mieszamy.

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY DESER

Jeszcze ciepłą czekoladę wymieszaną z sokiem z pomarańczy przelewamy po równo do połówek pomarańczy. Tak przygotowane pomarańcze przekładamy do lodówki i chłodzimy przez min. 1 godzinę.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!