
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY POMARAŃCZE
Pomarańcze przekrawamy na pół i wyciskamy z nich sok. Następnie wnętrza dokładnie czyścimy z błonek tak, aby powstały gładkie półkule.
KROK 2: ŁĄCZYMY CZEKOLADĘ Z SOKIEM Z POMARAŃCZY
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Następnie dolewamy do niej sok wyciśnięty z pomarańczy i dodajemy kilka kropli aromatu waniliowego. Całość dokładnie mieszamy.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY DESER
Jeszcze ciepłą czekoladę wymieszaną z sokiem z pomarańczy przelewamy po równo do połówek pomarańczy. Tak przygotowane pomarańcze przekładamy do lodówki i chłodzimy przez min. 1 godzinę.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Jak przygotować sos holenderski?
- Sałatka colesław z czerwonej kapusty
- Bruschetta z pomidorami
- Zupa gyros
- Kotleciki szu szu
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Spaghetti carbonara
- Corn dog
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Butter chicken
- Ziemniaki z grilla
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
262 dni temu
Super kocham to
odpowiedz