
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY POMARAŃCZE
Pomarańcze przekrawamy na pół i wyciskamy z nich sok. Następnie wnętrza dokładnie czyścimy z błonek tak, aby powstały gładkie półkule.
KROK 2: ŁĄCZYMY CZEKOLADĘ Z SOKIEM Z POMARAŃCZY
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Następnie dolewamy do niej sok wyciśnięty z pomarańczy i dodajemy kilka kropli aromatu waniliowego. Całość dokładnie mieszamy.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY DESER
Jeszcze ciepłą czekoladę wymieszaną z sokiem z pomarańczy przelewamy po równo do połówek pomarańczy. Tak przygotowane pomarańcze przekładamy do lodówki i chłodzimy przez min. 1 godzinę.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Śledzie po kaszubsku
- Ryba po japońsku
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Uszka z grzybami
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Krokiety z mięsem
- Kutia
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Klasyczna sałatka grecka
- Ciasto na pierogi
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Ryba z piekarnika
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Śledź w oleju
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
316 dni temu
Super kocham to
Odpowiedz