
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- dzbanek do ponczu
Krok 1: Łączymy składniki ponczu
Truskawki oczyszczamy i w zależności od wielkości kroimy na pół lub w ćwiartki. Białe wino mieszamy z cukrem pudrem i 2 łyżkami wody różanej, aż cukier się rozpuści. Dodajemy truskawki i wstawiamy do lodówki na co najmniej 4 godziny (lub na noc).
Krok 2: Podajemy poncz
Róże rwiemy na płatki. Napój przelewamy do dzbanka, zalewamy schłodzonym szampanem i posypujemy płatkami róży.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Klasyczna sałatka grecka
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Łazanki
- Ciasto marchewkowe
- Pieczona ryba po grecku
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Pistacjowy sernik baskijski
- Przekąski sylwestrowe
- Pierniki
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Jajka na miękko
- Sernik pistacjowy
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Zupa grzybowa z makaronem
- Golonka pieczona po bawarsku
- Piernik świąteczny
- Śledzie po kaszubsku
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)