Poncz różany z truskawkami

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • dzbanek do ponczu

Krok 1: Łączymy składniki ponczu

Truskawki oczyszczamy i w zależności od wielkości kroimy na pół lub w ćwiartki. Białe wino mieszamy z cukrem pudrem i 2 łyżkami wody różanej, aż cukier się rozpuści. Dodajemy truskawki i wstawiamy do lodówki na co najmniej 4 godziny (lub na noc).

Krok 2: Podajemy poncz

Róże rwiemy na płatki. Napój przelewamy do dzbanka, zalewamy schłodzonym szampanem i posypujemy płatkami róży.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Paweł Małecki

Świąteczna nalewka bakaliowa

Nalewka o aromacie i smaku świąt! Sprawdź, jak przygotować nalewkę bakaliową według receptury Pawła Małeckiego!

Świąteczna nalewka bakaliowa

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 2:00 liczba porcji: 1 ten przepis jest wegetariański

Paweł Małecki

Duet nalewkowy

Wiśniowa czy śliwkowa? Domowa nalewka z przepisu Pawła smakuje wyśmienicie!

Duet nalewkowy

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:20 ten przepis nie jest wegetariański

Paweł Małecki

Nalewki z owoców

Paweł Małecki zna także przepisy na nalewki! Zobacz, jak przygotować nalewkę z rokitnika i pigwy, a także głogu.

Nalewki z owoców

poziom trudności: średni czas przygotowania: 4:00 ten przepis nie jest wegetariański

Paweł Małecki

Nalewka z miodu spadziowego

Miód możesz wykorzystać na wiele sposobów! Przygotuj z niego nalewkę z waniliowo-imbirowym aromatem.

Nalewka z miodu spadziowego

poziom trudności: średni czas przygotowania: 2:00 liczba porcji: 30 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!