![Poncz różany z truskawkami Poncz różany z truskawkami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/da706f4c9390-63434262e6f5-Fruchtkaltschale.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- dzbanek do ponczu
Krok 1: Łączymy składniki ponczu
Truskawki oczyszczamy i w zależności od wielkości kroimy na pół lub w ćwiartki. Białe wino mieszamy z cukrem pudrem i 2 łyżkami wody różanej, aż cukier się rozpuści. Dodajemy truskawki i wstawiamy do lodówki na co najmniej 4 godziny (lub na noc).
Krok 2: Podajemy poncz
Róże rwiemy na płatki. Napój przelewamy do dzbanka, zalewamy schłodzonym szampanem i posypujemy płatkami róży.
Zobacz podobne
przepisy
Świąteczna nalewka bakaliowa
Nalewka o aromacie i smaku świąt! Sprawdź, jak przygotować nalewkę bakaliową według receptury Pawła Małeckiego!
![Świąteczna nalewka bakaliowa](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/420cf17a5a9b-cef1bd89c28f-nalewka_bakaliowa_1250x700.webp)
Duet nalewkowy
Wiśniowa czy śliwkowa? Domowa nalewka z przepisu Pawła smakuje wyśmienicie!
![Duet nalewkowy](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/29d41bf1db99-511c5a7fb4c1-duet_nalewkowy_1250x700.webp)
Nalewki z owoców
Paweł Małecki zna także przepisy na nalewki! Zobacz, jak przygotować nalewkę z rokitnika i pigwy, a także głogu.
![Nalewki z owoców](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/922909a339ac-d3c7e84eb887-nalewki_owocowe_1250x700.webp)
Nalewka z miodu spadziowego
Miód możesz wykorzystać na wiele sposobów! Przygotuj z niego nalewkę z waniliowo-imbirowym aromatem.
![Nalewka z miodu spadziowego](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/2130ba1240c9-d59def08dc1e-nalewka_z_miodu_spadziowego_1250x700.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Roladki z cukinii
- Chłodnik z pomidorów i papryki
- Chlebowe „muffiny” wytrawne
- Placek z rabarbarem
- Owsianka z tartym jabłkiem i suszonymi śliwkami
- Trufle dyniowe z białą czekoladą
- Tarta z masą krówkową i figami
- Stateczki z cukinii z nadzieniem z kurczaka i ryżu
- Czekoladowy placek ze śliwkami
- Kawa po kozacku
- Żurek z makaronem
- Sałatka z truskawkami
- Beza migdałowa z truskawkami i bitą śmietaną
- Sok pomarańczowo-marchewkowo-jabłkowy z kurkumą
- Zielone tosty francuskie
- Ptysie z musem czekoladowo-piernikowym i sosem z gorących wiśni
- Quesadilla śniadaniowa
- Sos kurkowy
- Sałatka makaronowa w stylu chorwackim
- Marmolada z pomarańczy
- Ciasto jeżynowe bez laktozy
- Minicharlotte z pomarańczami
- Sałatka z bagietką, malinami i dressingiem z maślanki
- Crumble z owocami i ziołowo-cytrynowym cukrem
- Chutney śliwkowo-gruszkowe
- Jesiotr maślany z soczewicą i sosem grzybowym
- Irlandzki chleb sodowy
- Comber z jelenia z dynią i sosem żurawinowym
- Dorada z grilla podawana z koprem włoskim i sosem dziewiczym
- Zasmażana młoda kapusta
Komentarze (0)