Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- dzbanek do ponczu
Krok 1: Łączymy składniki ponczu
Truskawki oczyszczamy i w zależności od wielkości kroimy na pół lub w ćwiartki. Białe wino mieszamy z cukrem pudrem i 2 łyżkami wody różanej, aż cukier się rozpuści. Dodajemy truskawki i wstawiamy do lodówki na co najmniej 4 godziny (lub na noc).
Krok 2: Podajemy poncz
Róże rwiemy na płatki. Napój przelewamy do dzbanka, zalewamy schłodzonym szampanem i posypujemy płatkami róży.
Zobacz podobne
przepisy
Świąteczna nalewka bakaliowa
Nalewka o aromacie i smaku świąt! Sprawdź, jak przygotować nalewkę bakaliową według receptury Pawła Małeckiego!
Duet nalewkowy
Wiśniowa czy śliwkowa? Domowa nalewka z przepisu Pawła smakuje wyśmienicie!
Nalewki z owoców
Paweł Małecki zna także przepisy na nalewki! Zobacz, jak przygotować nalewkę z rokitnika i pigwy, a także głogu.
Nalewka z miodu spadziowego
Miód możesz wykorzystać na wiele sposobów! Przygotuj z niego nalewkę z waniliowo-imbirowym aromatem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Uszka z grzybami
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Sałatka gyros
- Przekąski sylwestrowe
- Pierniki
- Ciasto marchewkowe
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Wegańska ryba po grecku
- Sernik krakowski
- Wigilijny makowiec
- Śledzie po kaszubsku
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)