Praliny z białą czekoladą i ciasteczkami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • robot Monsieur Cuisine

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: ROZDRABNIANIE KUWERTURY

Kuwerturę połamać na kawałki i włożyć do pojemnika miksującego. Rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 10 sekund/prędkość 10.

KROK 2: ROZDRABNIANIE CIASTECZEK

Kruche ciasteczka pokruszyć na kawałki i z olejem kokosowym włożyć do pojemnika miksującego. Rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 10 sekund/prędkość 6. Następnie podgrzewać (z zatkniętą miarką) 6 minut/prędkość 2/45°C.

KROK 3: WYCISKANIE I CHŁODZENIE PRALINEK

Gotową masę przełożyć do worka cukierniczego i wypełniać nią formę. Wstawić na co najmniej 2 godziny do lodówki, aby pralinki stężały.

RADA: W chłodnym i suchym miejscu można przechowywać praliny 10 dni.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • jane jane
    50 dni temu
    Wyszła z tego zwykła czekolada Oreo nic specjalnego, ale jest ok. Jak ktoś nie wie jak uformować te praliny to ja po prostu poczekałam aż czekolada trochę stężała i uformowałam z niej kulki i obtoczyłam w skruszonym ciastku.

    odpowiedz


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!