Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- termorobot MC Smart
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ROZDRABNIANIE KUWERTURY
Kuwerturę połamać na kawałki i włożyć do pojemnika miksującego. Rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 10 sekund/prędkość 10.
KROK 2: ROZDRABNIANIE CIASTECZEK
Kruche ciasteczka pokruszyć na kawałki i z olejem kokosowym włożyć do pojemnika miksującego. Rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 10 sekund/prędkość 6. Następnie podgrzewać (z zatkniętą miarką) 6 minut/prędkość 2/45°C.
KROK 3: WYCISKANIE I CHŁODZENIE PRALINEK
Gotową masę przełożyć do worka cukierniczego i wypełniać nią formę. Wstawić na co najmniej 2 godziny do lodówki, aby pralinki stężały.
RADA: W chłodnym i suchym miejscu można przechowywać praliny 10 dni.
Zobacz podobne
przepisy
Parfait marcepanowo-makowe z gruszkami w czerwonym winie
Kremowy i bardzo elegancki deser inspirowany francuską kuchnią, w którym zamkniesz świąteczne smaki i aromaty. Marcepanowe parfait z gruszkami w winie to uczta dla podniebienia!
Wegański deser czekoladowy z chia
Napoje roślinne to świetna baza do przygotowania pożywnych i pysznych deserów roślinnych. Wykorzystaj napój sojowy, nasiona chia i czekoladę, by zdrowo osłodzić sobie dzień!
Lodowe babeczki
Babeczki czekoladowe wypełnione lodami, to połączenie, które zasmakuje małym i dużym miłośnikom słodyczy. Sprawdź jak łatwo przygotować lodowe babeczki!
Lody waniliowo-malinowo-kokosowe
Podkręć smak lodów waniliowych malinami i kokosem. To naprawdę proste. I jakie pyszne! Sprawdź sam!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka z rukolą i gruszką
- Walentynkowe serduszka
- Proste tortille z serem i pieczarkami
- Tortellini z sosem szpinakowym i boczkiem
- Wegańskie brownie z fasoli
- Pyzy ziemniaczane
- Daktylowe praliny
- Lizaki w kształcie reniferków
- Serduszka z musem z liczi i malin
- Monogram cake
- Ciasteczka migdałowe z lodami pistacjowymi
- Sałatka z truskawkami
- Bajgle z różowym serkiem, łososiem i awokado
- Hummus paprykowy z aromatycznym jogurtem
- Lody waniliowo-malinowo-kokosowe
- Herbata jabłkowo-cynamonowa
- Koktajl z krewetek z awokado i sosem chili
- Sylwestrowe quiche z kabanosami, serem i musztardą
- Krewetki z ananasem podawane na zimno
- Babeczki czekoladowe z suszonymi żurawinami
- Jadalny prezent: gorąca czekolada w słoiku
- Wegańskie muffinki czekoladowe
- Kurczak duszony w piwie
- Czekoladki z masłem orzechowym
- Muffiny z nasionami konopi
- Jackfruit w sosie teriyaki
- Sos śmietanowy – trafiony wybór do przeróżnych dań
- Kowbojska śniadaniowa owsianka białkowa Arthura
- Sos z suszonych grzybów
- Kaczka z chrupiącą skórką
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
267 dni temu
Wyszła z tego zwykła czekolada Oreo nic specjalnego, ale jest ok. Jak ktoś nie wie jak uformować te praliny to ja po prostu poczekałam aż czekolada trochę stężała i uformowałam z niej kulki i obtoczyłam w skruszonym ciastku.
odpowiedz