
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- termorobot MC Smart
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ROZDRABNIANIE KUWERTURY
Kuwerturę połamać na kawałki i włożyć do pojemnika miksującego. Rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 10 sekund/prędkość 10.
KROK 2: ROZDRABNIANIE CIASTECZEK
Kruche ciasteczka pokruszyć na kawałki i z olejem kokosowym włożyć do pojemnika miksującego. Rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 10 sekund/prędkość 6. Następnie podgrzewać (z zatkniętą miarką) 6 minut/prędkość 2/45°C.
KROK 3: WYCISKANIE I CHŁODZENIE PRALINEK
Gotową masę przełożyć do worka cukierniczego i wypełniać nią formę. Wstawić na co najmniej 2 godziny do lodówki, aby pralinki stężały.
RADA: W chłodnym i suchym miejscu można przechowywać praliny 10 dni.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Boczek pieczony
- Burek ze szpinakiem
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Domek z piernika
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Sernik pistacjowy
- Łazanki
- Jajka na miękko
- Makówki śląskie
- Śledzie po kaszubsku
- Golonka pieczona po bawarsku
- Sałatka gyros
- Spaghetti carbonara
- Ryba po japońsku
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Makowiec japoński
- Kutia
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Pulpety w sosie pomidorowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
597 dni temu
Wyszła z tego zwykła czekolada Oreo nic specjalnego, ale jest ok. Jak ktoś nie wie jak uformować te praliny to ja po prostu poczekałam aż czekolada trochę stężała i uformowałam z niej kulki i obtoczyłam w skruszonym ciastku.
Odpowiedz