
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
- piekarnik rozgrzany do temp. 180°C
- tortownicę o średnicy ok. 22 cm
Przygotuj wcześniej:
Masło wyjmij z lodówki na tyle wcześnie, aby w momencie użycia było bardzo miękkie.
Sposób przygotowania:
KROK 1: MYJEMY I OBIERAMY TRUSKAWKI
Truskawki dokładnie myjemy i pozbawiamy je szypułek. Następnie kroimy je na ćwiartki.
KROK 2: UCIERAMY JAJKA Z CUKREM
Do misy urządzenia dodajemy jajka i cukier. Ucieramy je na gładką masę wybierając obroty 4 na czas 3 minut.
KROK 3: UCIERAMY MASĘ JAJECZNĄ Z MASŁEM
Do masy jajecznej dodajemy masło w mniejszych kawałkach i ponownie ucieramy składniki wybierając obroty 6 na czas 30 sekund.
KROK 4: WYRABIAMY CIASTO
Do misy urządzenia dodajemy mąkę, mleko, cukier waniliowy i proszek do pieczenia i całość mieszamy, ustawiając obroty 4 na 2 minuty.
KROK 5: PIECZEMY CIASTO
Spód i brzegi tortownicy smarujemy odrobiną masła i wysypujemy bułką tartą. Następnie przekładamy do niej ciasto, wyrównujemy powierzchnię i układamy na nim truskawki. Ciasto pieczemy przez ok. 50 minut, aż nabierze złotego koloru.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Sałatka z ryżem i tuńczykiem
- Sałatka colesław z czerwonej kapusty
- Bruschetta z pomidorami
- Zupa gyros
- Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami
- Czekoladowe ciasto z mascarpone – szybki przepis
- Kotlety siekane z kurczaka
- Rwany chlebek ziołowy
- Jak przygotować sos holenderski?
- Chlebek bananowy
- Tort lodowy
- Pistacjowy sernik baskijski
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Corn dog
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Spaghetti carbonara
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)