
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- robota kuchennego Monsieur Cuisine
- piekarnik rozgrzany do temp. 180°C
- tortownicę o średnicy ok. 22 cm
Przygotuj wcześniej:
Masło wyjmij z lodówki na tyle wcześnie, aby w momencie użycia było bardzo miękkie.
Sposób przygotowania:
KROK 1: MYJEMY I OBIERAMY TRUSKAWKI
Truskawki dokładnie myjemy i pozbawiamy je szypułek. Następnie kroimy je na ćwiartki.
KROK 2: UCIERAMY JAJKA Z CUKREM
Do misy urządzenia dodajemy jajka i cukier. Ucieramy je na gładką masę wybierając obroty 4 na czas 3 minut.
KROK 3: UCIERAMY MASĘ JAJECZNĄ Z MASŁEM
Do masy jajecznej dodajemy masło w mniejszych kawałkach i ponownie ucieramy składniki wybierając obroty 6 na czas 30 sekund.
KROK 4: WYRABIAMY CIASTO
Do misy urządzenia dodajemy mąkę, mleko, cukier waniliowy i proszek do pieczenia i całość mieszamy, ustawiając obroty 4 na 2 minuty.
KROK 5: PIECZEMY CIASTO
Spód i brzegi tortownicy smarujemy odrobiną masła i wysypujemy bułką tartą. Następnie przekładamy do niej ciasto, wyrównujemy powierzchnię i układamy na nim truskawki. Ciasto pieczemy przez ok. 50 minut, aż nabierze złotego koloru.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka hamburgerowa
Pełna świeżych warzyw i aromatycznego mięsa sałatka zainspirowana hamburgerami. Wypróbuj przepis Pauli na ten nowy sposób podania klasycznego fast foodu!

Sernik na zimno z mango i nasionami chia
Orzeźwiający sernik na zimno o smaku mango i cytryny z kokosową nutą. To świetny pomysł na deser w ciepły dzień i nie tylko!

Shake czekoladowy z trzech składników
Najszybszy prosty i słodki napój, czyli shake czekoladowy z trzech składników! Sprawdź najnowszy przepis Pauli i przekonaj się, jak szybko można przygotować orzeźwiający napój.

Ciasto „malinowa chmurka” bez pieczenia
Pyszne ciasto, które jest kwintesencją lata, teraz w wersji bez pieczenia! Delikatny spód z herbatników, puszysty krem z serka mascarpone i warstwa malinowej galaretki pełnej owoców. Zobacz, jak prosto zrobić to ciasto.

Komentarze (0)