Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
- piekarnik rozgrzany do temp. 180°C
- tortownicę o średnicy ok. 22 cm
Przygotuj wcześniej:
Masło wyjmij z lodówki na tyle wcześnie, aby w momencie użycia było bardzo miękkie.
Sposób przygotowania:
KROK 1: MYJEMY I OBIERAMY TRUSKAWKI
Truskawki dokładnie myjemy i pozbawiamy je szypułek. Następnie kroimy je na ćwiartki.
KROK 2: UCIERAMY JAJKA Z CUKREM
Do misy urządzenia dodajemy jajka i cukier. Ucieramy je na gładką masę wybierając obroty 4 na czas 3 minut.
KROK 3: UCIERAMY MASĘ JAJECZNĄ Z MASŁEM
Do masy jajecznej dodajemy masło w mniejszych kawałkach i ponownie ucieramy składniki wybierając obroty 6 na czas 30 sekund.
KROK 4: WYRABIAMY CIASTO
Do misy urządzenia dodajemy mąkę, mleko, cukier waniliowy i proszek do pieczenia i całość mieszamy, ustawiając obroty 4 na 2 minuty.
KROK 5: PIECZEMY CIASTO
Spód i brzegi tortownicy smarujemy odrobiną masła i wysypujemy bułką tartą. Następnie przekładamy do niej ciasto, wyrównujemy powierzchnię i układamy na nim truskawki. Ciasto pieczemy przez ok. 50 minut, aż nabierze złotego koloru.
Zobacz podobne
przepisy
Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
Pyszne ciasto, które jest kwintesencją lata, teraz w wersji bez pieczenia! Delikatny spód z herbatników, puszysty krem z serka mascarpone i warstwa malinowej galaretki pełnej owoców. Zobacz, jak prosto zrobić to ciasto.
Shake czekoladowy z trzech składników
Najszybszy prosty i słodki napój, czyli shake czekoladowy z trzech składników! Sprawdź najnowszy przepis Pauli i przekonaj się, jak szybko można przygotować orzeźwiający napój.
Sernik na zimno z mango i nasionami chia
Orzeźwiający sernik na zimno o smaku mango i cytryny z kokosową nutą. To świetny pomysł na deser w ciepły dzień i nie tylko!
Sałatka hamburgerowa
Pełna świeżych warzyw i aromatycznego mięsa sałatka zainspirowana hamburgerami. Wypróbuj przepis Pauli na ten nowy sposób podania klasycznego fast foodu!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Udka perliczki z pomarańczą i rozmarynem
- Konfitura truskawkowo-porzeczkowa
- Uda gęsi z jabłkami i grochem smażonym z kapustą
- Łosoś z salsą z botwinki i maślanymi szparagami
- Bezglutenowe ciasto śliwkowe
- Drożdżówki z marcepanem i brzoskwiniami
- Gołąbki z mięsem mielonym w sosie z pomarańczy
- Szaszłyki z jagnięciny
- Ogórkowa agua fresca
- Szparagi w cieście twarogowym z trzech składników
- Chlebek z pesto i kabanosami
- Ciasto na makaron
- Ciasto kruche
- Omlety na parze z łososiem i warzywami
- Ciasto bez tłuszczu z owocami na mleku roślinnym
- Kulebiak z kapustą i grzybami
- Kotlety śledziowe
- Kluski ziemniaczane z sosem grzybowym
- Pasta z sosem tuńczykowym
- Błyskawiczne pierniczki
- Kapusta z grochem
- Gryczane kaszotto z marchewką, nerkowcami i pieczarkami
- Zielony falafel burger
- Ekspresowe banoffee z mascarpone
- Omlet ze szparagami i z fasolką edamame
- Shake czekoladowy z trzech składników
- Kompot truskawkowy
- Proste ciasto z truskawkami
- Dżem malinowy
- Biszkopt z białek
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)