Łatwe przepisy - Udka - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Kurczak w sosie curry z mango
Aromatyczny, słodko-pikantny kurczak w sosie curry z mango. To świetny pomysł na danie inspirowane kuchnią indyjską, które z łatwością przyrządzisz w domu. Sprawdź, jakie to pyszne!
Kurczak miso
Chrupiące kawałki udek kurczaka w aromatycznym sosie z pasty miso z dodatkiem imbiru, czosnku i marchewki. Podaj je z ulubionym makaronem i sałatką z alg morskich i ciesz się smakiem w japońskim stylu!
Kurczak po wietnamsku
Delikatne mięso i pikantny, aromatyczny sos. Taki właśnie jest kurczak po wietnamsku wg przepisu Karola! Spróbuj swoich sił, przygotuj danie wg tego prostego przepisu i rozsmakuj się w kuchni w stylu azjatyckim.
Kurczak duszony w piwie
Kurczak duszony w ciemnym, aromatycznym piwie to świetny pomysł na obiad, nie tylko od święta. Koniecznie sprawdź, jak prosto można przygotować wykwintne danie wg przepisu Karola!
Ryż zapiekany z kurczakiem
Ryż zapiekany z kurczakiem według przepisu Karola to orientalne danie jednogarnkowe, które jest naprawdę szybkie, proste do przygotowania i świetnie sprawdzi się jako obiad dla całej rodziny.
Pieczony bigos z kurczakiem
Bigos w nowej odsłonie – pieczony, z dodatkiem udek i podudzi kurczaka. To pyszna alternatywa dla bigosu z boczkiem i kiełbasą – nie wymaga ciągłego mieszania, a nadal smakuje wyśmienicie!
Kurczak z ryżem w sosie słodko-kwaśnym
Ten przepis na kurczaka w sosie słodko-kwaśnym warto mieć pod ręką zawsze wtedy, gdy chcemy przygotować szybki i pyszny obiad w stylu azjatyckim. To klasyka, która nigdy się nie nudzi!
Potrawka z kurczaka
To danie jest ponadczasowe. Wykorzystaj składniki z bulionu, by przygotować delikatnego kurczaka z warzywami w aksamitnym sosie. Nic się nie marnuje, a całość smakuje obłędnie!
Kurczak z ostrą pastą curry i liczi!
Kurczak w sosie curry to klasyk? Nie u nas! Dodaj do niego liście kafiru i owoc liczi, a odkryjesz całkiem nowy smak tego dania! To danie, które z pewnością trafi do Twoich ulubionych!
3 sposoby na dania z ryżu
Jak wykorzystać ryż w kuchni? Poznaj 3 pomysły Karola na proste i szybkie dania, które zasmakują całej rodzinie!
Pieczony kurczak piri-piri
Ostra marynata i pieczone warzywa to podstawa kurczaka piri-piri! Wypróbuj południowe danie z charakterem – to świetny pomysł na sycący obiad!
Curry z kurczaka z ciecierzycą
Curry z kurczaka z ciecierzycą to świetny pomysł na obiad z orientalną nutką. Wypróbuj!
Przepis na udka z kurczaka
Przepis na udka z kurczaka jest w zasadzie prosty. Minimalistyczna wersja przepisu na udka zakłada bowiem użycie odpowiedniej kompozycji przypraw i wstawienie mięsa do piekarnika. Czy można chcieć więcej? Otóż tak. Kuchnia Lidla inspiruje do przygotowania nieco bardziej wykwintnych dań, w których udka z kurczaka są głównym składnikiem przepisu. Takie udka i takie przepisy znajdziecie tylko tutaj!
Udka z kurczaka – przepisy:
- udka z kurczaka duszone: uda kurczaka duszone w herbacie z rumem
- udka z kurczaka dietetycznie: podudzia kurczaka w przyprawach z warzywami sauté
- udka z kurczaka na ostro: uda kurczaka z sałatką z grillowanych warzyw z parowanymi ziemniaczkami
- udka z kurczaka inaczej: cassoulet z udkami kurczaka i boczkiem lub potrawka z kurczaka z pieczarkami i oliwkami
A jeśli jesteście wygodni i preferujecie udka z kurczaka bez kości, ten przepis jest wręcz stworzony dla was: uda kurczaka faszerowane fetą i miętą, z greckimi plackami z cukinii. Udka z kurczaka nadziewane jakimkolwiek farszem są ciekawą, choć nadal rzadko spotykaną potrawą w polskiej kuchni. Wynika to zapewne z mniejszej liczby przepisów na luzowane udka z kurczaka, a często również z braku umiejętności ich trybowania wśród amatorów gotowania. Nie zmienia to jednak faktu, że udka z kurczaka na obiad to bardzo trafiony pomysł. Warto więc nieustannie poszukiwać tego idealnego przepisu, w którym udka odgywają najważniejszą rolę.
Jak zrobić udka z kurczaka?
Niby proste, a jednak nie dla wszystkich oczywiste. Jak upiec udka z kurczaka, aby ich smak zaskoczył niejednego znawcę kuchni? Kluczem do sukcesu jest dobra marynata, która pozostaje na mięsie odpowiednio długo i powoduje, że udka z kurczaka z piekarnika nabierają wyjątkowego aromatu. W ten sposób pieczone udka z kurczaka mogą bardzo szybko stać się waszym ulubionym daniem. A jeśli zależy wam, aby udka z kurczaka z piekarnika były chrupiące, to warto pod koniec pieczenia zwiększyć na chwilę temperaturę lub po prostu zasmakować w udkach z kurczaka z grilla. Poza sezonem alternatywą staną się udka z kurczaka z patelni grillowej, a jeśli będziecie mieć ochotę na potrawę bardziej dietetyczną, to spróbujcie po prostu gotowanych udek z kurczaka.