Makaron konjac z kurczakiem z airfryera
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • airfryer
  • papier do pieczenia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: MARYNUJEMY KURCZAKA

Mięso z udek oczyszczamy i kroimy w większą kostkę lub w paski. Przekładamy do miski, dodajemy 4 łyżki sosu sojowego oraz olej i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę. Po tym czasie dodajemy mąkę ziemniaczaną i dokładnie obtaczamy w niej każdy kawałek mięsa.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS I WARZYWA

W miseczce łączymy wodę, ketchup i sos sojowy. Brokuł dzielimy na małe różyczki, a paprykę kroimy w drobną kostkę.

KROK 3: PIECZEMY SKŁADNIKI W AIRFRYERZE

Dno airfryera wykładamy papierem do pieczenia. Układamy kurczaka, paprykę i różyczki brokułu. Wlewamy ⅓ sosu i pieczemy przez 9 minut w temperaturze 180°C. Po 5 minutach otwieramy komorę, mieszamy składniki i pieczemy przez kolejne 4 minuty.

KROK 4: DODAJEMY MAKARON

Makaron konjac odcedzamy i przepłukujemy pod bieżącą wodą. Dodajemy go do warzyw i mięsa wraz z pozostałym sosem. Całość mieszamy i pieczemy jeszcze przez 5–6 minut w temp. 180°C, w razie potrzeby mieszając.

KROK 5: PODAJEMY DANIE

Gotowy makaron posypujemy czarnym sezamem i drobno posiekanym szczypiorkiem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!