Makaron z sosem orzechowym
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • blender

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY DODATKI

Na patelnię wlewamy olej i podsmażamy cebulkę, aż się zeszkli. Dorzucamy paprykę pokrojoną w kostkę. Brokuł dzielimy na małe różyczki i również dodajemy do całości. Wszystko smażymy około 5-7 minut. Pod koniec doprawiamy curry oraz papryką.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS

W naczyniu do blendowania umieszczamy masło orzechowe, sok z cytryny, czosnek, sos sojowy, olej sezamowy, cukier oraz wodę. Blendujemy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.

Sos przelewamy do podsmażonych warzyw, dodajemy ciecierzycę oraz makaron ugotowany zgodnie z instrukcją widniejącą na opakowaniu. Całość smażymy razem na średnim ogniu przez 3 minuty.

KROK 3: PODAJEMY DANIE

Danie podajemy posypane sezamem i drobno posiekanym szczypiorkiem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • A A
    104 dni temu
    Można użyć erytrytolu zamiast cukru?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    100 dni temu
    Jak najbardziej, jednak erytrolu należy dodać trochę więcej, najlepiej niepełną łyżkę.

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!