Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY DODATKI
Na patelnię wlewamy olej i podsmażamy cebulkę, aż się zeszkli. Dorzucamy paprykę pokrojoną w kostkę. Brokuł dzielimy na małe różyczki i również dodajemy do całości. Wszystko smażymy około 5-7 minut. Pod koniec doprawiamy curry oraz papryką.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS
W naczyniu do blendowania umieszczamy masło orzechowe, sok z cytryny, czosnek, sos sojowy, olej sezamowy, cukier oraz wodę. Blendujemy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.
Sos przelewamy do podsmażonych warzyw, dodajemy ciecierzycę oraz makaron ugotowany zgodnie z instrukcją widniejącą na opakowaniu. Całość smażymy razem na średnim ogniu przez 3 minuty.
KROK 3: PODAJEMY DANIE
Danie podajemy posypane sezamem i drobno posiekanym szczypiorkiem.
Zobacz podobne
przepisy
Pad thai z tofu i imbirem
Pad thai to prawdziwa klasyka! Przygotuj je w wersji z marynowanym tofu i warzywami.
Smażony makaron stir fry
Szybkie i pełne aromatu danie? Przygotuj smażony makaron z warzywami!
Udon z kurczakiem w ostrym sosie
Makaron udon z kurczakiem i aromatycznym sosem, który jest gotowy w 25 minut? Tak! Właśnie taką obiadową propozycję w stylu kuchni azjatyckiej przygotował Karol. Koniecznie spróbuj!
Yaki-udon z warzywami
Dzięki przepisowi Kingi błyskawicznie przygotujesz wyjątkowe, smaczne, popularne w Japonii danie. Wypróbuj naszą propozycję i ciesz się aromatem powszechnym kuchni azjatyckiej.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Makaron z kurczakiem i serkiem mascarpone
- Makaron z dynią, szałwią i włoską szynką – przepis
- Warzywa po indyjsku z mango i orzeszkami
- Ryż z warzywami
- Zupa w stylu azjatyckim
- Makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami smażony w woku
- Spaghetti napoli – przepis
- Klopsiki zapiekane z serem provolone
- Ryż z mięsem mielonym i warzywami
- Makaron z sosem brzoskwiniowo-pomidorowym
- Miodowy kurczak w stylu koreańskim
- Ognisty makaron udon z Cuszimy
- Szybki makaron chow mein z tofu i marynowanym imbirem
- Makaron chow mein z woka
- Krewetki tygrysie z makaronem typu wstążki, sosem pomidorowym i ajwarem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
150 dni temu
Można użyć erytrytolu zamiast cukru?
odpowiedz
146 dni temu
Jak najbardziej, jednak erytrolu należy dodać trochę więcej, najlepiej niepełną łyżkę.