![Makaron z sosem orzechowym Makaron z sosem orzechowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/8997ae27f526-3075e0fbcc01-kw24-paula-bonowicz-golec-makaron-z-sosem-orzechowym.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY DODATKI
Na patelnię wlewamy olej i podsmażamy cebulkę, aż się zeszkli. Dorzucamy paprykę pokrojoną w kostkę. Brokuł dzielimy na małe różyczki i również dodajemy do całości. Wszystko smażymy około 5-7 minut. Pod koniec doprawiamy curry oraz papryką.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS
W naczyniu do blendowania umieszczamy masło orzechowe, sok z cytryny, czosnek, sos sojowy, olej sezamowy, cukier oraz wodę. Blendujemy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.
Sos przelewamy do podsmażonych warzyw, dodajemy ciecierzycę oraz makaron ugotowany zgodnie z instrukcją widniejącą na opakowaniu. Całość smażymy razem na średnim ogniu przez 3 minuty.
KROK 3: PODAJEMY DANIE
Danie podajemy posypane sezamem i drobno posiekanym szczypiorkiem.
Zobacz podobne
przepisy
Pad thai z tofu i imbirem
Pad thai to prawdziwa klasyka! Przygotuj je w wersji z marynowanym tofu i warzywami.
![Pad thai z tofu i imbirem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/925483086e9c-3f6f00594b88-Pad-Thai-Bratnudeln.webp)
Smażony makaron stir fry
Szybkie i pełne aromatu danie? Przygotuj smażony makaron z warzywami!
![Smażony makaron stir fry](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/1895bd998306-fc509ee42e7b-38_Makaron_stir-fry_170_FIT_D_1250x700.webp)
Udon z kurczakiem w ostrym sosie
Makaron udon z kurczakiem i aromatycznym sosem, który jest gotowy w 25 minut? Tak! Właśnie taką obiadową propozycję w stylu kuchni azjatyckiej przygotował Karol. Koniecznie spróbuj!
![Udon z kurczakiem w ostrym sosie](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/42c7281974b2-9bf086d084db-kw35-karol-okrasa-udon-z-kurczakiem-w-ostrym-sosie-1250x700.webp)
Yaki-udon z warzywami
Dzięki przepisowi Kingi błyskawicznie przygotujesz wyjątkowe, smaczne, popularne w Japonii danie. Wypróbuj naszą propozycję i ciesz się aromatem powszechnym kuchni azjatyckiej.
![Yaki-udon z warzywami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/b1c7f43f741f-0e5938c75c42-kuchnia-lidla-kinga-paruzel-Yaki-udon.webp)
Komentarze (2)
33 dni temu
Można użyć erytrytolu zamiast cukru?
odpowiedz
29 dni temu
Jak najbardziej, jednak erytrolu należy dodać trochę więcej, najlepiej niepełną łyżkę.