
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY DODATKI
Na patelnię wlewamy olej i podsmażamy cebulkę, aż się zeszkli. Dorzucamy paprykę pokrojoną w kostkę. Brokuł dzielimy na małe różyczki i również dodajemy do całości. Wszystko smażymy około 5-7 minut. Pod koniec doprawiamy curry oraz papryką.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS
W naczyniu do blendowania umieszczamy masło orzechowe, sok z cytryny, czosnek, sos sojowy, olej sezamowy, cukier oraz wodę. Blendujemy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.
Sos przelewamy do podsmażonych warzyw, dodajemy ciecierzycę oraz makaron ugotowany zgodnie z instrukcją widniejącą na opakowaniu. Całość smażymy razem na średnim ogniu przez 3 minuty.
KROK 3: PODAJEMY DANIE
Danie podajemy posypane sezamem i drobno posiekanym szczypiorkiem.
Zobacz podobne
przepisy
Pad thai z tofu i imbirem
Pad thai to prawdziwa klasyka! Przygotuj je w wersji z marynowanym tofu i warzywami.

Smażony makaron stir fry
Szybkie i pełne aromatu danie? Przygotuj smażony makaron z warzywami!

Udon z kurczakiem w ostrym sosie
Makaron udon z kurczakiem i aromatycznym sosem, który jest gotowy w 25 minut? Tak! Właśnie taką obiadową propozycję w stylu kuchni azjatyckiej przygotował Karol. Koniecznie spróbuj!

Yaki-udon z warzywami
Dzięki przepisowi Kingi błyskawicznie przygotujesz wyjątkowe, smaczne, popularne w Japonii danie. Wypróbuj naszą propozycję i ciesz się aromatem powszechnym kuchni azjatyckiej.

Zobacz przepisy
na święta
- Ciasto szpinakowe à la jajka sadzone
- Karmelowy sernik z rosą
- Babka bananowa
- Jajka faszerowane pieczarkami
- Babeczki leśny mech
- Sernik pistacjowy
- Sernik z wiśniami
- Klops z jajkiem
- Pasztet z królika z suszonymi pomidorami i wątróbką
- Wielkanocna baba drożdżowa
- Jajka faszerowane suszonymi pomidorami i oliwkami
- Zakwas na żurek
- Jajka faszerowane z szynką
- Barszcz biały z kiełbasą
- Mazurek królewski
- Pasta jajeczna z awokado
- Warzywna terrina
- Mazurek z masłem orzechowym
- Jajka faszerowane awokado
- Babka na parze
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
27 dni temu
NIe polecam :( smakuje jak humus z makaronem
odpowiedz
228 dni temu
Można użyć erytrytolu zamiast cukru?
odpowiedz
224 dni temu
Jak najbardziej, jednak erytrolu należy dodać trochę więcej, najlepiej niepełną łyżkę.
27 dni temu
Nie