
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY DODATKI
Na patelnię wlewamy olej i podsmażamy cebulkę, aż się zeszkli. Dorzucamy paprykę pokrojoną w kostkę. Brokuł dzielimy na małe różyczki i również dodajemy do całości. Wszystko smażymy około 5-7 minut. Pod koniec doprawiamy curry oraz papryką.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS
W naczyniu do blendowania umieszczamy masło orzechowe, sok z cytryny, czosnek, sos sojowy, olej sezamowy, cukier oraz wodę. Blendujemy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.
Sos przelewamy do podsmażonych warzyw, dodajemy ciecierzycę oraz makaron ugotowany zgodnie z instrukcją widniejącą na opakowaniu. Całość smażymy razem na średnim ogniu przez 3 minuty.
KROK 3: PODAJEMY DANIE
Danie podajemy posypane sezamem i drobno posiekanym szczypiorkiem.
Zobacz podobne
przepisy
Pad thai z tofu i imbirem
Pad thai to prawdziwa klasyka! Przygotuj je w wersji z marynowanym tofu i warzywami.

Smażony makaron stir fry
Szybkie i pełne aromatu danie? Przygotuj smażony makaron z warzywami!

Udon z kurczakiem w ostrym sosie
Makaron udon z kurczakiem i aromatycznym sosem, który jest gotowy w 25 minut? Tak! Właśnie taką obiadową propozycję w stylu kuchni azjatyckiej przygotował Karol. Koniecznie spróbuj!

Yaki-udon z warzywami
Dzięki przepisowi Kingi błyskawicznie przygotujesz wyjątkowe, smaczne, popularne w Japonii danie. Wypróbuj naszą propozycję i ciesz się aromatem powszechnym kuchni azjatyckiej.

Zobacz przepisy
na święta
- Ciasto szpinakowe à la jajka sadzone
- Karmelowy sernik z rosą
- Babka bananowa
- Jajka faszerowane pieczarkami
- Babeczki leśny mech
- Sernik pistacjowy
- Sernik z wiśniami
- Klops z jajkiem
- Pasztet z królika z suszonymi pomidorami i wątróbką
- Wielkanocna baba drożdżowa
- Jajka faszerowane suszonymi pomidorami i oliwkami
- Zakwas na żurek
- Jajka faszerowane z szynką
- Barszcz biały z kiełbasą
- Mazurek królewski
- Pasta jajeczna z awokado
- Warzywna terrina
- Mazurek z masłem orzechowym
- Jajka faszerowane awokado
- Babka na parze
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
41 dni temu
Moim zdaniem bardzo fajne, smakuje azjatycko. Ale następnym razem dodałabym szczyptę chili, bo zdecydowanie zabrakło pikantność.
odpowiedz
80 dni temu
NIe polecam :( smakuje jak humus z makaronem
odpowiedz
281 dni temu
Można użyć erytrytolu zamiast cukru?
odpowiedz
277 dni temu
Jak najbardziej, jednak erytrolu należy dodać trochę więcej, najlepiej niepełną łyżkę.
80 dni temu
Nie