![Sałatka cezar z sosem majonezowym Sałatka cezar z sosem majonezowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/2b5c895328f1-b2f8d46db272-SAŁATKA_CEZAR_Z_KURCZAKIEM_NA_DWA_SPOSOBY_1250x700_2.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- patelnię grillową
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
KROK 1: GRILLUJEMY KURCZAKA
Umyte i osuszone mięso marynujemy chwilę w oleju, oprószamy solą i pieprzem. Grillujemy z obu stron na rozgrzanej patelni.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS Majonezowy
Do miski wrzucamy 4 łyżki majonezu. Drobno siekamy czosnek, anchois i pietruszkę i dodajemy je do majonezu. Doprawiamy olejem z anchois i sokiem z cytryny. Dodajemy ser i wino. Mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy solą.
KROK 3: PIECZEMY KAJZERKI I KURCZAKA
Kajzerkę kroimy w cząstki, wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i skrapiamy ją z wierzchu oliwą. Na papier wykładamy również grillowaną pierś kurczaka. Pieczemy ok. 8 minut w temperaturze 180°C.
KROK 4: UKŁADAMY I DEKORUJEMY SAŁATKĘ
Kurczaka i grzanki wyjmujemy z piekarnika. Mięso odstawiamy, by przestygło.
Liście sałaty umieszczamy w dużej misce, a w przypadku większych sałat – kroimy na grube kawałki. Doprawiamy 3 łyżkami sosu. Dokładnie mieszamy i wykładamy na talerze.
Kurczaka kroimy w plastry i układamy na wierzchu razem z grzankami i natką pietruszki. Dekorujemy pokrojonymi w ćwiartki pomidorkami.
Sałatkę podajemy zaraz po przygotowaniu.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka à la Cesar z soczystym kurczakiem
Porcja zdrowia inspirowana kuchnią włoską. Świeże warzywa i kurczak to pomysł na szybkie, lekkie i smaczne danie.
![Sałatka à la Cesar z soczystym kurczakiem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/7947fda3e10c-40b1fe1a0a-Okrasa_KW_07_salatka_ala_cezar_RGB_960x540.webp)
Wegańska sałatka wielowarzywna
Klasyczna sałatka jarzynowa w wersji wegańskiej – wypróbuj przepis Kingi!
![Wegańska sałatka wielowarzywna](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/08427ede4043-cfc8a069715f-1250x700_KW13_KINGA_Salatka-jarzynowa_31503_rgb_ok.webp)
Sałatka z bobem, halloumi i młodymi ziemniakami
W tej prostej sałatce łączą się prawdziwe skarby lata: bób, młode ziemniaki i świeży koperek. Gdy dodasz do nich podpieczony ser halloumi, stworzysz wyjątkową, sprawdzoną przez Kingę kompozycję smaków. Spróbuj!
![Sałatka z bobem, halloumi i młodymi ziemniakami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/c058aa1ba233-057cb95d546a-kw35-kinga-paruzel-salatka-z-bobem-halloumi-i-mlodymi-ziemniakami-1250x704.webp)
Sałatka cezar z sosem na bazie żółtek jaj
Sałatka cezar w najbardziej klasycznej odsłonie! Sos na bazie surowych żółtek, z dodatkiem anchois i musztardy, a do tego grillowany kurczak i grzanki. Pycha!
![Sałatka cezar z sosem na bazie żółtek jaj](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/4c43c37d92be-a52d81fc63db-SAŁATKA_CEZAR_Z_KURCZAKIEM_NA_DWA_SPOSOBY_1250x700_1.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Burgery wołowe z majonezem, papryką i salsą
- Piwne muffinki z malinami
- Delikatny włoski sernik z ricottą i malinami
- Grochówka wojskowa
- Kanapka z kurczakiem, majonezem, awokado i jabłkiem
- Sałatka bawarska z kapusty
- Gulasz z sarny z kluskami śląskimi
- Pascha czekoladowa
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Jajka w mięsie mielonym z sosem tatarskim
- Burgery z tofu
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Sałatka nicejska
- Sałatka cezar z sosem na bazie żółtek jaj
- Dżem z włoskich śliwek
- Czekoladowe muffinki z kwasem chlebowym
- Koktajl z krewetek z awokado i sosem chili
- Pieczona ciecierzyca na słodko
- Zielone szparagi z burratą
- Ocet morelowy
- Kanapka z kurczakiem na ciepło
- Fit makaron à la carbonara
- Roladki z ciasta francuskiego z łososiem
- Ciasto wegańskie z kremem kokosowym i mango
- Idealny lukier do dekoracji
- Krem pierniczkowy
- Kawałki piersi kurczaka w sosie balsamicznym
- Wegańskie minidonuty z kremem czekoladowym
- Karmelizowane jabłka z dodatkami
Komentarze (3)
462 dni temu
Robie to cokolwiek inczej.....majonez 4 lyzki,starty Parmigiano Regiano 4 lyzki,2 anchois,lyzeczka sosu Worcestershire lub dwie.lyzeczka Dijon,2 zabki czosnku,troszke oliwy by sos uplynnic......salate rozrywam palami na male kawalki,kurczaka kroje rowniez na mniejsze,calosc posypuje Parmigiano Regiano ale nie startym tylko w platkach czyli golonym Chyba najslynniesza salatka swiata robiona w kazdym miejscu inaczej,najbardziej mi smakowala w Sheratonie w Egipcie,drugie miejsce moja wlasna.dla mnie pomidory psuja jej smak.....Pozdrwaiam Pana Okrase,fajny gosc...
odpowiedz
462 dni temu
Sorry,zapomnialem o cytrynie 1 lyzeczka soku
462 dni temu
Sorry,zapomnialem o cytrynie,1 lyzeczka soku