Sałatka z chrupiącymi, zakręconymi frytkami

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

– airfryera

Przygotowanie:

Krok 1: Przygotowujemy sos

W miseczce umieszczamy jogurt grecki, majonez, musztardę oraz przyprawy: wędzoną paprykę, oregano, sól i pieprz. Mieszamy, aż składniki się połączą.

Krok 2: Pieczemy frytki

Frytki przekładamy do koszyka airfryera i pieczemy w temperaturze 200°C przez ok. 15-17 minut, aż będą złociste i chrupiące.

Krok 3: Przygotowujemy dodatki

W międzyczasie drobno siekamy ogórka, korniszony, cebulę czerwoną, koperek i szczypiorek.

Krok 4: Podajemy

Do miski przekładamy wszystkie posiekane składniki, dodajemy gorące, chrupiące frytki i polewamy przygotowanym sosem. Delikatnie mieszamy i podajemy od razu posypane prażoną cebulką.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Dodaj swój komentarz
Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

Wróć do gotowania
kuchnialidla.pl