![Sałatka z bagietką, malinami i dressingiem z maślanki Sałatka z bagietką, malinami i dressingiem z maślanki](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/cbe6b61313bb-4f8d52723171-Brotsalat-mit-Himbeeren.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Podpiekamy bagietkę
Bagietkę grubo kroimy, a następnie podpiekamy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180°C przez 5 minut.
Krok 2: Kroimy warzywa
Ogórek obieramy, kroimy wzdłuż na pół i pozbawiamy pestek. Kroimy w drobną kostkę. Seler oczyszczamy i kroimy w cienkie plasterki. Listki pietruszki obrywamy i siekamy. Mieszamy z maślanką, sokiem wyciśniętym z cytryny oraz otartą skórką. Dodajemy olej i miód, doprawiamy solą i pieprzem. Dressing mieszamy z ogórkiem, selerem i bagietką, a następnie odstawiamy na 10-15 minut do przegryzienia się smaków.
Krok 3: Mieszamy składniki
Maliny przebieramy. Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na kawałki. Oba składniki dodajemy do sałatki i mieszamy. Posypujemy startym parmezanem, doprawiamy do smaku i podajemy.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka warzywna z dressingiem z orzeszków ziemnych
Podsmażone cukinia, bakłażan, marchewka skąpane w dressingu z orzeszków ziemnych – łatwy przepis na udany posiłek!
![Sałatka warzywna z dressingiem z orzeszków ziemnych](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/d792c148860c-3303fcf855-Gemuesesalat-mit-Erdnussdressing.webp)
Letnia sałatka z arbuzem i dressingiem cytrynowym
Orzeźwiające połączenie sałaty, owoców, oliwek, cebuli i sera brie. Lekkie i bardzo smaczne danie nie tylko na letnie upały.
![Letnia sałatka z arbuzem i dressingiem cytrynowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/c1243d8062fd-5f823c9d3d-letnia_salatka_z_arbuzem.webp)
Sałatka z malinami, gnocchi i cytrynowym winegretem
Idealna propozycja na przekąskę w gorące dni: słodki smak malin w pysznej sałatce z podsmażonymi gnocchi i dressingiem.
![Sałatka z malinami, gnocchi i cytrynowym winegretem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/f3cfb6a3540d-c204559303-Salat-mit-Himbeeren-und-Gnocchi.webp)
Sałatka caprese z bagietką i cytrynowym dressingiem
Ciekawy pomysł na wykorzystanie pieczywa. Prosta, kilkuskładnikowa, bardzo smaczna sałatka w stylu włoskim!
![Sałatka caprese z bagietką i cytrynowym dressingiem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/c253b83ed6d4-04c38273b1-960x540_em_1302_int_06-06_im_caprese_brot_salat_stibi_2013_004.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pstrąg paprykowo-serowy z grilla
- Pieczony ser brie z pieczarkami
- Labraks w cytrusach z sałatką z rukoli
- Sałatka z kaszą pęczak, żurawinami i schabem
- Kurczak w winie
- Caprese w oliwie
- Polewka z maślanki z wędzonymi ziemniakami
- Deser gruszkowo-cynamonowy z maślanką
- Ciecierzyca z mielonym mięsem i imbirem
- Pulled pork
- Caponata
- Pasta pomidorowa
- Sałatka z boczkiem i ciecierzycą
- Grillowane steki wołowe z sałatką i salsą warzywną
- Kanapka z kurczakiem
- Sos kurkowy
- Quesadilla śniadaniowa
- Sałatka makaronowa w stylu chorwackim
- Chutney śliwkowo-gruszkowe
- Ciasto jeżynowe bez laktozy
- Poncz różany z truskawkami
- Comber z jelenia z dynią i sosem żurawinowym
- Dorada z grilla podawana z koprem włoskim i sosem dziewiczym
- Zasmażana młoda kapusta
- Crumble z owocami i ziołowo-cytrynowym cukrem
- Irlandzki chleb sodowy
- Jesiotr maślany z soczewicą i sosem grzybowym
- Minicharlotte z pomarańczami
- Marmolada z pomarańczy
- Ptysie z musem czekoladowo-piernikowym i sosem z gorących wiśni
Komentarze (0)