Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Podpiekamy bagietkę
Bagietkę grubo kroimy, a następnie podpiekamy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180°C przez 5 minut.
Krok 2: Kroimy warzywa
Ogórek obieramy, kroimy wzdłuż na pół i pozbawiamy pestek. Kroimy w drobną kostkę. Seler oczyszczamy i kroimy w cienkie plasterki. Listki pietruszki obrywamy i siekamy. Mieszamy z maślanką, sokiem wyciśniętym z cytryny oraz otartą skórką. Dodajemy olej i miód, doprawiamy solą i pieprzem. Dressing mieszamy z ogórkiem, selerem i bagietką, a następnie odstawiamy na 10-15 minut do przegryzienia się smaków.
Krok 3: Mieszamy składniki
Maliny przebieramy. Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na kawałki. Oba składniki dodajemy do sałatki i mieszamy. Posypujemy startym parmezanem, doprawiamy do smaku i podajemy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Śledzie po kaszubsku
- Sernik pistacjowy
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Zupa grzybowa z makaronem
- Świąteczne pierniczki
- Nuggetsy z kurczaka
- Ryba z piekarnika
- Ciasto na pierogi
- Śledź w oleju
- Pieczona ryba po grecku
- Sałatka gyros
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Burek ze szpinakiem
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Piernik świąteczny
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)