Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Podpiekamy bagietkę
Bagietkę grubo kroimy, a następnie podpiekamy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180°C przez 5 minut.
Krok 2: Kroimy warzywa
Ogórek obieramy, kroimy wzdłuż na pół i pozbawiamy pestek. Kroimy w drobną kostkę. Seler oczyszczamy i kroimy w cienkie plasterki. Listki pietruszki obrywamy i siekamy. Mieszamy z maślanką, sokiem wyciśniętym z cytryny oraz otartą skórką. Dodajemy olej i miód, doprawiamy solą i pieprzem. Dressing mieszamy z ogórkiem, selerem i bagietką, a następnie odstawiamy na 10-15 minut do przegryzienia się smaków.
Krok 3: Mieszamy składniki
Maliny przebieramy. Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na kawałki. Oba składniki dodajemy do sałatki i mieszamy. Posypujemy startym parmezanem, doprawiamy do smaku i podajemy.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka warzywna z dressingiem z orzeszków ziemnych
Podsmażone cukinia, bakłażan, marchewka skąpane w dressingu z orzeszków ziemnych – łatwy przepis na udany posiłek!
Letnia sałatka z arbuzem i dressingiem cytrynowym
Orzeźwiające połączenie sałaty, owoców, oliwek, cebuli i sera brie. Lekkie i bardzo smaczne danie nie tylko na letnie upały.
Sałatka z malinami, gnocchi i cytrynowym winegretem
Idealna propozycja na przekąskę w gorące dni: słodki smak malin w pysznej sałatce z podsmażonymi gnocchi i dressingiem.
Sałatka caprese z bagietką i cytrynowym dressingiem
Ciekawy pomysł na wykorzystanie pieczywa. Prosta, kilkuskładnikowa, bardzo smaczna sałatka w stylu włoskim!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pstrąg paprykowo-serowy z grilla
- Pieczony ser brie z pieczarkami
- Labraks w cytrusach z sałatką z rukoli
- Sałatka z kaszą pęczak, żurawinami i schabem
- Kurczak w winie
- Caprese w oliwie
- Polewka z maślanki z wędzonymi ziemniakami
- Deser gruszkowo-cynamonowy z maślanką
- Ciecierzyca z mielonym mięsem i imbirem
- Pulled pork
- Caponata
- Pasta pomidorowa
- Sałatka z boczkiem i ciecierzycą
- Grillowane steki wołowe z sałatką i salsą warzywną
- Kanapka z kurczakiem
- Sos kurkowy
- Quesadilla śniadaniowa
- Sałatka makaronowa w stylu chorwackim
- Chutney śliwkowo-gruszkowe
- Ciasto jeżynowe bez laktozy
- Poncz różany z truskawkami
- Comber z jelenia z dynią i sosem żurawinowym
- Dorada z grilla podawana z koprem włoskim i sosem dziewiczym
- Zasmażana młoda kapusta
- Crumble z owocami i ziołowo-cytrynowym cukrem
- Irlandzki chleb sodowy
- Jesiotr maślany z soczewicą i sosem grzybowym
- Minicharlotte z pomarańczami
- Marmolada z pomarańczy
- Ptysie z musem czekoladowo-piernikowym i sosem z gorących wiśni
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)