Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- airfryer
- dużą miskę na sałatkę
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS
W miseczce łączymy majonez, jogurt naturalny i ketchup. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do sosu. Całość dokładnie mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.
KROK 2: SMAŻYMY KURCZAKA
Pierś kurczaka kroimy w kostkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka oraz przyprawą do gyrosu lub kebabu, dodajemy olej i mieszamy. Kurczaka przekładamy do koszyka airfryera i pieczemy przez 7 minut w temperaturze 180°C, aż będzie rumiany i soczysty.
KROK 3: SKŁADAMY SAŁATKĘ
W dużej misce układamy warstwami: porwaną na kawałki sałatę lodową, połówki pomidorków koktajlowych, plasterki ogórków konserwowych, piórka czerwonej cebuli, upieczonego kurczaka, tartą mozzarellę oraz prażoną cebulkę. Na koniec całość polewamy przygotowanym wcześniej sosem.
KROK 4: PODAJEMY SAŁATKĘ
Gotową sałatkę podajemy od razu – najlepiej smakuje z chrupiącą bagietką.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Krokiety z mięsem
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Klasyczna sałatka grecka
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ryba z piekarnika
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ryba po japońsku
- Nuggetsy z kurczaka
- Uszka z grzybami
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Spaghetti carbonara
- Ciasto marchewkowe
- Piernik świąteczny
- Guacamole
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Golonka pieczona po bawarsku
- Kutia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (0)