
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- airfryer
- dużą miskę na sałatkę
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS
W miseczce łączymy majonez, jogurt naturalny i ketchup. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do sosu. Całość dokładnie mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.
KROK 2: SMAŻYMY KURCZAKA
Pierś kurczaka kroimy w kostkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka oraz przyprawą do gyrosu lub kebabu, dodajemy olej i mieszamy. Kurczaka przekładamy do koszyka airfryera i pieczemy przez 7 minut w temperaturze 180°C, aż będzie rumiany i soczysty.
KROK 3: SKŁADAMY SAŁATKĘ
W dużej misce układamy warstwami: porwaną na kawałki sałatę lodową, połówki pomidorków koktajlowych, plasterki ogórków konserwowych, piórka czerwonej cebuli, upieczonego kurczaka, tartą mozzarellę oraz prażoną cebulkę. Na koniec całość polewamy przygotowanym wcześniej sosem.
KROK 4: PODAJEMY SAŁATKĘ
Gotową sałatkę podajemy od razu – najlepiej smakuje z chrupiącą bagietką.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Grillowana cukinia
- Szybkie ciasto w 20 minut
- Pinsa verde
- Sos słodko-kwaśny
- Jak zrobić klasyczne pesto z bazylii?
- Wrap z łososiem i warzywami
- Makaron z serem burrata
- Pizza z tortilli
- Pieczone ziemniaki z kiełbasą i cukinią
- Domowa pasta jajeczna
- Sos do pizzy
- Rwany chlebek ziołowy
- Sałatka na grilla z ciecierzycą i wegańskim sosem BBQ
- Sałatka z ryżem i tuńczykiem
- Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą
- Ryż smażony z warzywami i jajkiem
- Gnocchi z kurczakiem i warzywami
- Zupa krem z brokułów
- Babeczka z mikrofali na 3 sposoby
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)