Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- ręcznik papierowy
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
- piekarnik nagrzany do temperatury 200°C
Sposób przygotowania:
KROK 1: PIECZEMY TALARKI ZIEMNIACZANE
Ziemniaki obieramy i kroimy w bardzo cienkie plasterki. Kilka razy przepłukujemy je zimną wodą i osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. Osuszone ziemniaki wrzucamy do miski, dodajemy 2 łyżki oleju, paprykę wędzoną i sól i dokładnie mieszamy. Gotowe talarki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez 30-35 minut, aż nabiorą złotego koloru i chrupkości.
KROK 2: SMAŻYMY MIĘSO
Pierś kroimy w kostkę i doprawiamy przyprawą do kurczaka. Smażymy je na 2 łyżkach oleju na złoty kolor.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Czosnek bardzo drobno siekamy. Wszystkie składniki na sos dokładnie mieszamy.
KROK 4: KOMPONUJEMY SAŁATKĘ
Cebulę kroimy w piórka, pomidorki na pół, a ser feta w kostkę. W dużej misce umieszczamy mix sałat i cebulę i polewamy je sosem. Na tym układamy ser, kurczaka, a także talarki ziemniaczane. Sałatkę możemy podawać, kiedy składniki są wciąż ciepłe.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z salami
Pyszne połączenie ziemniaków, pieczarek, suszonych pomidorów oraz plastrów salami w postaci wyśmienitej sycącej sałatki!
Sałatka z krewetek z sosem z limonek
Wyśmienita propozycja dla fanów owoców morza: lekka sałatka z delikatnymi krewetkami i sosem imbirowo-limonkowym.
Sałatka z pieczonym kurczakiem
Zdrowo i kolorowo na talerzu? Nic prostszego! Wystarczy przyrządzić pyszną sałatkę z pieczonym kurczakiem i jajkiem.
Sałatka z paluszkami krabowymi surimi z sosem jogurtowym
Pomysł na lekką, oryginalną sałatkę do przygotowania w parę chwil: połączenie surimi z ogórkiem i sosem jogurtowym.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Azjatycki makaron z polędwiczką wieprzową
- Makaron z pomidorami i oliwkami
- Curry z kurczaka z ciecierzycą
- Smoothie z żurawinami
- Gnocchi własnej roboty
- Hummus bowl
- Słodka pasta z pestek dyni
- Kanapka z kurczakiem na ciepło
- Japońska kanapka onigirazu
- Kasza manna z karmelizowaną gruszką
- Placki bananowe z jogurtem i brzoskwiniami
- Obiad jednoblaszkowy
- Sałatka z brokułem i serem roquefort
- Jackfruit w sosie teriyaki
- Sałatka z szynką szwarcwaldzką
- Wytrawne scones z cheddarem i szynką
- Pinsa verde
- Deser z mango i jogurtem greckim
- PASTA Z KOZIEGO SERA Z SUSZONYMI POMIDORAMI
- Klopsy z dorsza w zalewie octowej
- Wędlina golonkowa z szynkowaru
- Pizza z mortadelą, pesto pistacjowym i burratą
- Tarta z czerstwego pieczywa
- Piroshki z wołowiną
- Figa z makiem i pampuchem
- Konfitura żurawinowa
- Cytryny w soli
- Burgery z jajkiem sadzonym
- Lubelski napój żniwny z rabarbaru
- Makaron z sosem grzybowym à la boloński
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)