
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- ręcznik papierowy
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
- piekarnik nagrzany do temperatury 200°C
Sposób przygotowania:
KROK 1: PIECZEMY TALARKI ZIEMNIACZANE
Ziemniaki obieramy i kroimy w bardzo cienkie plasterki. Kilka razy przepłukujemy je zimną wodą i osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. Osuszone ziemniaki wrzucamy do miski, dodajemy 2 łyżki oleju, paprykę wędzoną i sól i dokładnie mieszamy. Gotowe talarki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez 30-35 minut, aż nabiorą złotego koloru i chrupkości.
KROK 2: SMAŻYMY MIĘSO
Pierś kroimy w kostkę i doprawiamy przyprawą do kurczaka. Smażymy je na 2 łyżkach oleju na złoty kolor.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Czosnek bardzo drobno siekamy. Wszystkie składniki na sos dokładnie mieszamy.
KROK 4: KOMPONUJEMY SAŁATKĘ
Cebulę kroimy w piórka, pomidorki na pół, a ser feta w kostkę. W dużej misce umieszczamy mix sałat i cebulę i polewamy je sosem. Na tym układamy ser, kurczaka, a także talarki ziemniaczane. Sałatkę możemy podawać, kiedy składniki są wciąż ciepłe.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z salami
Pyszne połączenie ziemniaków, pieczarek, suszonych pomidorów oraz plastrów salami w postaci wyśmienitej sycącej sałatki!

Sałatka z krewetek z sosem z limonek
Wyśmienita propozycja dla fanów owoców morza: lekka sałatka z delikatnymi krewetkami i sosem imbirowo-limonkowym.

Sałatka z pieczonym kurczakiem
Zdrowo i kolorowo na talerzu? Nic prostszego! Wystarczy przyrządzić pyszną sałatkę z pieczonym kurczakiem i jajkiem.

Sałatka z paluszkami krabowymi surimi z sosem jogurtowym
Pomysł na lekką, oryginalną sałatkę do przygotowania w parę chwil: połączenie surimi z ogórkiem i sosem jogurtowym.

Zobacz przepisy
na święta
- Babka orzechowo-migdałowa
- Awokado zapiekane z jajkiem
- Awokado faszerowane pastą bezjajeczną
- Świąteczny talerz obfitości
- Ruloniki z truflową sałatką jajeczną
- Krewetki tygrysie z makaronem typu wstążki, sosem pomidorowym i ajwarem
- Quiche z nadzieniem szpinakowo-porowym z pomidorami
- Babka z niespodzianką
- Ragoût z jajek z warzywami
- Sałata na ciepło z pak choi i białą kiełbasą
- Wegański twarożek z ziołami
- Glazurowana szynka z ziemniakami
- Pascha czekoladowa
- Ciasto marchewkowe
- Jarski żurek łemkowski
- Wielkanocna babka z pomelo
- Wieniec morelowo-figowy
- Łopatka z suszonymi pomidorami
- Jajka faszerowane cukinią i żółtym serem
- Sernik cytrynowo-limonkowy z bezą
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)