Sałatka z kurczakiem i chrupiącymi talarkami ziemniaczanymi
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • ręcznik papierowy
  • blachę do pieczenia
  • papier do pieczenia
  • piekarnik nagrzany do temperatury 200°C

Sposób przygotowania:

KROK 1: PIECZEMY TALARKI ZIEMNIACZANE

Ziemniaki obieramy i kroimy w bardzo cienkie plasterki. Kilka razy przepłukujemy je zimną wodą i osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. Osuszone ziemniaki wrzucamy do miski, dodajemy 2 łyżki oleju, paprykę wędzoną i sól i dokładnie mieszamy. Gotowe talarki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez 30-35 minut, aż nabiorą złotego koloru i chrupkości.

KROK 2: SMAŻYMY MIĘSO

Pierś kroimy w kostkę i doprawiamy przyprawą do kurczaka. Smażymy je na 2 łyżkach oleju na złoty kolor.

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY SOS

Czosnek bardzo drobno siekamy. Wszystkie składniki na sos dokładnie mieszamy.

KROK 4: KOMPONUJEMY SAŁATKĘ

Cebulę kroimy w piórka, pomidorki na pół, a ser feta w kostkę. W dużej misce umieszczamy mix sałat i cebulę i polewamy je sosem. Na tym układamy ser, kurczaka, a także talarki ziemniaczane. Sałatkę możemy podawać, kiedy składniki są wciąż ciepłe.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!