Sałatka ze szpinaku z trzema serami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • piekarnik rozgrzany do temperatury 170°C
  • blachę
  • papier do pieczenia

Sposób przygotowania:

KROK 1: PIECZEMY CAMEMBERT

Camembert układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy pestkami dyni. Tak przygotowany ser pieczemy przez ok. 8 minut.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY BAZĘ SAŁATKI

Szpinak myjemy, osuszamy i wykładamy po równo na talerze. Ser stilton łamiemy na kawałki i układamy na szpinaku, a następnie skrapiamy połową sosu chutney.

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY WINEGRET

Pozostały sos chutney mieszamy z olejem z pestek dyni i octem winnym. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę.

KROK 4: PODAJEMY SAŁATKĘ

Jabłko myjemy, dzielimy na ćwiartki i pozbawiamy gniazda nasiennego. Następnie kroimy je w bardzo cienkie plasterki i układamy na wierzchu sałatki.

Ciepły camembert dzielimy na cztery części i układamy po jednej ćwiartce na każdym talerzu. Ser cheddar kroimy w plastry i układamy na sałatce. Każdą porcję dekorujemy 3 paluszkami grissini.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!