Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 170°C
- blachę
- papier do pieczenia
Sposób przygotowania:
KROK 1: PIECZEMY CAMEMBERT
Camembert układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy pestkami dyni. Tak przygotowany ser pieczemy przez ok. 8 minut.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY BAZĘ SAŁATKI
Szpinak myjemy, osuszamy i wykładamy po równo na talerze. Ser stilton łamiemy na kawałki i układamy na szpinaku, a następnie skrapiamy połową sosu chutney.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY WINEGRET
Pozostały sos chutney mieszamy z olejem z pestek dyni i octem winnym. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę.
KROK 4: PODAJEMY SAŁATKĘ
Jabłko myjemy, dzielimy na ćwiartki i pozbawiamy gniazda nasiennego. Następnie kroimy je w bardzo cienkie plasterki i układamy na wierzchu sałatki.
Ciepły camembert dzielimy na cztery części i układamy po jednej ćwiartce na każdym talerzu. Ser cheddar kroimy w plastry i układamy na sałatce. Każdą porcję dekorujemy 3 paluszkami grissini.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z pęczaku i tuńczyka
Pyszna i szybka sałatka, którą przygotujesz w 15 minut! Sprawdź przepis Karola na wykorzystanie kaszy pęczak w kuchni.
Sałatka z bakłażana z twarożkiem podwędzanym sianem
Sałatka z grillowanego bakłażana i boczniaków to wyjątkowe połączenie składników – smak warzyw i grzybów spotyka się tu ze słodyczą i delikatną ostrością dodatków. Podaj ją z twarożkiem, który podwędzisz na sianie we własnej kuchni!
Sałatka cezar z sosem na bazie żółtek jaj
Sałatka cezar w najbardziej klasycznej odsłonie! Sos na bazie surowych żółtek, z dodatkiem anchois i musztardy, a do tego grillowany kurczak i grzanki. Pycha!
Sałatka z jabłkiem i granatem
Lekka i orzeźwiająca sałatka, którą przygotujesz w 20 minut! Jabłko, granat, pyszny sos winegret i aromatyczny ser sałatkowy – to idealne połączenie, któremu się nie oprzesz.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Zupa szpinakowa z fetą
- Racuchy ze szpinakiem i kozim serem
- Tarta ze szpinakiem i serem kozim
- Letnia sałatka z dressingiem z grejpfruta
- Sałatka szwajcarska z serem gruyère i orzechami włoskimi
- Pieczarki faszerowane brązowym ryżem i serem camembert
- Chutney śliwkowo-gruszkowe
- Calzone z ricottą
- Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i szynką
- Gryczane bułeczki z serem camembert
- Sałatka nicejska
- Zapiekana kanapka z boczkiem
- Sałatka z jabłkiem i granatem
- Zapiekanki w stylu meksykańskim
- Sałatka z szynką szwarcwaldzką
- Talerz przystawek
- Pesto z jarmużu
- Pesto z pietruszki
- Sałatka z pomelo
- Sałatka makaronowo-serowa w słoikach
- Kanapki z grillowanym kurczakiem i warzywami
- Jabłkowy chutney z piwem
- Cytrynowe ciasteczka owsiane z makiem
- Crostini z szynką i melonem
- Grillowany kurczak z masłem limonkowo-ziołowym
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Pesto z rukoli
- Pesto z kolendry
- Pesto z liści rzodkiewki
- Sałatka ze szpinaku z trzema serami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
593 dni temu
Gdzie są składniki?
odpowiedz