Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- mikser
- duży półmisek
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Wyjmij nasiona z granatu. Granat przekrój na pół, połówkę granatu umieść nad miską (przekrojoną stroną w dół) i uderzaj w nią drewnianą łyżką. W ten sposób nasiona będą wypadać do miski.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS WINEGRET
Wszystkie składniki sosu umieszczamy w mikserze. Miksujemy do momentu, aż sos będzie gładki.
KROK 2: SIEKAMY ORZECHY I KROIMY JABŁKO
Orzechy drobno siekamy, jabłko kroimy w cienkie plasterki (aby nie ściemniały, skrapiamy je sokiem z cytryny).
KROK 3: ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI
Sałatę układamy na półmisku. Posypujemy ją posiekanymi orzechami i pokruszonym serem sałatkowym. Rozkładamy plastry jabłka. Całość posypujemy nasionami granatu. Przed podaniem polewamy sosem winegret.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z grillowaną marchewką
Letnia sałatka z nutą słodyczy i pyszną grillowaną marchewką. Idealna na grilla lub lunch w ciepły dzień.
Sałatka ze szparagów, jajek i koziego sera
Szparagi, jajka i kozi ser – to połączenie tworzy oryginalną i smakowitą sałatkę, której musisz spróbować! Przekonaj się jakie to pyszne!
Sałatka z arbuzem i fetą
Tym razem Paweł przygotował prosty przepis bez pieczenia! Słodko-słona sałatka z arbuzem i serem feta to idealna propozycja na cieplejsze dni.
Sałatka z pieczonych buraków z sosem z pędów sosny
Jak wykorzystać dary lasu w kuchni? Wypróbuj przepis Karola na sałatkę z buraków z sosem z pędów sosny! Takiego połączenia jeszcze nie było!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasto na pierogi
- Sałatka gyros
- Kapusta z grochem
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Domek z piernika
- Przekąski sylwestrowe
- Zupa grzybowa z makaronem
- Wegańska ryba po grecku
- Ryba po japońsku
- Piernik staropolski
- Ciasto marchewkowe
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)