Sałatka z jabłkiem i granatem

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • mikser
  • duży półmisek

PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:

Wyjmij nasiona z granatu. Granat przekrój na pół, połówkę granatu umieść nad miską (przekrojoną stroną w dół) i uderzaj w nią drewnianą łyżką. W ten sposób nasiona będą wypadać do miski.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS WINEGRET

Wszystkie składniki sosu umieszczamy w mikserze. Miksujemy do momentu, aż sos będzie gładki.

KROK 2: SIEKAMY ORZECHY I KROIMY JABŁKO

Orzechy drobno siekamy, jabłko kroimy w cienkie plasterki (aby nie ściemniały, skrapiamy je sokiem z cytryny).

KROK 3: ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI

Sałatę układamy na półmisku. Posypujemy ją posiekanymi orzechami i pokruszonym serem sałatkowym. Rozkładamy plastry jabłka. Całość posypujemy nasionami granatu. Przed podaniem polewamy sosem winegret.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!