
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- mikser
- duży półmisek
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Wyjmij nasiona z granatu. Granat przekrój na pół, połówkę granatu umieść nad miską (przekrojoną stroną w dół) i uderzaj w nią drewnianą łyżką. W ten sposób nasiona będą wypadać do miski.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS WINEGRET
Wszystkie składniki sosu umieszczamy w mikserze. Miksujemy do momentu, aż sos będzie gładki.
KROK 2: SIEKAMY ORZECHY I KROIMY JABŁKO
Orzechy drobno siekamy, jabłko kroimy w cienkie plasterki (aby nie ściemniały, skrapiamy je sokiem z cytryny).
KROK 3: ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI
Sałatę układamy na półmisku. Posypujemy ją posiekanymi orzechami i pokruszonym serem sałatkowym. Rozkładamy plastry jabłka. Całość posypujemy nasionami granatu. Przed podaniem polewamy sosem winegret.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Kutia
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Jajka na miękko
- Klasyczna sałatka grecka
- Boczek pieczony
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Łazanki
- Sałatka gyros
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Domek z piernika
- Spaghetti carbonara
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Sernik pistacjowy
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Burek ze szpinakiem
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Śledzie po kaszubsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)