
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- mikser
- duży półmisek
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Wyjmij nasiona z granatu. Granat przekrój na pół, połówkę granatu umieść nad miską (przekrojoną stroną w dół) i uderzaj w nią drewnianą łyżką. W ten sposób nasiona będą wypadać do miski.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS WINEGRET
Wszystkie składniki sosu umieszczamy w mikserze. Miksujemy do momentu, aż sos będzie gładki.
KROK 2: SIEKAMY ORZECHY I KROIMY JABŁKO
Orzechy drobno siekamy, jabłko kroimy w cienkie plasterki (aby nie ściemniały, skrapiamy je sokiem z cytryny).
KROK 3: ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI
Sałatę układamy na półmisku. Posypujemy ją posiekanymi orzechami i pokruszonym serem sałatkowym. Rozkładamy plastry jabłka. Całość posypujemy nasionami granatu. Przed podaniem polewamy sosem winegret.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Grillowana cukinia
- Szybkie ciasto w 20 minut
- Pinsa verde
- Sos słodko-kwaśny
- Jak zrobić klasyczne pesto z bazylii?
- Wrap z łososiem i warzywami
- Makaron z serem burrata
- Pizza z tortilli
- Pieczone ziemniaki z kiełbasą i cukinią
- Domowa pasta jajeczna
- Sos do pizzy
- Sałatka na grilla z ciecierzycą i wegańskim sosem BBQ
- Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą
- Sałatka z ryżem i tuńczykiem
- Ryż smażony z warzywami i jajkiem
- Gnocchi z kurczakiem i warzywami
- Zupa krem z brokułów
- Babeczka z mikrofali na 3 sposoby
- Dorsz z piekarnika w czosnku i cytrynie
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)