![Seler naciowy z serkiem pesto i kabanosami Seler naciowy z serkiem pesto i kabanosami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/7a2e507c6578-7df96df00a43-sylwestrowe-przekaski-krzysztofa-ibisza.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: KROIMY SKŁADNIKI
Seler naciowy myjemy. Kabanosy i seler kroimy na 10-centymetrowe kawałki. Pistacje wyjmujemy z łupinek, rozcieramy w dłoniach, pozbawiając skórek i siekamy.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SEREK O SMAKU PESTO
Serek kozi mieszamy z pesto i posiekanymi wcześniej pistacjami.
KROK 3: PODAJEMY PRZEKĄSKI
Na każdy kawałek selera nakładamy serek oraz kawałek kabanosa. Przewiązujemy szczypiorkiem.
Zobacz podobne
przepisy
DIP Z FASOLI I TALERZ ROZMAITOŚCI
Imprezowa propozycja Kingi Paruzel? Dip z białej fasoli z aromatycznym prażonym czosnkiem i suszonym rozmarynem, podany w towarzystwie chrupiących krakersów, grissini, warzyw i owoców.
![DIP Z FASOLI I TALERZ ROZMAITOŚCI](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/be11b23e4474-de6e98562a56-ekspresowe-przekaski-sylwestrowe.webp)
Pieczone frytki warzywne z dipem blue cheese
Czy wiesz, że z sera blue można przygotować doskonały dip? Podaj go z pieczonymi warzywnymi frytkami, by odkryć zupełnie nową odsłonę tej popularnej imprezowej przekąski.
![Pieczone frytki warzywne z dipem blue cheese](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/12a0ac68ccaa-85e39a410539-pieczone-frytki-warzywne-z-dipem-blue-cheese-kuchnialidla-1250x700.webp)
Pieczone frytki warzywne z dipem paprykowym
Doskonała alternatywa dla klasycznych frytek ziemniaczanych – pieczone frytki z batatów, cukinii, buraka i dyni. Kolorowe, mocno przyprawione i świetnie komponujące się z lekko ostrym dipem paprykowym. Pycha!
![Pieczone frytki warzywne z dipem paprykowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/16aaf8f71b4b-14185aa57789-pieczone-frytki-warzywne-z-dipem-paprykowym-kuchnialidla-1250x700.webp)
Marynowane oliwki z orzechami włoskimi
Niezwykle prosty przepis na aromatyczne marynowane oliwki, które będą idealną przekąską na imprezę. Zaskocz swoich gości wyjątkową przekąską w hiszpańskim stylu!
![Marynowane oliwki z orzechami włoskimi](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/ba78b5f59656-6e5ddda23866-kw28-2023-kinga-paruzel-marynowane-oliwki-z-orzechami-wloskimi.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasteczka z serem i borówkami
- Proste tortille z serem i pieczarkami
- Podudzia kurczaka w przyprawach z warzywami sauté
- Risotto z krewetkami i szafranem
- Sałatka z pitają
- Makaron z pesto i kurczakiem – przepis
- Chipsy z warzyw
- Gofrowe kanapki z serkiem i marynowaną cebulką
- Spaghetti alla puttanesca
- Chlebek z pesto i kabanosami
- Praliny z białą czekoladą i ciasteczkami
- Minifrittaty ze szpinakiem, pomidorami i kozim serem
- Paszteciki z wędzonego pstrąga
- Tabbouleh z krewetkami, ananasem i suszonymi pomidorami
- Koreczki z kiełkami
- Tarta makowa z gruszkami
- Idealny lukier do dekoracji
- Karmelizowane jabłka z dodatkami
- Koktajl z krewetek z awokado i sosem chili
- Słodkie cake popsy w kształcie choinek
- DIP Z FASOLI I TALERZ ROZMAITOŚCI
- Tradycyjna maczanka krakowska
- Wytrawne scones z cheddarem i szynką
- Jadalny prezent: chlebek owsiany w słoiku
- Krem pierniczkowy
- Pasta pistacjowa z białą czekoladą
- Minitortille cynamonowe z 2 słodkimi sosami
- Sylwestrowe przekąski z ciasta francuskiego
- Seler naciowy z serkiem pesto i kabanosami
Komentarze (0)