Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: KROIMY SKŁADNIKI
Seler naciowy myjemy. Kabanosy i seler kroimy na 10-centymetrowe kawałki. Pistacje wyjmujemy z łupinek, rozcieramy w dłoniach, pozbawiając skórek i siekamy.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SEREK O SMAKU PESTO
Serek kozi mieszamy z pesto i posiekanymi wcześniej pistacjami.
KROK 3: PODAJEMY PRZEKĄSKI
Na każdy kawałek selera nakładamy serek oraz kawałek kabanosa. Przewiązujemy szczypiorkiem.
Zobacz podobne
przepisy
DIP Z FASOLI I TALERZ ROZMAITOŚCI
Imprezowa propozycja Kingi Paruzel? Dip z białej fasoli z aromatycznym prażonym czosnkiem i suszonym rozmarynem, podany w towarzystwie chrupiących krakersów, grissini, warzyw i owoców.
Pieczone frytki warzywne z dipem blue cheese
Czy wiesz, że z sera blue można przygotować doskonały dip? Podaj go z pieczonymi warzywnymi frytkami, by odkryć zupełnie nową odsłonę tej popularnej imprezowej przekąski.
Pieczone frytki warzywne z dipem paprykowym
Doskonała alternatywa dla klasycznych frytek ziemniaczanych – pieczone frytki z batatów, cukinii, buraka i dyni. Kolorowe, mocno przyprawione i świetnie komponujące się z lekko ostrym dipem paprykowym. Pycha!
Marynowane oliwki z orzechami włoskimi
Niezwykle prosty przepis na aromatyczne marynowane oliwki, które będą idealną przekąską na imprezę. Zaskocz swoich gości wyjątkową przekąską w hiszpańskim stylu!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Wigilijny makowiec
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Przekąski sylwestrowe
- Uszka z grzybami
- Kapusta z grochem
- Sernik piernikowy
- Ryba po japońsku
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Piernik staropolski
- Zupa grzybowa z makaronem
- Domek z piernika
- Świąteczne pierniczki
- Sałatka gyros
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)