Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Sposób przygotowania:
KROK 1: KROIMY WARZYWA
Bataty, dynię oraz buraka obieramy i wraz z cukinią kroimy w słupki. Umieszczamy w osobnych miseczkach.
KROK 2: PRZYPRAWIAMY WARZYWA
Bataty mieszamy z odrobiną oleju, solą, pieprzem i świeżym, drobno posiekanym tymiankiem. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Cukinię mieszamy z oliwą, przyprawą curry, mieloną ostrą papryką, solą i pieprzem i również przekładamy na blachę.
Burak łączymy z octem balsamicznym, cynamonem, miodem, odrobiną curry, solą i pieprzem. Umieszczamy na blaszce.
Dynię obtaczamy w ostrej papryce, soli i pieprzu. Dokładamy do reszty warzyw na blaszce.
KROK 3: PIECZEMY FRYTKI
Warzywa w przyprawach wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C na około 30 minut.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY DIP BLUE CHEESE
Ser kroimy w kostkę i lekko rozpuszczamy w mikrofali. Mieszamy z majonezem i śmietaną.
Upieczone frytki podajemy z dipem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Krokiety z mięsem
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Makówki śląskie
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Uszka z grzybami
- Ciasto na pierogi
- Golonka pieczona po bawarsku
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Śledź w oleju
- Ryba z piekarnika
- Burek ze szpinakiem
- Ciasto marchewkowe
- Sernik pistacjowy
- Łazanki
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (0)