Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart z przystawką sokownika parowego
- wysoki, odporny na ciepło dzbanek o pojemności ok. 1 l
- 2 słoiki o pojemności min. 350 ml
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY URZĄDZENIE
Do misy urządzenia wlewamy wodę. Następnie nakładamy przystawkę sokownika parowego.
KROK 2: WYCISKAMY SOK
Pomidory (wraz z szypułkami) kroimy w ćwiartki i przekładamy do kosza parowego. Wybieramy program gotowanie na parze i czas 30 minut. Wężyk wkładamy do dzbanka.
KROK 3: PRZELEWAMY SOK DO SŁOIKÓW
Gotowy sok przelewamy do wyparzonych słoików. Szczelnie je zakręcamy i przechowujemy w ciemnym i chłodnym miejscu.
WSKAZÓWKA! Pomidory pozostałe po przygotowaniu soku można zblendować, doprawić według uznania, przełożyć do wyparzonych słoików i po pasteryzowaniu przez ok. 30-40 minut przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ryba po japońsku
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Domek z piernika
- Pieczona ryba po grecku
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ciasto marchewkowe
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Nuggetsy z kurczaka
- Golonka pieczona po bawarsku
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Pistacjowy sernik baskijski
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Klasyczna sałatka grecka
- Przekąski sylwestrowe
- Guacamole
- Makowiec japoński
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (0)