
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart z przystawką sokownika parowego
- wysoki, odporny na ciepło dzbanek o pojemności ok. 1 l
- 2 słoiki o pojemności min. 350 ml
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY URZĄDZENIE
Do misy urządzenia wlewamy wodę. Następnie nakładamy przystawkę sokownika parowego.
KROK 2: WYCISKAMY SOK
Pomidory (wraz z szypułkami) kroimy w ćwiartki i przekładamy do kosza parowego. Wybieramy program gotowanie na parze i czas 30 minut. Wężyk wkładamy do dzbanka.
KROK 3: PRZELEWAMY SOK DO SŁOIKÓW
Gotowy sok przelewamy do wyparzonych słoików. Szczelnie je zakręcamy i przechowujemy w ciemnym i chłodnym miejscu.
WSKAZÓWKA! Pomidory pozostałe po przygotowaniu soku można zblendować, doprawić według uznania, przełożyć do wyparzonych słoików i po pasteryzowaniu przez ok. 30-40 minut przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.
Zobacz podobne
przepisy
Sok z buraka, marchwi i jabłka z imbirem
Jeśli witalność ma kolor, to na pewno jest to kolor buraka. Przygotuj z niego zdrowy sok z dodatkiem imbiru i jabłek.

Sok i sałatka owocowa
Przygotuj owocowe śniadanie, jakie jada na co dzień amerykańska modelka i aktorka - Laura James!

Sok ogórkowo-szpinakowo-jabłkowy z kiwi
Wypróbuj nasz przepis na sok warzywno-owocowy, który możesz zabrać ze sobą do pracy lub szkoły. Jest pyszny i prosty!

Sok pomarańczowo-marchewkowo-jabłkowy z kurkumą
Pomarańcze, jabłka, marchew i kurkuma – takie połączenie nie tylko świetnie smakuje, ale także dodaje energii na cały dzień! Wypróbuj koniecznie!

Zobacz przepisy
na lato
- Sałatka colesław z czerwonej kapusty
- Jak przygotować sos holenderski?
- Bruschetta z pomidorami
- Zupa gyros
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Corn dog
- Spaghetti carbonara
- Butter chicken
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
- Ciasto skubaniec z agrestem
- Papryka faszerowana z oliwkami
- Jak robić ozdoby z masy cukrowej?
- Jak zrobić idealny bekon?
- Jak myć warzywa i owoce?
- Mac and cheese na dwa sposoby
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)