Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart z przystawką sokownika parowego
- wysoki, odporny na ciepło dzbanek o pojemności ok. 1 l
- 2 słoiki o pojemności min. 350 ml
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY URZĄDZENIE
Do misy urządzenia wlewamy wodę. Następnie nakładamy przystawkę sokownika parowego.
KROK 2: WYCISKAMY SOK
Pomidory (wraz z szypułkami) kroimy w ćwiartki i przekładamy do kosza parowego. Wybieramy program gotowanie na parze i czas 30 minut. Wężyk wkładamy do dzbanka.
KROK 3: PRZELEWAMY SOK DO SŁOIKÓW
Gotowy sok przelewamy do wyparzonych słoików. Szczelnie je zakręcamy i przechowujemy w ciemnym i chłodnym miejscu.
WSKAZÓWKA! Pomidory pozostałe po przygotowaniu soku można zblendować, doprawić według uznania, przełożyć do wyparzonych słoików i po pasteryzowaniu przez ok. 30-40 minut przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.
Zobacz podobne
przepisy
Sok z buraka, marchwi i jabłka z imbirem
Jeśli witalność ma kolor, to na pewno jest to kolor buraka. Przygotuj z niego zdrowy sok z dodatkiem imbiru i jabłek.
Sok i sałatka owocowa
Przygotuj owocowe śniadanie, jakie jada na co dzień amerykańska modelka i aktorka - Laura James!
Sok ogórkowo-szpinakowo-jabłkowy z kiwi
Wypróbuj nasz przepis na sok warzywno-owocowy, który możesz zabrać ze sobą do pracy lub szkoły. Jest pyszny i prosty!
Sok pomarańczowo-marchewkowo-jabłkowy z kurkumą
Pomarańcze, jabłka, marchew i kurkuma – takie połączenie nie tylko świetnie smakuje, ale także dodaje energii na cały dzień! Wypróbuj koniecznie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kompot z suszu z cytryną
- Zielony sok z jabłek, kiwi i jarmużu
- Piętrowy tort na 20-lecie Lidla
- Marynata grillowa do wieprzowiny
- Ciasto kruche
- Halibut na parze z sosem paprykowym
- Zupa z brukselki i jabłka z orzechową kruszonką
- Kawowe babeczki z kubka
- Makaron razowy z pesto z suszonych pomidorów
- KANAPECZKI Z SAŁATKĄ POROWĄ I SALAMI
- Kulebiak z kapustą i grzybami
- EKSPRESOWA KONFITURA Z BORÓWEK
- Koreczki z boczkiem
- Lody truskawkowo-bazyliowe
- NALEWKA WIŚNIOWA
- Nalewka z rokitnika z pigwą
- Kluski ziemniaczane z sosem grzybowym
- Pasta z sosem tuńczykowym
- Ciasteczka z suszonymi jagodami
- Zielony koktajl
- Kompot truskawkowy
- Biskwity z kremem i owocami
- Dżem malinowy
- Ciasto czekoladowe z gruszkami
- Przepis na sos pomidorowy do gołąbków
- Sos chrzanowy
- Hummus dyniowy
- Pierogi ukraińskie – klasyczny przepis
- Świąteczne bałwanki
- Zielona pasta jajeczna
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)