Tarta lodowa z owocami

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:

Masło roztop i delikatnie przestudź.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SPÓD

Precelki i kruche ciasteczka przekładamy do woreczka strunowego, który dokładnie zamykamy. Tak zabezpieczone składniki z grubsza rozdrabniamy za pomocą tłuczka lub wałka. Następnie precelki i ciastka przesypujemy do miski i dokładnie mieszamy z roztopionym masłem. Masę na spód przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i starannie dociskamy. Gotowy spód chłodzimy przez ok. 10-15 minut.

WSKAZÓWKA! Smaki lodów możemy zmieniać według uznania, a nawet wykorzystać tylko jeden.

KROK 2: KOMPONUJEMY TARTĘ

Na schłodzony spód wykładamy gałkownicą lody tak, aby były jak najbliżej siebie, bez żadnych szczelin. Następnie lody dociskamy do spodu i wygładzamy powierzchnię. Gotową tartę przekładamy do zamrażarki na min. 20 minut.

KROK 3: DEKORUJEMY I PODAJEMY TARTĘ

Owoce dokładnie myjemy. Truskawki przekrawamy na pół. Dobrze zmrożoną tartę ozdabiamy owocami i podajemy od razu.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (0)

Dodaj swój komentarz
Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

Wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!