![Tarta z owocami kaki Tarta z owocami kaki](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/f19098e06854-55bf9ed2f5d0-kw02-2023-kinga-paruzel-tarta-z-owocami-kaki.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- blachę do tarty
Przygotuj wcześniej:
Masło przechowuj w lodówce, aby w momencie użycia było dobrze schłodzone.
Sposób przygotowania:
KROK 1: WYRABIAMY I SCHŁADZAMY CIASTO
Mielone orzechy, cukier i sól mieszamy w misce. Masło kroimy w kostkę i dodajemy do miski. Składniki mieszamy, aż masa będzie przypominać kruszonkę. Następnie dodajemy żółtko i dość szybko zagniatamy, aby ciasto pozostało zimne.
Ciasto przekładamy na blachę do tarty, tak aby pokryło jej dno i boki. Tak przygotowane chłodzimy w zamrażalce przez ok. 30 minut.
KROK 2: DEKORUJEMY I PIECZEMY TARTĘ
Kaki kroimy na bardzo cienkie plasterki, układamy dookoła blachy i posypujemy cukrem pudrem. Tartę pieczemy przez ok. 30-40 minut, aż boki nabiorą złotego koloru, a owoce zmiękną.
Upieczoną tartę posypujemy jeszcze odrobiną cukru pudru.
Zobacz podobne
przepisy
Kruche babeczki z rabarbarem i bezą
Kruche ciasto, nadzienie rabarbarowo-truskawkowe i chrupiąca beza. Paweł Małecki wie, jak przygotować iście wiosenny deser!
![Kruche babeczki z rabarbarem i bezą](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/5330fee66258-885666c6dd41-BS_Online_KrucheBabeczkizRabarbarem_KW17_22940_14507_rgb_ok_1250x700.webp)
Ciasto z brzoskwiniami
Wegańskie ciasto pełne soczystych brzoskwiń! Zobacz, jakie to łatwe, i wypróbuj przepis Kingi Paruzel!
![Ciasto z brzoskwiniami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/9ffdfacef91d-e8fbc7f25e08-kw36_2019_BS_ONLINE_KINGA_CIASTO_30778_210819_MS_66445_1250x700.webp)
Tarta z karmelizowaną gruszką
Masz ochotę na owocową tartę, ale nie masz piekarnika? Dla nas to żaden problem! Wypróbuj przepis na tartę z karmelizowaną gruszką, którą przygotujesz w beztłuszczowej frytkownicy.
![Tarta z karmelizowaną gruszką](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/8aca1d3aff27-97f485bf6ec7-kw17-2023-pawel-malecki-tarta-z-karmelizowana-gruszka-1250x700.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Makaron farfalle w kremowym sosie z łososia wędzonego
- Winna gruszka zapiekana w cieście francuskim
- Tarta czekoladowo-kawowa z jagodami
- Dżem z boczku
- Pudding jaglany z kaki
- Kuleczki energetyczne
- Granita cytrynowa
- Bezglutenowy chleb z soczewicy
- Zimowa herbata
- Jesienna owsianka
- Pasta z wędzonej makreli
- Sałatka z kotlecikami z kalafiora
- Deser z mango i jogurtem greckim
- Trifle truskawkowy z makaronikami
- Sushi z banana
- Roladki z ciasta francuskiego z łososiem
- Sałatka z rukolą i gruszką
- Świąteczne trifle figowo-czekoladowe
- Stek wołowy z ziemniaczkami i musem z pieczonego czosnku
- Chleb drwalski z serkiem chrzanowym i krewetkami
- Jadalne zawieszki – kruche maślane ciasteczka
- Krewetki tygrysie z makaronem typu wstążki, sosem pomidorowym i ajwarem
- Buraczki z chili
- Ciasto z marcepanem
- Bezglutenowy keks świąteczny
- Ciasto bez tłuszczu z owocami na mleku roślinnym
- Ciasto krówkowe bez pieczenia
- Rosół drobiowo-wołowy
- Wegańskie batoniki z masłem orzechowym
- Pieczone szparagi à la caprese
Komentarze (0)