Tarta z owocami kaki

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
  • blachę do tarty

Przygotuj wcześniej:

Masło przechowuj w lodówce, aby w momencie użycia było dobrze schłodzone.

Sposób przygotowania:

KROK 1: WYRABIAMY I SCHŁADZAMY CIASTO

Mielone orzechy, cukier i sól mieszamy w misce. Masło kroimy w kostkę i dodajemy do miski. Składniki mieszamy, aż masa będzie przypominać kruszonkę. Następnie dodajemy żółtko i dość szybko zagniatamy, aby ciasto pozostało zimne.

Ciasto przekładamy na blachę do tarty, tak aby pokryło jej dno i boki. Tak przygotowane chłodzimy w zamrażalce przez ok. 30 minut.

KROK 2: DEKORUJEMY I PIECZEMY TARTĘ

Kaki kroimy na bardzo cienkie plasterki, układamy dookoła blachy i posypujemy cukrem pudrem. Tartę pieczemy przez ok. 30-40 minut, aż boki nabiorą złotego koloru, a owoce zmiękną.

Upieczoną tartę posypujemy jeszcze odrobiną cukru pudru.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!