Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- głęboką patelnię
- słoiczki
- sznurek i etykiety
Krok 1: SMAŻYMY ŚLIWKI
Pozbawione pestek połówki dojrzałych śliwek łączymy na głębokiej patelni z cukrem oraz skórką i sokiem z pomarańczy. Smażymy na wolnym ogniu do uzyskania gęstej i jednolitej konsystencji, od czasu do czasu mieszając.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY POWIDŁA Z CZEKOLADĄ
Gotowe powidła zdejmujemy z ognia i delikatnie studzimy. Dodajemy pokruszoną czekoladę i dokładnie mieszamy, aż całkowicie się rozpuści.
Ciepłe powidła z czekoladą przekładamy do wyparzonych słoiczków. By je przechowywać dłużej, pasteryzujemy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Domek z piernika
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Sałatka gyros
- Piernik świąteczny
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ryba z piekarnika
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Kutia
- Śledź w oleju
- Sernik pistacjowy
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Krokiety z mięsem
- Nuggetsy z kurczaka
- Klasyczna sałatka grecka
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Świąteczne pierniczki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)