
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- głęboką patelnię
- słoiczki
- sznurek i etykiety
Krok 1: SMAŻYMY ŚLIWKI
Pozbawione pestek połówki dojrzałych śliwek łączymy na głębokiej patelni z cukrem oraz skórką i sokiem z pomarańczy. Smażymy na wolnym ogniu do uzyskania gęstej i jednolitej konsystencji, od czasu do czasu mieszając.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY POWIDŁA Z CZEKOLADĄ
Gotowe powidła zdejmujemy z ognia i delikatnie studzimy. Dodajemy pokruszoną czekoladę i dokładnie mieszamy, aż całkowicie się rozpuści.
Ciepłe powidła z czekoladą przekładamy do wyparzonych słoiczków. By je przechowywać dłużej, pasteryzujemy.
Zobacz podobne
przepisy
Dżem z włoskich śliwek
Śliwkowa słodycz według receptury Anny Muchy. Wypróbuj przepis na pyszny dżem!

Śliwki w aromatycznym syropie
Zamknij smak lata w słoiczku! Pyszne śliwki w aromatycznym syropie - doskonałe do deserów i ciast!

Powidła śliwkowe z czekoladą
Smakowita propozycja dla wszystkich łasuchów – ukryty w słoiczkach smak czekolady w połączeniu ze smażonymi śliwkami.

Powidła śliwkowe z nutą pomarańczy i cynamonu
Sprawdź przepis na powidła, które zachwycą swoim orientalnym smakiem cynamonu i orzeźwiającą nutą pomarańczy. Pyszne!

Komentarze (0)