Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- głęboką patelnię
- słoiczki
- sznurek i etykiety
Krok 1: SMAŻYMY ŚLIWKI
Pozbawione pestek połówki dojrzałych śliwek łączymy na głębokiej patelni z cukrem oraz skórką i sokiem z pomarańczy. Smażymy na wolnym ogniu do uzyskania gęstej i jednolitej konsystencji, od czasu do czasu mieszając.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY POWIDŁA Z CZEKOLADĄ
Gotowe powidła zdejmujemy z ognia i delikatnie studzimy. Dodajemy pokruszoną czekoladę i dokładnie mieszamy, aż całkowicie się rozpuści.
Ciepłe powidła z czekoladą przekładamy do wyparzonych słoiczków. By je przechowywać dłużej, pasteryzujemy.
Zobacz podobne
przepisy
Powidła śliwkowe z nutą pomarańczy i cynamonu
Sprawdź przepis na powidła, które zachwycą swoim orientalnym smakiem cynamonu i orzeźwiającą nutą pomarańczy. Pyszne!
Powidła śliwkowe z czekoladą
Smakowita propozycja dla wszystkich łasuchów – ukryty w słoiczkach smak czekolady w połączeniu ze smażonymi śliwkami.
Śliwki w aromatycznym syropie
Zamknij smak lata w słoiczku! Pyszne śliwki w aromatycznym syropie - doskonałe do deserów i ciast!
Dżem z włoskich śliwek
Śliwkowa słodycz według receptury Anny Muchy. Wypróbuj przepis na pyszny dżem!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Piernik staropolski
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto na pierogi
- Uszka z grzybami
- Kapusta z grochem
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Pieczona ryba po grecku
- Wigilijny makowiec
- Przekąski sylwestrowe
- Wegańska ryba po grecku
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Najlepsza sałatka z tortellini
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)