Tradycyjne powidła śliwkowo-czekoladowe

Paweł Małecki


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • głęboką patelnię
  • słoiczki
  • sznurek i etykiety

Krok 1: SMAŻYMY ŚLIWKI

Pozbawione pestek połówki dojrzałych śliwek łączymy na głębokiej patelni z cukrem oraz skórką i sokiem z pomarańczy. Smażymy na wolnym ogniu do uzyskania gęstej i jednolitej konsystencji, od czasu do czasu mieszając.

Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY POWIDŁA Z CZEKOLADĄ

Gotowe powidła zdejmujemy z ognia i delikatnie studzimy. Dodajemy pokruszoną czekoladę i dokładnie mieszamy, aż całkowicie się rozpuści.   

Ciepłe powidła z czekoladą przekładamy do wyparzonych słoiczków. By je przechowywać dłużej, pasteryzujemy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Powidła śliwkowe z czekoladą

Smakowita propozycja dla wszystkich łasuchów – ukryty w słoiczkach smak czekolady w połączeniu ze smażonymi śliwkami.

Powidła śliwkowe z czekoladą

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 5:00 liczba porcji: 32 ten przepis jest wegetariański

Anna Mucha

Dżem z włoskich śliwek

Śliwkowa słodycz według receptury Anny Muchy. Wypróbuj przepis na pyszny dżem!

Dżem z włoskich śliwek

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 3:00 liczba porcji: 2 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!