Dżem z włoskich śliwek

Anna Mucha


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • garnek z grubym dnem
  • słoiczki z zakrętkami

KROK 1

Dżem z włoskich śliwek - przygotowujemy śliwkiŚliwki myjemy, pozbawiamy pestek, kroimy w cząstki i wrzucamy do garnka lub na głęboką patelnię z grubym dnem.

 

 

KROK 2

Dżem z włoskich śliwek - smażymy śliwkiNa bardzo wolnym ogniu smażymy śliwki, od czasu do czasu mieszając, by nie przywarły do dna. Gdy uzyskamy pożądaną konsystencję, dodajemy cukier – ilość zależy od własnych preferencji. Dla podkreślenia smaku możemy dodać odrobinę cynamonu. Smażymy jeszcze chwilę.

 

KROK 3

Dżem z włoskich śliwek - przekładamy do słoikówGorący dżem przekładamy do wyparzonych, czystych, suchych słoiczków.  Słoiki szczelnie zamykamy i odwracamy do góry dnem. Świetnie smakuje na kanapkach, w naleśnikach i ciastach!

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Karol Okrasa

Konfitura z pomidorów z curry

Nietypowe połączenie pomidorów i curry w doskonałej konfiturze!

Konfitura z pomidorów z curry
Przepis zawiera materiał wideo

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 2:00 liczba porcji: 20 ten przepis jest wegetariański

Anna Mucha

Dżem gruszkowo-cynamonowy

Doskonały do kanapek, ciast i naleśników - dżem z gruszek z aromatycznym cynamonem!

Dżem gruszkowo-cynamonowy

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 2:00 liczba porcji: 20 ten przepis jest wegetariański

Karol Okrasa

Konfitura z pieczonych jabłek z chrzanem

Pieczone jabłka z chrzanem świetnie się sprawdzą jako dodatek do mięs. Spróbuj!

Konfitura z pieczonych jabłek z chrzanem
Przepis zawiera materiał wideo

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 2:00 liczba porcji: 24 ten przepis jest wegetariański

Anna Mucha

Złoty napar z imbiru

Rozgrzewający, wzmacniający napój na chłodne dni - imbir, owoce, miód. Pokochasz ten przepis!

Złoty napar z imbiru

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 12 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!