Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- tarkę o drobnych oczkach
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
W dużym garnku zagotuj 0,5 litra wody z dodatkiem 1 łyżeczki soli.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PODSMAŻAMY FILETY Z KURCZAKA Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ
Filety z kurczaka owijamy plastrami szynki parmeńskiej. Podsmażamy z każdej strony na rozgrzanej patelni na odrobinie oleju do momentu lekkiego zarumienienia. Wykładamy na talerz i przyprawiamy solą i pieprzem.
KROK 2: PODSMAŻAMY SZALOTKI I GRZYBY
Szalotki obieramy i kroimy w krążki. Podsmażamy na tej samej patelni. Dodajemy grzyby leśne i smażymy przez ok. 3 minuty, a następnie podlewamy wszystko sherry. Smażymy ok. 2 minut.
KROK 3: DODAJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Dodajemy śmietanę, umyte winogrona i pomidorki koktajlowe. Doprawiamy posiekanym rozmarynem, solą i pieprzem.
KROK 4: PIECZEMY FILETY Z KURCZAKA
Filety z kurczaka układamy na grzybowym ragoût i wstawiamy całość do piekarnika rozgrzanego do 180°C na około 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy posiekaną natką pietruszki.
KROK 5: PRZYGOTOWUJEMY MAKARON
Gotujemy makaron al dente i natychmiast odcedzamy. Mieszamy makaron z oliwą truflową i podajemy z filetami z kurczaka na ragoût z grzybów. Posypujemy startym parmezanem.
Zobacz podobne
przepisy
Makaron z pieczonymi pomidorami
Pomidory po upieczeniu nabierają wyjątkowego aromatu! Spróbuj ich w połączeniu z makaronem i kozim serem!
Makaron z sosem blue cheese
Wyrazisty sos na bazie sera, świeże zioła i lekkie warzywa – połącz je ze sobą w prostym i pysznym daniu z makaronem według Karola! To przepis na domową ucztę w stylu włoskim!
Makaron po katalońsku z kiełbasą fuet
Krewetki, wyrazista kiełbasa fuet i świeży makaron łączą się w wyśmienitym daniu w stylu katalońskim. Przygotuj makaron pełen wykwintnych dodatków – dla siebie i bliskich!
Sałatka w stylu greckim z makaronem kritharaki
Szukasz sałatki, która idealnie sprawdzi się jako dodatek podczas letniego grillowania? Ta z pewnością spełni oczekiwania Twoje i Twoich gości!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kurczak po indyjsku
- Ptysie z kremem śmietankowo-waniliowym i malinami lub truskawkami
- Pieczony kurczak z ziemniakami i szparagami
- Kurczak z tymiankiem, oliwkami, pomidorami i cukinią w clafoutis z bakłażana
- Kaszaloty, czyli papryki faszerowane mięsem i kaszą
- Sałatka z łososia z jabłkiem i tatarem z buraka
- Indyk w sosie czekoladowym
- Kokosowe curry z krewetkami
- Babka mocno cytrynowa
- Smoothie z żurawinami
- Tosty z brokułem i serem provolone
- Zielona sałatka z brokułem
- Kanapka z kurczakiem
- Kurczak duszony w piwie
- Makaron z zielonym pesto i dodatkami
- Kasza manna z karmelizowaną gruszką
- Miniomlety pomidorowe
- Torcik melba z brzoskwinią i lodami karmelowymi
- Truflowe pappardelle z filetem z kurczaka
- Śląska ciapkapusta (panczkraut)
- Bezalkoholowy grzaniec z białego wina i pomarańczy
- Makaron chow mein z woka
- Fondant czekoladowy z curry i boczkiem
- Wegańskie lody czekoladowe z czereśniami
- Palia w cytrynach
- Peklowany łosoś skandynawski – gravlax
- Orkiszowy krupnik z kurczakiem
- Domowy izotonik
- Pstrąg grillowany w papilotach
- Zupa z zielonych szparagów na 3 sposoby
Komentarze (0)