Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
-
termorobota MC Smart
Przygotuj wcześniej:
Białka oddziel od żółtek.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ SEROWĄ
Do pojemnika miksującego dodajemy twaróg, mleko i żółtka. Składniki mieszamy, wybierając program gotowanie wg własnych ustawień / czas 20 sekund / obroty 5. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, ksylitol i sól i ponownie mieszamy, wybierając program gotowanie wg własnych ustawień / czas 15 sekund / obroty 4. Gotową masę przekładamy do miski.
WSKAZÓWKA! Jeśli chcemy, aby naleśniki w ogóle nie były słodkie, możemy pominąć ksylitol.
KROK 2: UBIJAMY BIAŁKA
W czystej misie robota umieszczamy białka. Nakładamy nasadkę do mieszania (tzw. motylka) i ubijamy białka, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 3 minuty / obroty 4.
KROK 3: ŁĄCZYMY BIAŁKA Z MASĄ SEROWĄ
Ubite białka dodajemy do masy serowej i całość delikatnie mieszamy.
KROK 4: SMAŻYMY I PODAJEMY PANCAKES
Pancakes smażymy na niewielkiej ilości oleju, po ok. 2-3 minuty z każdej strony, aby miały złoty kolor. Gotowe placki podajemy z borówkami i truskawkami.
Zobacz podobne
przepisy
Bananowe pancakes
Pancakes na bazie mąki żytniej z bananami i cynamonem to doskonały pomysł na słodkie śniadanie, dla całej rodziny!
Dyniowe pancakes z karmelizowanymi bananami
Dyniowe, puszyste i idealne na słodką przekąskę – pancakes Pawła zasmakują łasuchom w każdym wieku. Podaj je na ciepło z karmelizowanymi bananami!
Amerykańskie śniadanie: bacon pancakes i apple pie smoothie
Słodkie i słone smaki w odsłonie inspirowanej Ameryką polecają się na tematyczne śniadanie! Przygotuj puszyste pancakes i podaj je z pożywnym koktajlem o smaku szarlotki.
Bezglutenowe pancakes
Śniadanie na słodko w amerykańskim stylu? To muszą być pancakes! Te pyszne placuszki według przepisu Kingi są dostosowane do diety bezglutenowej i odpowiednie dla osób unikających laktozy.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Jagnięcina z tymiankiem i pomarańczą
- Konfitura z pieczonych jabłek z chrzanem
- Filet z zębacza smugowego w zielonej pietruszce
- Placek z rabarbarem
- Nalewka z miodu spadziowego
- Zupa jarzynowa z amarantusem i dorszem
- Schab z morelami
- Gniazdka – przepis na orzechowe pączki parzone
- Bombki z piernika
- Beskidzkie poleśniki: placki ziemniaczane pieczone w kapuście
- Cannoli z ricottą i pistacjami
- Stek wołowy w sosie serowo-tymiankowym
- Szparagi w panierce i zapiekane młode ziemniaki
- Pizza z mortadelą, pesto pistacjowym i burratą
- Tarta z czerstwego pieczywa
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
145 dni temu
Takie zwykłe pankejki, mało czuć w nich twaróg ale są OK.
odpowiedz
253 dni temu
Świetne, lekkie i puszyste!
odpowiedz
259 dni temu
UWIELBIAM PANCAKESy; na słodko, na słono, na kwaśno, nie kwaśno ... na wszystkie możliwe smaki ...
odpowiedz