Twarogowe pancakes bez cukru

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • termorobota MC Smart

Przygotuj wcześniej:

Białka oddziel od żółtek.

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ SEROWĄ

Do pojemnika miksującego dodajemy twaróg, mleko i żółtka. Składniki mieszamy, wybierając program gotowanie wg własnych ustawień / czas 20 sekund / obroty 5. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, ksylitol i sól i ponownie mieszamy, wybierając program gotowanie wg własnych ustawień / czas 15 sekund / obroty 4. Gotową masę przekładamy do miski.

WSKAZÓWKA! Jeśli chcemy, aby naleśniki w ogóle nie były słodkie, możemy pominąć ksylitol.

KROK 2: UBIJAMY BIAŁKA

W czystej misie robota umieszczamy białka. Nakładamy nasadkę do mieszania (tzw. motylka) i ubijamy białka, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 3 minuty / obroty 4.

KROK 3: ŁĄCZYMY BIAŁKA Z MASĄ SEROWĄ

Ubite białka dodajemy do masy serowej i całość delikatnie mieszamy.

KROK 4: SMAŻYMY I PODAJEMY PANCAKES

Pancakes smażymy na niewielkiej ilości oleju, po ok. 2-3 minuty z każdej strony, aby miały złoty kolor. Gotowe placki podajemy z borówkami i truskawkami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • jane jane
    189 dni temu
    Takie zwykłe pankejki, mało czuć w nich twaróg ale są OK.

    odpowiedz

  • A A
    298 dni temu
    Świetne, lekkie i puszyste!

    odpowiedz

  • szisza szisza
    304 dni temu
    UWIELBIAM PANCAKESy; na słodko, na słono, na kwaśno, nie kwaśno ... na wszystkie możliwe smaki ...

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!