
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- słoik o pojemności ok. 400 ml
- rózgę kuchenną lub spiralną trzepaczkę
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS POMIDOROWY Z KOLENDRĄ
Musztardę łączymy w misce z miodem i octem. Dodajemy koncentrat pomidorowy i olej, mieszamy do uzyskania gęstej konsystencji. Do sosu dodajemy drobno posiekaną kolendrę i ponownie mieszamy składniki.
KROK 2: SKŁADAMY SAŁATKĘ
Sos pomidorowy z kolendrą przelewamy na dno słoika.
W słoiku układamy warstwami: posiekaną sałatę lodową, szynkę pokrojoną w kostkę, odsączony groszek, fasolę, kukurydzę i grubo posiekany szczypiorek.
Słoik zamykamy i przechowujemy w lodówce.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka owocowo-warzywna z kaszą jaglaną, bakaliami i musztardowo-imbirowym winegretem
Kasza jaglana w nietypowej, ale smacznej i zdrowej kompozycji ze słodkich i słonych dodatków. Sprawdź, czy ją polubisz!

Kolorowa sałatka warzywna
Łatwa i szybka w wykonaniu sałatka warzywna z kiełkami, żółtym serem i pysznym dressingiem. Wypróbuj!

Sałatka z soczewicą, gruszką i serem feta
Słodka gruszka i słony ser feta – idealne dodatki do pysznej sałatki z soczewicą!

Sałatka warzywne ciastko
Wygląda tak pięknie, jak smakuje! Sałatka warzywne ciastko świetnie sprawdzi się wtedy, gdy chcesz zaskoczyć kogoś bliskiego i jednocześnie podać mu coś lekkiego. Spróbuj!

Komentarze (0)