zobacz film Warstwowa sałatka warzywna z szynką

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • słoik o pojemności ok. 400 ml
  • rózgę kuchenną lub spiralną trzepaczkę

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS POMIDOROWY Z KOLENDRĄ

Musztardę łączymy w misce z miodem i octem. Dodajemy koncentrat pomidorowy i olej, mieszamy do uzyskania gęstej konsystencji. Do sosu dodajemy drobno posiekaną kolendrę i ponownie mieszamy składniki.

KROK 2: SKŁADAMY SAŁATKĘ

Sos pomidorowy z kolendrą przelewamy na dno słoika.

W słoiku układamy warstwami: posiekaną sałatę lodową, szynkę pokrojoną w kostkę, odsączony groszek, fasolę, kukurydzę i grubo posiekany szczypiorek.

Słoik zamykamy i przechowujemy w lodówce.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!