Wegański bekon z tempehu

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: MARYNUJEMY TEMPEH

Wszystkie składniki marynaty mieszamy ze sobą: sos sojowy, oliwę, syrop klonowy, ketchup i mieloną paprykę. Tempeh kroimy na cienkie plastry (ok. 2 mm). Każdy plaster moczymy w marynacie.

KROK 2: SMAŻYMY TEMPEH

Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy na niej kawałki tempehu, aż nabiorą złotego koloru i będą chrupiące. Doprawiamy solą i pieprzem.

Gotowy boczek podajemy jako dodatek do kanapek, sałatek czy zup.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Mephisto76 Mephisto76
    369 dni temu
    Dziś zrobiłem WEGAŃSKI BEKON Z TEMPEHU wedug przepisu. Dobry wyszedł Idealny do saładki. Dziękuje za pomysł i przepis. Pozdrawiam serdecznie.

    odpowiedz


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!