Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: MARYNUJEMY TEMPEH
Wszystkie składniki marynaty mieszamy ze sobą: sos sojowy, oliwę, syrop klonowy, ketchup i mieloną paprykę. Tempeh kroimy na cienkie plastry (ok. 2 mm). Każdy plaster moczymy w marynacie.
KROK 2: SMAŻYMY TEMPEH
Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy na niej kawałki tempehu, aż nabiorą złotego koloru i będą chrupiące. Doprawiamy solą i pieprzem.
Gotowy boczek podajemy jako dodatek do kanapek, sałatek czy zup.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto na pierogi
- Pistacjowy sernik baskijski
- Domek z piernika
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ciasto marchewkowe
- Zupa grzybowa z makaronem
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Golonka pieczona po bawarsku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Uszka z grzybami
- Nuggetsy z kurczaka
- Makowiec japoński
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Krokiety z mięsem
- Boczek pieczony
- Makówki śląskie
- Sernik pistacjowy
- Pierniki
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
991 dni temu
Dziś zrobiłem WEGAŃSKI BEKON Z TEMPEHU wedug przepisu. Dobry wyszedł Idealny do saładki. Dziękuje za pomysł i przepis. Pozdrawiam serdecznie.
Odpowiedz