![Wegański bekon z tempehu Wegański bekon z tempehu](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/bbe7520c2a8a-83c22a06a623-kw29-kinga-paruzel-Weganski-bekon-z-tempehu-1250x704.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: MARYNUJEMY TEMPEH
Wszystkie składniki marynaty mieszamy ze sobą: sos sojowy, oliwę, syrop klonowy, ketchup i mieloną paprykę. Tempeh kroimy na cienkie plastry (ok. 2 mm). Każdy plaster moczymy w marynacie.
KROK 2: SMAŻYMY TEMPEH
Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy na niej kawałki tempehu, aż nabiorą złotego koloru i będą chrupiące. Doprawiamy solą i pieprzem.
Gotowy boczek podajemy jako dodatek do kanapek, sałatek czy zup.
Zobacz podobne
przepisy
Wegańskie szaszłyki z tofu i warzywami
Szaszłyki z grilla w wegetariańskiej odsłonie Kingi Paruzel! Bakłażany, tofu i brokuł, a wszystko to w pysznym domowym sosie teriyaki. Wypróbuj!
![Wegańskie szaszłyki z tofu i warzywami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/520681fffb63-4212c1d3cd87-KW18_kinga_szaszlyki_1250x700.webp)
Bento - przepis na japońskie śniadanie
Poszukujesz czegoś innego niż tradycyjne, dobrze znane śniadania, takie jak kanapki czy owsianka? A może po prostu nie lubisz rutyny i wolisz wprowadzać do swojego dnia różnorodność od samego poranka? W takim przypadku z pewnością przypadnie Ci do gustu wyjątkowe, japońskie śniadanie – bento! Brzmi egzotycznie? Dzięki naszemu przepisowi przyrządzisz ten posiłek we własnym domu w krótkim czasie!
![Bento - przepis na japońskie śniadanie](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/cf2802ad4ff3-8e4beb310a69-kw08-2022-kinga-paruzel-bento.webp)
Hot dogi z frankfurterkami
Zaskakujące hot dogi z frankfurterkami z grilla. Obok takich chrupiących pyszności ciężko przejść obojętnie, także wyciągajcie patelnie lub grille i do dzieła!
![Hot dogi z frankfurterkami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/76c8b7f3e2b0-6ecd3810e264-kw15-2022-kinga-paruzel-hot-dogi-z-frankfurterkami.webp)
Kulki mocy z miechunką
Słodko-gorzkie kulki kokosowe z miechunką to idealna przekąska o każdej porze! Są proste w przygotowaniu i pyszne! Musisz ich spróbować!
![Kulki mocy z miechunką](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/5c39404aa8d8-78a347884ab7-kulki-mocy-z-miechunka-kinga-paruzel.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Makaron farfalle w kremowym sosie z łososia wędzonego
- Pstrąg grillowany w papilotach
- Quesadillas z awokado
- Śródziemnomorska zupa z ziemniaków i kopru włoskiego
- Kompot z rabarbaru na dwa sposoby
- Cytryny w soli
- Sałatka ziemniaczana z boczkiem
- Wegański łosoś z papryki
- Roślinny kebab w tortilli z wegańskim sosem tzatziki
- Chlebek w stylu włoskim
- Sałatka z makaronem i kurczakiem
- Nuggetsy z tempehu
- Panierowana mozzarella
- Dressing musztardowo-miodowy
- Czekoladowe tiramisu z truskawkami
- Tapas z salchichón
- Sok z buraka – szybki przepis
- Sałatka cezar z sosem na bazie żółtek jaj
- Masło z miechunką i orzechami pekan
- Lody truskawkowo-miętowe
- Sos tzatziki
- Wegański bekon z tempehu
- Tornado dog
- Zielone tosty francuskie
- Wegetariańskie hot dogi
- Koktajl owocowo-warzywny
- Świąteczna owsianka
- Remulada
- Sałatka z chlebem figowym i szynką
- Szakszuka z chorizo i oliwkami
Komentarze (1)
526 dni temu
Dziś zrobiłem WEGAŃSKI BEKON Z TEMPEHU wedug przepisu. Dobry wyszedł Idealny do saładki. Dziękuje za pomysł i przepis. Pozdrawiam serdecznie.
odpowiedz