Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: MARYNUJEMY TEMPEH
Wszystkie składniki marynaty mieszamy ze sobą: sos sojowy, oliwę, syrop klonowy, ketchup i mieloną paprykę. Tempeh kroimy na cienkie plastry (ok. 2 mm). Każdy plaster moczymy w marynacie.
KROK 2: SMAŻYMY TEMPEH
Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy na niej kawałki tempehu, aż nabiorą złotego koloru i będą chrupiące. Doprawiamy solą i pieprzem.
Gotowy boczek podajemy jako dodatek do kanapek, sałatek czy zup.
Zobacz podobne
przepisy
Wegańskie szaszłyki z tofu i warzywami
Szaszłyki z grilla w wegetariańskiej odsłonie Kingi Paruzel! Bakłażany, tofu i brokuł, a wszystko to w pysznym domowym sosie teriyaki. Wypróbuj!
Bento - przepis na japońskie śniadanie
Poszukujesz czegoś innego niż tradycyjne, dobrze znane śniadania, takie jak kanapki czy owsianka? A może po prostu nie lubisz rutyny i wolisz wprowadzać do swojego dnia różnorodność od samego poranka? W takim przypadku z pewnością przypadnie Ci do gustu wyjątkowe, japońskie śniadanie – bento! Brzmi egzotycznie? Dzięki naszemu przepisowi przyrządzisz ten posiłek we własnym domu w krótkim czasie!
Hot dogi z frankfurterkami
Zaskakujące hot dogi z frankfurterkami z grilla. Obok takich chrupiących pyszności ciężko przejść obojętnie, także wyciągajcie patelnie lub grille i do dzieła!
Kulki mocy z miechunką
Słodko-gorzkie kulki kokosowe z miechunką to idealna przekąska o każdej porze! Są proste w przygotowaniu i pyszne! Musisz ich spróbować!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Makaron farfalle w kremowym sosie z łososia wędzonego
- Pstrąg grillowany w papilotach
- Quesadillas z awokado
- Śródziemnomorska zupa z ziemniaków i kopru włoskiego
- Kompot z rabarbaru na dwa sposoby
- Cytryny w soli
- Sałatka ziemniaczana z boczkiem
- Wegański łosoś z papryki
- Roślinny kebab w tortilli z wegańskim sosem tzatziki
- Chlebek w stylu włoskim
- Sałatka z makaronem i kurczakiem
- Nuggetsy z tempehu
- Panierowana mozzarella
- Dressing musztardowo-miodowy
- Czekoladowe tiramisu z truskawkami
- Tapas z salchichón
- Sok z buraka – szybki przepis
- Sałatka cezar z sosem na bazie żółtek jaj
- Masło z miechunką i orzechami pekan
- Lody truskawkowo-miętowe
- Sos tzatziki
- Wegański bekon z tempehu
- Tornado dog
- Zielone tosty francuskie
- Wegetariańskie hot dogi
- Koktajl owocowo-warzywny
- Świąteczna owsianka
- Remulada
- Sałatka z chlebem figowym i szynką
- Szakszuka z chorizo i oliwkami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
615 dni temu
Dziś zrobiłem WEGAŃSKI BEKON Z TEMPEHU wedug przepisu. Dobry wyszedł Idealny do saładki. Dziękuje za pomysł i przepis. Pozdrawiam serdecznie.
odpowiedz