
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: MARYNUJEMY TEMPEH
Wszystkie składniki marynaty mieszamy ze sobą: sos sojowy, oliwę, syrop klonowy, ketchup i mieloną paprykę. Tempeh kroimy na cienkie plastry (ok. 2 mm). Każdy plaster moczymy w marynacie.
KROK 2: SMAŻYMY TEMPEH
Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy na niej kawałki tempehu, aż nabiorą złotego koloru i będą chrupiące. Doprawiamy solą i pieprzem.
Gotowy boczek podajemy jako dodatek do kanapek, sałatek czy zup.
Zobacz podobne
przepisy
Wegańskie szaszłyki z tofu i warzywami
Szaszłyki z grilla w wegetariańskiej odsłonie Kingi Paruzel! Bakłażany, tofu i brokuł, a wszystko to w pysznym domowym sosie teriyaki. Wypróbuj!

Śniadaniówka w stylu bento
Bento to pożywny japoński posiłek na wynos, składający się z warzyw, ryżu, rozmaitych dodatków zamknięty w śniadaniówce. Wyróżnia go kolorowa, estetyczna forma podania – aż chce się jeść!

Hot dogi z frankfurterkami
Zaskakujące hot dogi z frankfurterkami z grilla. Obok takich chrupiących pyszności ciężko przejść obojętnie, także wyciągajcie patelnie lub grille i do dzieła!

Kulki mocy z miechunką
Słodko-gorzkie kulki kokosowe z miechunką to idealna przekąska o każdej porze! Są proste w przygotowaniu i pyszne! Musisz ich spróbować!

Komentarze (1)
229 dni temu
Dziś zrobiłem WEGAŃSKI BEKON Z TEMPEHU wedug przepisu. Dobry wyszedł Idealny do saładki. Dziękuje za pomysł i przepis. Pozdrawiam serdecznie.
odpowiedz