Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- patelnię
- pojemnik typu bento (śniadaniówka)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY OMLET TAMAGOYAKI
Do miski wbijamy jajka, dodajemy pozostałe składniki prócz oliwy. Masę dokładnie mieszamy do połączenia się składników. Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę, a następnie masę jajeczną. Smażymy omlet, zwijając go w rulonik. Przekładamy na deskę i kroimy na równe kawałki.
KROK 2: UKŁADAMY POSIŁEK
Do pojemnika bento przekładamy ugotowany ryż. Na ryż wykładamy drobno posiekane nori, obok omlet, pomidorki koktajlowe przekrojone na pół, zielony ogórek z wydrążonym środkiem pokrojony w talarki oraz drobno pokrojony groszek cukrowy.
Zobacz podobne
przepisy
Stir-fry z ciecierzycy z ryżem
Warzywa, dzięki szybkiemu smażeniu, są nadal chrupiące i zachowują pełnię smaku. A smak ten Kinga Paruzel podkreśliła jeszcze sokiem z pomarańczy.
3 sposoby na dania z ryżu
Jak wykorzystać ryż w kuchni? Poznaj 3 pomysły Karola na proste i szybkie dania, które zasmakują całej rodzinie!
Koreański dosirak – ryż z przystawkami w pudełku
Pudełko pełne koreańskich przekąsek, czyli dosirak, świetnie sprawdzi się w roli lunchu lub obiadu w azjatyckim stylu. Przygotuj je, korzystając z przepisu Kingi!
Rollsy z warzywami i sosem orzechowym
Te proste rollsy ze świeżych warzyw świetnie sprawdzą się jako przekąska lub lekki posiłek. Dodatek kremowego sosu z orzeszków ziemnych sprawia, że całość smakuje obłędnie.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Skórka pomarańczowa w syropie
- Kurczak z chili
- Kurczak i brukselka w sosie pomarańczowym
- Sernik japoński
- Wegetariański ramen
- Quisotto ze szpinakiem i chorizo
- Amerykańskie gofry
- Kolorowa zapiekanka
- Wegański green bowl
- Quesadilla ze szpinakiem i serem halloumi oraz pikantnym sosem
- Zielona sałatka z brokułem
- Onigiri z tuńczykiem i słodkim sosem chili
- Zupa szczawiowa
- Kurczak w panierce z prażonej cebuli
- Zapiekanka makaronowa z boczkiem
- Śniadaniowe bubble waffles z jajkiem sadzonym i warzywami
- Minibabeczki z rabarbarem i białą czekoladą
- Naleśniki z pstrągiem i gruszką
- Sok z buraka, marchwi i jabłka z imbirem
- Gofry z rzeżuchą i kalarepą w śmietanie
- Omlet ze szparagami i z fasolką edamame
- Bananowa piña colada bez alkoholu
- Polędwiczka wieprzowa w sosie czekoladowym z gorgonzolą
- Zupa jarzynowa z pastą ziołową
- Ciasto z morelami i suszoną żurawiną
- Owoce pod kruszonką z lodami proteinowymi
- Owocowe sushi
- Bułeczki bolońskie
- Brokułowa zupa krem
- Poke bowl ze szpinakiem, ananasem i marynowanym tofu
Komentarze (0)