Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- foremka, np. w kształcie serca
- kornet cukierniczy
Przygotowanie:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PRODUKTY
Rzodkiewki i szczypiorek myjemy. Rzodkiewki kroimy w drobną kostkę, a szczypiorek w drobne krążki.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY DIP
Serek śmietankowy, twaróg i śmietankę mieszamy na gładką masę. Następnie dodajemy skórkę cytryny i przygotowane wcześniej rzodkiewki ze szczypiorkiem. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY WARZYWA W SŁUPKACH
Warzywa myjemy i osuszamy. Marchewki obieramy, pozostawiając na nich trochę zielonych listków, paprykę oczyszczamy z nasion. Marchewki, paprykę oraz seler kroimy w słupki.
KROK 4: PODAJEMY DANIE
Dip przelewamy do miseczki i dekorujemy rzeżuchą. Tak przygotowany sos ustawiamy na półmisku, a dookoła układamy pokrojone w słupki warzywa.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ryba z piekarnika
- Przekąski sylwestrowe
- Ciasto na pierogi
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Piernik świąteczny
- Jajka na miękko
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ciasto marchewkowe
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ryba po japońsku
- Klasyczna sałatka grecka
- Makówki śląskie
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Sernik pistacjowy
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Pierniki
- Golonka pieczona po bawarsku
- Domek z piernika
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)