Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- naczynie żaroodporne
- folię aluminiową
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- sito o drobnych oczkach lub gazę
- robot wielofunkcyjny lub wyciskarkę do owoców
- tarkę o grubych oczkach
Sposób przygotowania:
Krok 1: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI SOKU W NACZYNIU ROBOTA
Kapustę kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do naczynia robota lub wyciskarki do owoców. Dodajemy nieobrane jabłka pokrojone w ćwiartki (razem z gniazdami nasiennymi) oraz umyte, pokrojone w ćwiartki kiwi w skórce. Dodajemy imbir, jarmuż lub szpinak i wodę.
Krok 2: MIKSUJEMY SKŁADNIKI SOKU
Wszystkie składniki dokładnie miksujemy na gładkie, jednolite smoothie.
Krok 3: PRZECISKAMY SOK PRZEZ SITO
Gęste smoothie odciskamy na sitku lub na gazie do dzbanka. WSKAZÓWKA! Pulpę, która pozostanie nam po odciśnięciu soku możemy wykorzystać do ciasta na gofry lub warzywno-owocowe brownie.
Zobacz podobne
przepisy
Surówka z białej kapusty
Brzmi klasycznie? Zatem sprawdź propozycje, w której pozornie niewielkie zmiany robią prawdziwą różnicę! Ta surówka to Twoje obiadowe must have!
Granita truskawkowa
Ten tradycyjny deser w sycylijskim stylu możesz teraz przygotować w swojej kuchni. Paweł podpowiada, jak to zrobić!
Koktajl z kaszy jaglanej, wiśni i soku z buraka czerwonego
Kasza jaglana doskonale sprawdza się również w koktajlach. Paweł podpowiada, z czym ją najlepiej połączyć!
Zielony sok z jabłek, kiwi i jarmużu
Zielony sok doskonały na początek dnia! Sięgnij po pyszny przepis!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Błyskawiczne pierniczki
- Sernik krakowski
- Ciasto na pierogi
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Sałatka gyros
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Pieczona ryba po grecku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciasto marchewkowe
- Pierniki
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Kapusta z grochem
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Domek z piernika
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)