Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- naczynie żaroodporne
- folię aluminiową
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- sito o drobnych oczkach lub gazę
- robot wielofunkcyjny lub wyciskarkę do owoców
- tarkę o grubych oczkach
Sposób przygotowania:
Krok 1: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI SOKU W NACZYNIU ROBOTA
Kapustę kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do naczynia robota lub wyciskarki do owoców. Dodajemy nieobrane jabłka pokrojone w ćwiartki (razem z gniazdami nasiennymi) oraz umyte, pokrojone w ćwiartki kiwi w skórce. Dodajemy imbir, jarmuż lub szpinak i wodę.
Krok 2: MIKSUJEMY SKŁADNIKI SOKU
Wszystkie składniki dokładnie miksujemy na gładkie, jednolite smoothie.
Krok 3: PRZECISKAMY SOK PRZEZ SITO
Gęste smoothie odciskamy na sitku lub na gazie do dzbanka. WSKAZÓWKA! Pulpę, która pozostanie nam po odciśnięciu soku możemy wykorzystać do ciasta na gofry lub warzywno-owocowe brownie.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Śledzie po kaszubsku
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Nuggetsy z kurczaka
- Jajka na miękko
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Świąteczne pierniczki
- Piernik świąteczny
- Krokiety z mięsem
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pieczona ryba po grecku
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Boczek pieczony
- Sernik pistacjowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)