zobacz film Zielony sok z kapusty i owoców

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • naczynie żaroodporne
  • folię aluminiową
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
  • sito o drobnych oczkach lub gazę
  • robot wielofunkcyjny lub wyciskarkę do owoców
  • tarkę o grubych oczkach
  •  

Sposób przygotowania:

Krok 1: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI SOKU W NACZYNIU ROBOTA

Kapustę kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do naczynia robota lub wyciskarki do owoców. Dodajemy nieobrane jabłka pokrojone w ćwiartki (razem z gniazdami nasiennymi) oraz umyte, pokrojone w ćwiartki kiwi w skórce. Dodajemy imbir, jarmuż lub szpinak i wodę.

Krok 2: MIKSUJEMY SKŁADNIKI SOKU

Wszystkie składniki dokładnie miksujemy na gładkie, jednolite smoothie.

Krok 3: PRZECISKAMY SOK PRZEZ SITO

Gęste smoothie odciskamy na sitku lub na gazie do dzbanka. WSKAZÓWKA! Pulpę, która pozostanie nam po odciśnięciu soku możemy wykorzystać do ciasta na gofry lub warzywno-owocowe brownie.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!