
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- naczynie żaroodporne
- folię aluminiową
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- sito o drobnych oczkach lub gazę
- robot wielofunkcyjny lub wyciskarkę do owoców
- tarkę o grubych oczkach
Sposób przygotowania:
Krok 1: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI SOKU W NACZYNIU ROBOTA
Kapustę kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do naczynia robota lub wyciskarki do owoców. Dodajemy nieobrane jabłka pokrojone w ćwiartki (razem z gniazdami nasiennymi) oraz umyte, pokrojone w ćwiartki kiwi w skórce. Dodajemy imbir, jarmuż lub szpinak i wodę.
Krok 2: MIKSUJEMY SKŁADNIKI SOKU
Wszystkie składniki dokładnie miksujemy na gładkie, jednolite smoothie.
Krok 3: PRZECISKAMY SOK PRZEZ SITO
Gęste smoothie odciskamy na sitku lub na gazie do dzbanka. WSKAZÓWKA! Pulpę, która pozostanie nam po odciśnięciu soku możemy wykorzystać do ciasta na gofry lub warzywno-owocowe brownie.
Zobacz podobne
przepisy
Surówka z białej kapusty
Brzmi klasycznie? Zatem sprawdź propozycje, w której pozornie niewielkie zmiany robią prawdziwą różnicę! Ta surówka to Twoje obiadowe must have!

Granita truskawkowa
Ten tradycyjny deser w sycylijskim stylu możesz teraz przygotować w swojej kuchni. Paweł podpowiada, jak to zrobić!

Koktajl z kaszy jaglanej, wiśni i soku z buraka czerwonego
Kasza jaglana doskonale sprawdza się również w koktajlach. Paweł podpowiada, z czym ją najlepiej połączyć!

Zielony sok z jabłek, kiwi i jarmużu
Zielony sok doskonały na początek dnia! Sięgnij po pyszny przepis!

Zobacz przepisy
na lato
- Proziaki – przepis
- Klasyczna sałatka grecka
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Sałatka cezar z sosem na bazie żółtek jaj
- Jajecznica na 3 sposoby
- Sos śmietanowy – trafiony wybór do przeróżnych dań
- Pasta pistacjowa z białą czekoladą
- Jajecznica z kurkami
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Sos tzatziki
- Ekspresowe banoffee z mascarpone
- Krem ziemniaczany
- Kotlety jajeczne
- Sałatka z burratą i grillowanymi brzoskwiniami
- Makaron z zielonym pesto i dodatkami
- Corn dog
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Spaghetti carbonara
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)