Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- mikser
KROK 1: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI
Wodę i cukier zagotowujemy. Powstały w ten sposób syrop studzimy. Truskawki miksujemy z syropem, następnie dodajemy drobno posiekaną miętę i sok z połowy cytryny. Dokładnie mieszamy. Całość przelewamy do plastikowego pojemnika, wstawiamy do zamrażalnika.
KROK 2: MROZIMY GRANITĘ
Granitę co jakiś czas wyjmujemy z zamrażalnika i mieszamy. Czynność tę powtarzamy do momentu całkowitego zamarznięcia granity (ok. 5 godzin).
Granitę podajemy zmrożoną. Najlepiej smakuje ze świeżymi owocami.
Zobacz podobne
przepisy
Szybki sorbet z owoców leśnych z posypką z limonki
Ekspresowy pomysł na orzeźwiający deser – smak owoców leśnych połączony z jogurtem naturalnym i kwaśną nutą limonki.
Sorbet z zielonej herbaty i limonki
Aromat zielonej herbaty w postaci pysznego, orzeźwiającego deseru, który łączy słodycz mango z kwaśnym smakiem limonki.
Sorbet malinowo-brzoskwiniowy
Słodka propozycja na letnie przyjęcie. Łagodny smak brzoskwiń połączony z kwaśną nutą malin w postaci lekkiego sorbetu.
Mrożony jogurt z malinami i limonką
Idealny pomysł na upalne dni? Orzeźwiający deser, łączący słodycz dojrzałych malin z kwaskowatym aromatem limonki!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pasteis de nata - portugalskie minitarty
- Jajka po rosyjsku
- Racuchy z jabłkami
- Koktajl z kaszy jaglanej, wiśni i soku z buraka czerwonego
- Falafel w chlebie pita
- Pieczone burgery z indyka
- Caponata
- Sałatka z makaronu sojowego podawana z ostrymi klopsikami z mięsa mielonego
- Cronuty
- Tosty dyniowe
- Lekki deser wiśniowy
- Gulasz ekstra z dzika w gęstym sosie z ziemniakami
- Risotto z szynką i grzybami
- KLASYCZNA DALGONA COFFEE
- Pieczony łosoś z komosą ryżową i świeżymi warzywami
- Ekspresowe przekąski sylwestrowe
- Roladki z indyka z papryką i kaparami
- Tacos z tuńczykiem
- Zapiekanka z kaszą pęczak, warzywami i fetą
- Pieczony kurczak z ziemniakami i szparagami
- Faszerowana dynia
- Mrożony jogurt z malinami i limonką
- Pieczona papryka z fetą i dressingiem miętowym
- Lody jogurtowo-brzoskwiniowe na patyku
- Awokado faszerowane pastą bezjajeczną
- Koktajl tiramisu
- Jesienna sałatka ze smażonymi boczniakami
- Bezglutenowa tarta migdałowa
- Ciasto na maślance
- Kanapka zielenina z grilla
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
2337 dni temu
TO SIĘ CHYBA PO PROSTU NAZYWA SORBET, A NIE JAKAŚ TAM SYCYLIJSKI DESER
odpowiedz
2337 dni temu
Konsystencja granity jest zdecydowanie bardziej ziarnista, niż tradycyjnego sorbetu :)