
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- mikser
KROK 1: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI
Wodę i cukier zagotowujemy. Powstały w ten sposób syrop studzimy. Truskawki miksujemy z syropem, następnie dodajemy drobno posiekaną miętę i sok z połowy cytryny. Dokładnie mieszamy. Całość przelewamy do plastikowego pojemnika, wstawiamy do zamrażalnika.
KROK 2: MROZIMY GRANITĘ
Granitę co jakiś czas wyjmujemy z zamrażalnika i mieszamy. Czynność tę powtarzamy do momentu całkowitego zamarznięcia granity (ok. 5 godzin).
Granitę podajemy zmrożoną. Najlepiej smakuje ze świeżymi owocami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Golonka pieczona po bawarsku
- Spaghetti carbonara
- Sernik pistacjowy
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Domek z piernika
- Klasyczna sałatka grecka
- Pieczona ryba po grecku
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ryba po japońsku
- Ciasto marchewkowe
- Nuggetsy z kurczaka
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Jajka na miękko
- Uszka z grzybami
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Łazanki
- Mini burgery
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pierniki
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
2686 dni temu
TO SIĘ CHYBA PO PROSTU NAZYWA SORBET, A NIE JAKAŚ TAM SYCYLIJSKI DESER
Odpowiedz
2685 dni temu
Konsystencja granity jest zdecydowanie bardziej ziarnista, niż tradycyjnego sorbetu :)