Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

PRZYGOTUJ

  • mikser

KROK 1: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI

Wodę i cukier zagotowujemy. Powstały w ten sposób syrop studzimy. Truskawki miksujemy z syropem, następnie dodajemy drobno posiekaną miętę i sok z połowy cytryny. Dokładnie mieszamy. Całość przelewamy do plastikowego pojemnika, wstawiamy do zamrażalnika.

KROK 2: MROZIMY GRANITĘ

Granitę co jakiś czas wyjmujemy z zamrażalnika i mieszamy. Czynność tę powtarzamy do momentu całkowitego zamarznięcia granity (ok. 5 godzin).

Granitę podajemy zmrożoną. Najlepiej smakuje ze świeżymi owocami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    158 dni temu
    TO SIĘ CHYBA PO PROSTU NAZYWA SORBET, A NIE JAKAŚ TAM SYCYLIJSKI DESER

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    158 dni temu
    Konsystencja granity jest zdecydowanie bardziej ziarnista, niż tradycyjnego sorbetu :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram