Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- mikser
KROK 1: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI
Wodę i cukier zagotowujemy. Powstały w ten sposób syrop studzimy. Truskawki miksujemy z syropem, następnie dodajemy drobno posiekaną miętę i sok z połowy cytryny. Dokładnie mieszamy. Całość przelewamy do plastikowego pojemnika, wstawiamy do zamrażalnika.
KROK 2: MROZIMY GRANITĘ
Granitę co jakiś czas wyjmujemy z zamrażalnika i mieszamy. Czynność tę powtarzamy do momentu całkowitego zamarznięcia granity (ok. 5 godzin).
Granitę podajemy zmrożoną. Najlepiej smakuje ze świeżymi owocami.
Zobacz podobne
przepisy
Szybki sorbet z owoców leśnych z posypką z limonki
Ekspresowy pomysł na orzeźwiający deser – smak owoców leśnych połączony z jogurtem naturalnym i kwaśną nutą limonki.
Sorbet z zielonej herbaty i limonki
Aromat zielonej herbaty w postaci pysznego, orzeźwiającego deseru, który łączy słodycz mango z kwaśnym smakiem limonki.
Sorbet malinowo-brzoskwiniowy
Słodka propozycja na letnie przyjęcie. Łagodny smak brzoskwiń połączony z kwaśną nutą malin w postaci lekkiego sorbetu.
Mrożony jogurt z malinami i limonką
Idealny pomysł na upalne dni? Orzeźwiający deser, łączący słodycz dojrzałych malin z kwaskowatym aromatem limonki!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Świąteczne pierniczki
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Kapusta z grochem
- Ciasto na pierogi
- Domek z piernika
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Pieczona ryba po grecku
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Wigilijny makowiec
- Golonka pieczona po bawarsku
- Wegańska ryba po grecku
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
2382 dni temu
TO SIĘ CHYBA PO PROSTU NAZYWA SORBET, A NIE JAKAŚ TAM SYCYLIJSKI DESER
odpowiedz
2382 dni temu
Konsystencja granity jest zdecydowanie bardziej ziarnista, niż tradycyjnego sorbetu :)