Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
- wykałaczki
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
ZAPIEKANY BOCHENEK CHLEBA
Bochenek chleba nacinamy wzdłuż i wszerz, tworząc kratkę (nie przekrawamy bochenka do końca!). Plastry żółtego sera składamy na pół i wkładamy w powstałe nacięcia. Kuleczki mozzarelli przekrawamy na pół, suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki, obydwa składniki umieszczamy w ten sam sposób w chlebie. Całość posypujemy suszonymi ziołami. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez 10-15 minut.
ZAPIEKANY BOCZEK ZE ŚLIWKĄ I SEREM GORGONZOLA
Plastry boczku kroimy na pół i układamy je na desce na krzyż. Na środku każdego krzyżyka kładziemy jedną śliwkę, a na niej odrobinę sera gorgonzola. Po kolei zawijamy do środka wszystkie plastry boczku i w środek każdej kulki wbijamy wykałaczkę. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez 20 minut.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Boczek pieczony
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Guacamole
- Przekąski sylwestrowe
- Klasyczna sałatka grecka
- Ciasto na pierogi
- Makówki śląskie
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Uszka z grzybami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pierniki
- Sernik pistacjowy
- Jajka na miękko
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Śledzie po kaszubsku
- Świąteczne pierniczki
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Mini burgery
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (3)
1228 dni temu
Czy taki chlebek będzie dobry tylko na ciepło? Zastanawiam się czy mogę go przygotować wcześniej.
Odpowiedz
1400 dni temu
Apetycznie wyglada .Dzieki .bede robic.
Odpowiedz
2462 dni temu
Boczek ze śliwką jest idealny. Zawsze się sprawdza i wszystkim smakuje (a przekąskę znam już od kilku lat i co jakiś czas przygotowuję na spotkania).
Odpowiedz