Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
- wykałaczki
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
ZAPIEKANY BOCHENEK CHLEBA
Bochenek chleba nacinamy wzdłuż i wszerz, tworząc kratkę (nie przekrawamy bochenka do końca!). Plastry żółtego sera składamy na pół i wkładamy w powstałe nacięcia. Kuleczki mozzarelli przekrawamy na pół, suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki, obydwa składniki umieszczamy w ten sam sposób w chlebie. Całość posypujemy suszonymi ziołami. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez 10-15 minut.
ZAPIEKANY BOCZEK ZE ŚLIWKĄ I SEREM GORGONZOLA
Plastry boczku kroimy na pół i układamy je na desce na krzyż. Na środku każdego krzyżyka kładziemy jedną śliwkę, a na niej odrobinę sera gorgonzola. Po kolei zawijamy do środka wszystkie plastry boczku i w środek każdej kulki wbijamy wykałaczkę. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez 20 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Sylwestrowe przekąski z awokado
Po świętach nadchodzi czas na coś lekkiego od Darii! Zachwyć gości przekąskami z awokado, jajkami i śledziem.
Sylwestrowe przekąski Krzysztofa Ibisza
Sięgnij po szybkie i łatwe w wykonaniu przekąski Krzysztofa Ibisza na pyszną tortillę, frittatę i łódeczki z selera naciowego!
Sylwestrowe przekąski Pawła Małeckiego
Sylwestrową noc pełną smakowitych wrażeń zapewnią przepisy naszego cukiernika na słodkie trufle, pyszne pączki i doskonały deser czekoladowy!
Sylwestrowe przekąski według Karola Okrasy
Sakiewki z ciasta francuskiego, kanapki z krewetkami i roladki z bakłażana – pyszne przekąski nie tylko na Sylwestra!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Uszka z grzybami
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pistacjowy sernik baskijski
- Śledzie po kaszubsku
- Sernik krakowski
- Błyskawiczne pierniczki
- Wegańska ryba po grecku
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Pieczona ryba po grecku
- Świąteczne pierniczki
- Kapusta z grochem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
912 dni temu
Czy taki chlebek będzie dobry tylko na ciepło? Zastanawiam się czy mogę go przygotować wcześniej.
odpowiedz
1084 dni temu
Apetycznie wyglada .Dzieki .bede robic.
odpowiedz
2146 dni temu
Boczek ze śliwką jest idealny. Zawsze się sprawdza i wszystkim smakuje (a przekąskę znam już od kilku lat i co jakiś czas przygotowuję na spotkania).
odpowiedz