zobacz film 2 przekąski na imprezę sylwestrową

Darek Gutkowski

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ

  • blachę do pieczenia
  • papier do pieczenia
  • wykałaczki
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

ZAPIEKANY BOCHENEK CHLEBA

Bochenek chleba nacinamy wzdłuż i wszerz, tworząc kratkę (nie przekrawamy bochenka do końca!). Plastry żółtego sera składamy na pół i wkładamy w powstałe nacięcia. Kuleczki mozzarelli przekrawamy na pół, suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki, obydwa składniki umieszczamy w ten sam sposób w chlebie. Całość posypujemy suszonymi ziołami. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez 10-15 minut.

ZAPIEKANY BOCZEK ZE ŚLIWKĄ I SEREM GORGONZOLA

Plastry boczku kroimy na pół i układamy je na desce na krzyż. Na środku każdego krzyżyka kładziemy jedną śliwkę, a na niej odrobinę sera gorgonzola. Po kolei zawijamy do środka wszystkie plastry boczku i w środek każdej kulki wbijamy wykałaczkę. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez 20 minut.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Natalia Natalia
    912 dni temu
    Czy taki chlebek będzie dobry tylko na ciepło? Zastanawiam się czy mogę go przygotować wcześniej.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1084 dni temu
    Apetycznie wyglada .Dzieki .bede robic.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2146 dni temu
    Boczek ze śliwką jest idealny. Zawsze się sprawdza i wszystkim smakuje (a przekąskę znam już od kilku lat i co jakiś czas przygotowuję na spotkania).

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!