
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
1. Ciabattę przekrawamy wzdłuż na pół i smarujemy masłem.
2. Rukolę i zestaw sałat oraz cebulę dymkę myjemy i osuszamy.
3. Pomidory, oliwki i ser przekrawamy na plasterki, liście dymki kroimy w paski.
4. Na dolnej warstwie ciabatty kładziemy liście sałaty, następnie na przemian plastry szynki i pomidora.
5. Całość dekorujemy dymką, rukolą oraz plasterkami sera i oliwkami.
6. Przykrywamy drugą częścią ciabatty.
Jak podawać
Podajemy na zimno lub na ciepło.
Ciabatta
To biały włoski chlebek o wyjątkowo delikatnym, lekko puszystym wnętrzu oraz cieniutkiej, chrupiącej skórce.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pieczona ryba po grecku
- Makowiec japoński
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Boczek pieczony
- Piernik świąteczny
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Burek ze szpinakiem
- Sernik pistacjowy
- Ryba po japońsku
- Uszka z grzybami
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Śledź w oleju
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
4265 dni temu
Wyśmienita kanapka :) rukola pięknie ozdabia całość . Polecam!!!!
Odpowiedz