
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Ogórki myjemy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę.
Do większej miski przekładamy jogurt, dodajemy pokrojone ogórki, posiekany drobno czosnek i koperek (zostawić trochę do ozdoby) i oliwę.
Zupę wstawiamy do lodówki na kilka godzin, żeby dobrze się schłodziła.
Przed podaniem chłodnik posypujemy grubo posiekanymi orzechami. Do każdej miseczki, w której go podamy, wkładamy 1-2 kostki lodu. Na koniec zupę skrapiamy oliwą i ozdabiamy koperkiem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Nuggetsy z kurczaka
- Świąteczne pierniczki
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ryba z piekarnika
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pierniki
- Pistacjowy sernik baskijski
- Śledzie po kaszubsku
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Krokiety z mięsem
- Golonka pieczona po bawarsku
- Sernik pistacjowy
- Sałatka gyros
- Przekąski sylwestrowe
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Łazanki
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (5)
4192 dni temu
Drogi Gościu, lód dodajemy tuż przed podaniem, po schłodzeniu zupy w lodówce.
Odpowiedz
4193 dni temu
Proszę o więcej smacznych przepisów na dobre zupki na lato!Z góry dziękuję
Odpowiedz
4193 dni temu
Witam, czy ten lód wkładamy do chłodnika w momencie podania czy przed nalaniem do miseczki i przed wstawieniem na kilka godzin do lodówki?
Odpowiedz
4499 dni temu
Idealny przepis żeby wykorzystać go na konkursie z zupy warzywnej :)
Odpowiedz
4502 dni temu
Bardzo podobny robię!!!! Nie dodawałam orzechów, tylko jajka na twardo, muszę spróbować z orzechami...
Odpowiedz