
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Przygotuj wcześniej:
Formę do pieczenia natłuść dowolnym tłuszczem.
Sposób przygotowania:
KROK 1: ROZDRABNIANIE SOCZEWICY I SEZAMU
Soczewicę i sezam wsypać do pojemnika miksującego i rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 40 sekund/prędkość 10.
KROK 2: WYRABIANIE CIASTA
Dodać mąkę z teffu, ½ łyżeczki soli, curry, proszek do pieczenia i nasiona chia, zamieszać raz łopatką.
Wlać wodę mineralną, dodać jajka, po czym mieszać wszystko (z zatkniętą miarką), ustawiwszy program zagniatanie/2 minuty. Zamieszać masę jeden raz łopatką, po czym (z zatkniętą miarką) ponownie mieszać 30 sekund/prędkość 3. Przełożyć ciasto do przygotowanej formy do pieczenia i odstawić na 10 minut, aby nasiona chia mogły napęcznieć przed pieczeniem.
KROK 3: PIECZENIE CHLEBA
Piec w gorącym piekarniku 1 godzinę. Wyrzucić chleb z formy i zostawić do ostygnięcia na kuchennej kratce.
RADY
Aby chleb zbyt szybko nie wysychał, radzimy przechowywać go w torebce foliowej.
Oprócz tego chleb można pokroić na kromki, zamrozić porcjami i w razie potrzeby rozmrozić. Jeśli nie można nabyć mąki z teffu, można zwiększyć ilość czerwonej soczewicy o 200 g.
Zobacz podobne
przepisy
Chleb bezglutenowy z samych ziaren
Wypróbuj przepis Kingi na wegański i bezglutenowy chleb z samych ziaren!

Focaccia bezglutenowa
Jedna z najpopularniejszych przekąsek inspirowanych kuchnią Włoch w wersji bez glutenu! Sięgnij po przepis Kingi i przygotuj ekspresową focaccię dla niezapowiedzianych gości!

Bezglutenowy bajgiel z twarożkiem
Bajgle fit bez grama mąki, a do tego pyszny twarożek z warzywami. Poznaj przepis Kingi Paruzel na lekkie śniadanie!

Bezglutenowy chleb z orzechami i żurawiną
Przekonaj się, że pieczenie bez glutenu nie musi być trudne! Przygotuj bezglutenowy chleb z ziarnami według przepisu Pawła i ciesz się smakiem domowego pieczywa, z którym każde śniadanie nabiera wartości.

Zobacz przepisy
na lato
- Ryba z piekarnika
- Jajka na miękko
- Ciasto skubaniec z agrestem
- Lemoniada arbuzowa
- Owsianka na mleku
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Spaghetti carbonara
- Corn dog
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Butter chicken
- Ziemniaki z grilla
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)